zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPresident Santokhi: “Twee dagen van nationale rouw; aangepaste herdenking Srefidensi”

President Santokhi: “Twee dagen van nationale rouw; aangepaste herdenking Srefidensi”

-

Does Travel - naar Suriname

De regering heeft besloten om twee dagen van nationale rouw in Suriname af te kondigen naar aanleiding van het tragisch incident van maandag bij een goudmijn in het Matawaigebied. Volgens president Chan Santokhi staan deze dagen gepland voor donderdag en vrijdag.

“Tegen die achtergrond zullen heel wat activiteiten aangepast worden of zullen niet doorgaan. Ten aanzien van de Onafhankelijkheidsdag op 25 november, alles wat feestelijk daaraan gekoppeld was, gaat eruit. De dingen die behoren tot de normale herdenking zullen waar nodig aangepast doorgaan, zoals de parade. Maar alles dat te maken heeft met feestelijke activiteiten, zoals de receptie, worden allemaal weggehaald in het kader van de periode van rouw”, zei het staatshoofd woensdag na afloop van een activiteit van het ministerie van Defensie aan journalisten.

Santokhi is tijdens deze activiteit ook stil blijven staan bij dit ramp. Hij stelde dat terwijl regeringsautoriteiten bezig waren met het beheersen van de ramp in het Matawaigebied, er nog een ramp was in het zuidoosten van Suriname.

Volgens het staatshoofd is ook daar een kleine mijn ingestort met twee slachtoffers. “Ik weet niet wat de situatie nu is, maar er kunnen nog een derde en vierde gebeuren”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Natuurlijk is het heel triest allemaal, maar de politici in dat land zijn doorgedraaid. Het wordt met de dag gekker in dat land. Geeft ze maar gelijk een staatsbegrafenis en een herdenkingsmonument.


    gemodereerd
  2. “”””Bron: Starnieuws: ABOP dringt aan op dag van nationale rouw; Srefidensi aanpassen.””””” Heel goed van ABOP. VP heeft ook zijn concessie activiteiten voor lange tijdje stil gelegd.


    Maak melding
  3. zo jammer dat mijn partij is weggelopen uit de vergaderzaal. nu kunnen de Abop en Vhp met de eer al kan je hier moeiljk van spreken gaan strijken. jammer, ondoordachte actie van parmessar en onbegrijpelijk dat de rest van de partij hem niet op andere gedachten heeft kunnen brengen
    nu lijkt het alsof we geen gevoel hebben


    gemodereerd
  4. Terecht dat er twee dagen van nationale rouw worden afgekondigd.Ik ben het daarom ook volkomen eens met de houding van de NDP fractie die geëist had dat men in het parlement de werkzaamheden moest aanpassen door de tragische gebeurtenis in de goudmijn.


    Maak melding
  5. Geen speld er tussen te krijgen…Nationale rouw ongeacht op wie ze lijken en waar ze vandaan komen
    Tijdens zware arbeid je leven voor je zelf of je familie op het spel zetten dwingt respect af. Ze komen niet meer terug. Dit zal voor de dierbaren in hun gehele leven gegrift blijven. Alle familie, vrienden en collega’s, mijn zeer innige condoleance en sterkte.


    Maak melding
  6. Hier moeten meer mensen een voorbeeld aannemen werken voor je geld illegale of legaal.
    Deze mensen dood gegaan omdat ze wilden vooruit komen door te werken .
    Dus sta op ga werken en stop met stelen.
    Oja PVV heeft gewonnen met verkiezingen.


    Maak melding
  7. Hier moeten meer mensen een voorbeeld aannemen werken voor je geld illegale of legaal.
    Deze mensen zijn dood gegaan omdat ze wilden vooruit komen ,door te werken .
    Dus sta op en ga werken en stop met stelen.
    Oja PVV heeft gewonnen met verkiezingen.


    Maak melding
  8. Jammer dat van 1 persoon twee keer zijn reactie is geplaatst en de mijne niet.

    Mijn partij heeft een grote fout gemaakt door weg te lopen. Hoe stom kan je zijn om weg te lopen als het volk je nodig heeft. Santokhi en Brunswijk hebben hierdoor kunnen scoren
    Adhin waarom heb je parmessar niet terug gefloten. Bouterse doet zo te zien niet meer mee.
    adhin staat nu al 1 -0 achter bij parmessar. Wie trekt er aan hun touwtje want straks mogen ze het veld ruimen. Ik verdenk San ervan, hij heeft meer in zijn mars dan deze twee koe lie s


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES