maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie-informatie over tweede instorting goudmijn in Suriname

Politie-informatie over tweede instorting goudmijn in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Terwijl Surinaamse regeringsautoriteiten afgelopen maandag bezig waren met het beheersen van de ramp in het Matawaigebied, was er sprake van nog een ramp in het zuidoosten van Suriname.

Twee mannen raakten te Selakreek in het dorp Godo Olo bedolven tijdens het ontginnen van goud in een goudput van vier meter diep. Eén overleefde de ramp niet en de andere raakte zwaargewond.

Volgens de politie waren drie mannen bezig goud te ontginnen in de goudput in het district Sipaliwini. G.D. en G.O. waren in de put, terwijl de derde man bezig was met hoge druk spuitwerkzaamheden boven de put.

Op een gegeven moment zag de man die aan het spuiten was, dat de aarde boven de put aan het scheuren was en schreeuwde naar de twee anderen om snel uit de put te gaan. Helaas stortte het puin in de put. G.O. was twee meter onder het puin bedolven en G.D. was tot bij borsthoogte tegen de wand van de put gedrukt.

Het gelukte de man die boven de put was met moeite om G.D. eruit te trekken. De gewonde werd met hulp van dorpbewoners en anderen overgevlogen naar Paramaribo en afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De Recherche van Regio Oost heeft de zaak in onderzoek. De regering heeft gisteren en vandaag afgekondigd als nationale rouw.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Moge hun zielen in vrede rusten.

    Sterkte aan de gezinnen/ familie en de Surinamers toe gewenst.

    Veiligheid is heel belangrijk in heel veel zaken die er plaats vinden, ao het verkeer, in ondernemingen, op scholen, hospitalen, op speelvelden, speeltuinen, Paramaribo Zoo, productie ondernemingen, helmen, veiligheidsschoenen, handschoenen, goudvelden, in huizen met mensen.

    Voor veiligheid zijn er wel regels die mensen moeten kennen en zich aan houden of toepassen.

    Laat dit een zeer wijze les voor de Surinamers zijn.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES