vrijdag, mei 10, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieLijk van vrouw in verre staat van ontbinding aangetroffen

Lijk van vrouw in verre staat van ontbinding aangetroffen

-

Does Travel - naar Suriname


 
Aan de Rijsdijkweg in Suriname is dinsdag het lijk van een vrouw aangetroffen in haar woning. Het stoffelijk overschot verkeerde in verre staat van ontbinding.

Het gaat om het lichaam van de 61-jarige Mildred H. Vernomen wordt dat de vrouw alleen woonde. Buurtbewoners die vaker bij haar over de vloer gingen, verklaarden de vrouw enkele dagen niet gezien te hebben.
 
Een van hen nam dinsdag een kijkje. Dicht bij de woning aangekomen nam de bewoner een onaangename geur waar. Dit was aanleiding om de politie van Rijsdijk terstond in te schakelen, die ter plaatse ging voor onderzoek.

Het lijk werd op het bed in de slaapkamer aangetroffen en verkeerde in verre staat van ontbinding. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is het lijk vervoerd naar het mortuarium van Academisch Ziekenhuis.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. In Nederland hebben mensen dat alléén wonen een
    communicatie middel, en dat heet de telefoon cirkel.
    Mijnheer/ Mw: A belt Mijnheer/ Mw: B etc etc elke
    ochtend. Als er geen reactie komt, wordt er stappen
    ondernomen! “Dan gaat men polshoogte nemen.”
    Eventueel met een hulpverlener cq politie!!

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  2. @JZwartmans,(NIET OUWEHOEREN)
    Oma lag 10 jaar dood in woning: overheid wil 120.000 euro pensioen terug
    De Nederlandse uitkeringsinstantie SVB vordert 120.000 euro pensioen terug die tien jaar lang is uitgekeerd aan Bep de Bruin, schrijft de krant Algemeen Dagblad. De Rotterdamse vrouw lag al die tijd dood in haar woning. Haar lichaam werd vorige week ontdekt.

    Door: Carel van der Velden 26-11-13, 11:00 Laatste update: 14-04-17, 14:16 Bron: Algemeen Dagblad
    Haar dochter doet er volgens een notaris daarom verstandig aan eerst goed te onderzoeken of ze de erfenis wel wil aanvaarden. Als de dochter de erfenis zonder voorbehoud aanvaardt, is zij privé aansprakelijk voor alle schulden van haar moeder. “De omvang daarvan is vooraf niet te overzien en de kans is groot dat de schulden de baten overstijgen”, stelt notaris Peter Kooijman van notariskantoor KooijmanLambert.

    De belangrijkste schuldeiser is uitkeringsinstantie SVB (Sociale Verzekeringsbank). Sinds haar overlijden in 2003 ontving Bep de Bruin ongeveer 120.000 euro AOW (het Nederlandse pensioen, nvdr). SVB gaat proberen dit bedrag volledig terug te vorderen, bevestigt een woordvoerder van de uitkeringsinstantie.

    De dochter kan de schuldeiser SVB van het lijf houden door de erfenis te verwerpen, stelt notaris Kooijman. “Maar dat zou ik niet adviseren. Als dan toch blijkt dat er ergens een rekening is met een klein fortuin, krijgt ze daar ook niets van.”

    Curator
    Ze kan ook respijt krijgen om uit te zoeken wat precies de bezittingen van haar moeder zijn, zegt Kooijman. “Dat is het zogenoemde beneficiair aanvaarden van een erfenis. Hierbij treedt de dochter in een rol die vergelijkbaar is met die van curator bij een faillissement. Je inventariseert de bezittingen en de schulden. Dat kan eventueel met behulp van een notaris. Als er te weinig bezittingen zijn, krijgen alle schuldeisers een voorstel om geheel of gedeeltelijk van hun rechten af te zien. De erfgenaam draait in die variant niet op voor de schulden.”

    De 68-jarige dochter had 20 jaar geleden voor het laatst contact met haar moeder, die afgelopen donderdag in haar huis werd aangetroffen. Zij meldde zich afgelopen vrijdagmiddag op de stoep van haar moeders woning in de Jan Porcellisstraat in Rotterdam-West.

    Over de precieze financiële situatie van de overledene valt op voorhand niks te zeggen. Het is onbekend of zij over spaargeld beschikte. Dankzij een automatische overschrijving is de huur in de afgelopen 10 jaar keurig betaald.


    Maak melding
  3. @ T. RUTH
    Nou ik ouwehoer niet, ik schrijf over iets wat ik vroeger
    heb meegemaakt. En wat je nu schrijft, weet ik nergens van.
    Kijk haar dochter had de laatste 20 jaar, geen contact met haar
    moeder, was dat het geval dan zou dit niet gebeuren! Dus als je
    mijn posting goed heb gelezen, dan zou je dit allemaal niet schrijven.
    Waarschijnlijk had deze oma, verder geen contact met de buren.
    Of ze had behalve haar dochter, niemand anders waarmee ze dagelijks
    contact had. Kort samen gevat, het telefooncirkel is ideaal voor alléén
    standen.


    Maak melding
  4. Men heeft t over Nederland en toch liggen mensen soms dagen en ook nog jaren lang dood in huis,hoe staat t met de familie sociale contacten en ook nog de belasting, post enz dat is er allemaal en toch gebeurd dat gewoon en niet te vergeten de glazenwasser. En meestal zijn t alleen staanden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES