dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieGoudput ingestort in Brokopondo; illegale goudzoekers bedolven onder puin

Goudput ingestort in Brokopondo; illegale goudzoekers bedolven onder puin

-

In het Matawai gebied in Suriname is vandaag een goudput ingestort. Daarbij zijn een aantal illegale goudzoekers onder het puin bedolven.

De tragische gebeurtenis vond plaats in de buurt van Kleine Saramacca, bij de illegale mijnschacht Kamp 21 Pasi en is zojuist tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in De Nationale Assemblee bevestigd door president Santokhi.

De Surinaamse politie, het leger en het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing zijn onderweg naar het gebied in Brokopondo.

Volgens president Santokhi is vicepresident Ronnie Brunswijk overgevlogen naar het gebied om poolshoogte te nemen.

“Zodra de regering meer informatie heeft, zullen wij de samenleving onmiddellijk op de hoogte stellen. Op dit moeilijke moment betuigen wij als regering onze diepste steun en medeleven aan de nabestaanden van de betrokkenen. Wij hopen op het beste en zullen er alles aan doen om de situatie snel en adequaat aan te pakken”, liet de president weten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. Beste lezers; voor de zoveelste keer. Waar zijn onze ECHTE VOORBIDDERS!!
  Echte voorbidders leiden een land.
  Of laten ze het gekker worden of misschien zijn ze er gewoon weg niet.
  Steeds meer rare dingen gebeuren in ons land.

 2. Alleen maar ka loop je hier te vertellen. Alleen maar stront loop je rond te bazuinen. Als jij je pufgat gebruikt is het ook dat ZE Santokhi het gezag over jouw pufgat is kwijtgeraakt.

 3. Het is een bedrijfsongeval. Kan overal ter wereld gebeuren. Sterkte aan de slachtoffers en nabestaanden. Des te meer is het nodig om de goudmijn sector conform richtlijnen te sturen en illegaliteit te bestrijden.

 4. Ik denk dat men iets verkeert kan begrijpen en dat is dat de post van PJUL op die van Michel slaat, maar er was een ander post op nr 2 die men verwijderd heeft en ik denk dat deze post daar op slaat.
  Ik ga nu reageren op iets wat ik allang vond en vind het is niet persoonlijk bedoeld op een persoon.
  We moeten nooit komen aan andermans spullen. Als we goud willen delven gewoon een vergunning aanvragen of een concessie en ga daar aan de slag.
  Maar als je kiest om illegaal te gaan jatten dan behoord de mogelijkheid dat er op je geschoten kan worden tot je bedrijfsrisico. Natuurlijk vind ik het erg wat er gebeurd is, maar voor de toekomst moet men de mensen beter scholen dat ze af moeten blijven van andermans spullen.

 5. Het gebied is onlangs ontruimd door Justitie en Defensie.
  Ondanks waarschuwingen en tijdens graafwerkzaamheden is de boel ingestort.

  Hopelijk vinden ze iedereen.

 6. Het eerste resultaat van de regulering van de goudsector door Brunswijk? Zelfs de mijnen beginnen te bibberen en storten in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES