zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidAfschietperiode eindigt met 12 vuurwerkslachtoffers

Afschietperiode eindigt met 12 vuurwerkslachtoffers

-

Does Travel - naar Suriname

Het aantal vuurwerkslachtoffers in Suriname voor de afschietperiode 27 december 2023 tot en met 1 januari 2024 is vastgesteld op 12.

Op de laatste dag vond er nog een registratie plaats bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Mungra Medisch Centrum in Nickerie. Een meisje van 4 jaar werd behandeld nadat zij in het oog getroffen werd door delen van pop pop vuurwerk.

Later in de middag werd er bij de SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ook een jongen van 5 jaar geregistreerd. Hij werd eveneens aan het oog behandeld, nadat een ander kind bezig was met een brandende wierook, dat in zijn oog terechtkwam.

Binnen 24 uur was de barometer van vuurwerkslachtoffers in het land gestegen van drie naar tien. Op 31 december waren er drie registraties geweest bij de SEH van het AZP en op nieuwjaarsochtend zijn er daar eveneens drie bijgeschreven. In Nickerie heeft het MMC ook een registratie gehad van een kind van 6 jaar met een oogtrauma door vonken van een zogeheten ‘Roman Candle’.

Twee slachtoffers zijn vanwege de opgelopen verwondingen ter verpleging opgenomen, bij één is operatief ingegrepen.

Met de twee laatste registraties erbij wordt de vuurwerkperiode met 12 geregistreerde slachtoffers afgesloten. Dit is het dubbele van de afgelopen drie vuurwerkperioden, die steeds met 6 geregistreerde vuurwerkslachtoffers werd afgesloten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Ik snap niet dat men zoiets nutteloos als het afsteken van vuurwerk, dat bovendien elk jaar weer slachtoffers oplevert, niet gewoon verbiedt. Op z’n minst zou de overheid het afschieten van vuurwerk door amateurs of kinderen moeten verbieden. Hoe kunnen ouders het risico lopen dat hun kind blind wordt, omdat het afsteken van vuurwerk toch zo’n leuke traditie is?


    Maak melding
  2. Henkes,

    Waarom verbieden?
    Omdat enkele mensen hun auto slecht besturen en ongelukken veroorzaken, wil jij toch ook niet dat niemand meer auto mag rijden.
    Hanteer dan dezelfde logica wat het afsteken van vuurwerk betreft.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES