woensdag, mei 1, 2024
HomeNieuws uit SurinameABOP’er Koedemoesoe vindt bouw nieuw DNA-vergadercomplex nu geen prioriteit

ABOP’er Koedemoesoe vindt bouw nieuw DNA-vergadercomplex nu geen prioriteit

-

Does Travel - naar Suriname

ABOP-parlementariër Ramon Koedemoesoe, is het net als de oppositieparlementariërs in De Nationale Assemblee van Suriname, ermee eens dat de bouw van een nieuw vergadercomplex van De Nationale Assemblee geen prioriteit geniet. Hij ziet eerder dat de Surinaamse regering de financiële middelen hiervan voor nu inzet om belangrijkere zaken aan te pakken.

“We moeten eerlijk zijn. We hebben zoveel scholen zonder meubilair, kinderen gaan zonder brood naar school en de prijzen in de winkels miti a hemel kba. Natuurlijk wil je als parlementariër goede faciliteiten om je werk te kunnen doen. Maar nu is niet het moment om dit soort miljoeneninvesteringen te doen”, benadrukt de politicus.

Koedemoesoe stoort zich echter wel aan de hypocriete houding van de parlementariërs uit de fracties van de BEP en NDP, die tegen de bouw van de vergaderzaal zijn en afgelopen donderdag een oriëntatiebezoek aan de bouwlocatie hebben gebracht. Volgens de ABOP’er is het juist de schuld van deze twee partijen dat er een parlementsgebouw zonder vergaderzaal op de hoek van de Henck Arronstraat en Grote Combeweg is opgezet.

“Onze core business is vergaderen. Wie waren toen aan de macht? De BEP en de NDP toch, regering Bouterse 2. De BEP en NDP moeten daarom rustig zijn, want je kan geen parlementsgebouw zonder een vergaderruimte gaan bouwen. Want yu ferstan nu de ini yu bruku saka. A de ini yu ede”, aldus de politicus.

De bouwwerkzaamheden van de nieuwe vergaderzaal worden naar alle waarschijnlijkheid pas in de week van 1 november stilgelegd. Dat heeft MINOWC-minister Henry Ori vrijdag meegedeeld tijdens een persconferentie.

De bewindsman had eerder middels een persbericht laten weten dat de werkzaamheden voorlopig zouden worden stopgezet. Echter, zowel media als DNA-leden kwamen met bewijzen dat dat niet zo was. Ori zei daarna eerst dat hij niet op de hoogte was dat de werkzaamheden normaal werden voortgezet en dat het de bedoeling was dat de Surinaamse regering dit weekend een besluit zou nemen of de werkzaamheden weer zouden doorgaan.

Op de persconferentie vrijdag zei Ori dat vanwege technische redenen de werkzaamheden niet konden worden stilgelegd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Wat hoor ik nu, we hebben een parlementsgebouw zonder vergaderzaal?
    Alleen al hiervoor zou Paramaribo van de werelderfgoedlijst geschrapt moeten worden en daarvoor in de plaats zou dit parlementsgebouw. naast de muur van Tromp geplaatst moeten worden op een nieuw te creëren wereldlijst voor idiote, nutteloze architectonische misbaksels..


    Maak melding
  2. Ik weet niet waarom de regering zich druk maakt over een nieuwe dna vergaderzaal. Ze voeren geen biet uit, de volksvertegenwoordigers. Wanneer z moeten werken voor het volk, komen ze mondjesmaat opdagen om zodoende, belangrijke zaken te saboteren. Wanneer het om hun eigen belang en gewin gaat, dan zijn ze als de kippen bij. Deze figuren hebben geen benul waarvoor ze volksvertegenwoordigers zijn. TJE POTI BAJA, ZE KUNNEN HET NIET HELPEN, HET IS DE AFSPIEGELING VAN ONZE SAMENLEVING. Frauduleus, corrupt en roversbende. De samenleving moet met dit gezwel en gespuis afrekenen en voor goed.


    gemodereerd
  3. Inderdaad een stelletje rovers in Suriname. Een president die toestaat, dat een beunhaas de vergaderzaal gaat bouwen. .Overigens, de beunhazen zijn er in alle soorten en je treft ze overal aan. Gasten die claimen wat te kunnen, maar in principe niks voorstellen, Waar ze wel goed in zijn is corruptie en dat met een has been sheriff als hoogste ambtenaar van staat. Overigens als je zijn politie tijd naloopt en zijn tijd als minister van justitie, kom je het nodige tegen. De man is politieman geweest, maar geen sheriff. Net zo als hij nu president wordt genoemd, maar daar niet voor geschikt is. Als je kijkt naar de staat van Suriname en bepaalde namen die al langere tijd circuleren, dan weet je dat deze gasten niet het landsbelang dienen. Suriname is een mislukte staat net als al die corrupte lieden die al langere tijd “politiek bedrijven” en net als in het verleden ook nu weer geen betere tijden zullen doen aanbreken. Ze zijn slechts pionnen in het geheel.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES