zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameParmessar over bouw DNA vergaderzaal: "Ze gaan gewoon vrolijk door; we worden...

Parmessar over bouw DNA vergaderzaal: “Ze gaan gewoon vrolijk door; we worden misleid”

-

Does Travel - naar Suriname

De bouwwerkzaamheden van de nieuwe vergaderzaal van De Nationale Assemblee in Suriname (DNA) zijn niet gestopt. Dit in tegenstelling tot de eerdere verklaring van minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC), waarin hij aangaf dat alle werkzaamheden onmiddellijk on-hold zouden worden gezet.

“Ze gaan gewoon vrolijk door. Er is geen sprake van het stoppen van het werk. We worden misleid”, zei NDP-fractieleider Rabin Parmessar vandaag tegenover D-TV tijdens een oriëntatiebezoek op de bouwlocatie.

De politicus is, gezien de vele kanttekeningen vanuit diverse hoeken, er juist voorstander van dat de huidige vergaderzaal aan de Waterkant wordt geüpgraded. Voor slechts ‘enkele kleine miljoenen SRD’s’ zou deze vergaderzaal dan zeker vier jaren door kunnen worden gebruikt.

De 6.5 miljoen US dollars, omgerekend 250 miljoen SRD, zou gezien de economische situatie in het land niet moeten worden uitgegeven. “De prioriteitstelling is op zijn zachts gezegd onbegrijpelijk”, aldus de NDP’er.

Op locatie liet een vertegenwoordiger aan de media weten dat er nog geen opdracht is gekomen om de werkzaamheden stop te zetten. BEP-fractieleider Ronny Asabina vond dat dit argument niet opgaat, omdat er gesproken is over onmiddellijke stopzetting van de werkzaamheden. Hij ondersteunde Parmessar door te stellen dit als misleiding vanuit de regeringsautoriteiten kan worden gezien.

Naast Parmessar en Asabina, waren verder ook aanwezig de parlementariërs Ivanildo Plein (NPS), Edward Belfort (ABOP) en Patrick Kensenhuis (NDP).

Bij de bouw van de nieuwe vergaderzaal is er een conflict ontstaan met de UNESCO over zaken de Werelderfgoedlijst rakende. De ministers Riad Nurmohamed van Openbare Werken en Henry Ori stellen echter geen boodschap te hebben aan de bezorgdheid van de UNESCO. Zowel Ori als Nurmohamed vragen zich af wie de UNESCO is om zich ermee te bemoeien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Parmesan is nu al bang dat er, gezien de vorstelijke bedragen, straks niets meer voor hem aan de strijkstok blijft hangen. Hij kan nu alvast beginnen te oefenen om een mooie knieval te maken om zieltjes te winnen.


    Maak melding
  2. Vanaf het aantreden van deze regering wordt het volk sinds jaar en dag bedrogen en misleid met allerlei leugens.Een van de grote sponsor van de VHP moet geld maken.Een deel van dit geld wordt doorgesluisd naar VHP politici. Na mei 2025 kan het niet meer. Er is bij de VHP haast geboden om njangs te maken Het is een grote corrupte bende met deze regering.


    Maak melding
  3. De huidige regering hun beleid is; liegen, bedriegen en misleiden.
    De vhp is een grote corrupte bende, meer kan ik er niet van maken.

    Ik hoop dat de Surinamers nu massaal wakker zijn geschud.
    Nooit meer vhp in het machtscentrum zou het devies moeten zijn van elke vaderlandslievende Surinamer.


    Maak melding
  4. En voor de zwakbegaafde chanisten die zometeen gaan beweren dat de vorige regering ook corrupt was enz. Enz.

    Het kan allemaal, maar deze regering zou transparant zijn, open en eerlijk, geen corruptie meer, dat hadden ze de Surinamers tenminste beloofd, vandaar die 20 zetels.
    Achteraf blijken ze de meest corrupte regering vanaf de onafhankelijkheid te zijn. Misschien snappen jullie nu waarom Surinamers vinden dat ze misleid zijn door deze dieven.


    Maak melding
  5. RobG / Namtaki jullie reacties zijn eenzijdig, conclusie inhoud zinloos.
    Alleen domme mensen zullen eens zijn met jullie inbreng.
    Advies ga werken en draag bij aan ontwikkeling van sur.


    Maak melding
  6. Niet dat ze door gasn, ze zijn al bezig onzin te bouwen. Straks als dat gebouw er staat en ht vocht trekt en het verf bladerd of de vloer houd vocht en tegels of hout gt naar de klote na 2 jaar dan is Janki lekker miljoenen rijker en Nurmohamed ook.
    Deze figuren moeten opgesloten worden. Bewust doen ze het verkeerd. Er is altijd iets met deze regering


    gemodereerd
  7. Cultuurbarbaren. De echte prioriteit v d VHP is dat fam n friends aan de njang patu goed worden geaccommodeerd. Prof Orie lijkt n talentvolle speler t zijn.


    Maak melding
  8. Er kan nooit een conflict ontstaan met Unesco omdat een land zelf beslist of een object wel of niet valt onder ‘cultureel erfgoed’. Men krijgt er namelijk geld voor.

    Unesco kan lekker gaan huilen om al die objecten die vandaag worden opgeblazen. Dat ze tijd hiervoor hebben zegt genoeg, daar durven ze niets.

    Daarnaast is het opmerkelijk of eigenlijk voorspelbaar dat de ndp vergeten is om een vergaderzaal in te calculeren.
    Belachelijker kan niet. Logisch wel, want in die 10 jr was dibri circa 3 keer in de vergaderruimte aanwezig.

    Dat suri luistert zegt iets over beschaving.


    Maak melding
  9. Er zijn mensen die het desastreuze beleid van deze bananenrepubliek regering blijven goedpraten.Het verwerpelijke friends & familie beleid dat nationaal en internationaal onacceptabel is wordt goedgepraat. Het liegen en bedriegen zit deze figuren en met name hun leider Santokhi in de genen.Schaamteloos staan ze te liegen. Een nationaal Surinaams cultuurbeleid zegt hen niets. Ze worden pas aangeproken als het om cultuurbeleid gaat dat raakvlakken heeft met India.Ze voelen zich niet echt Durinadmd. Deze zeerbonbetrouwbare figuren zullen hun verdiende straf krijgen bij de verkiezingen van 2025. Het volk gaat afrekenen met de racisten die de coalitie vormen.


    Maak melding
  10. Is door jullie schuld dat dit is gebeurd en nu de schuld bij anderen zoeken. Een DNA GEBOUW ZONDER VERGADERZAAL IS GEEN DNA GEBOUW. DAT IS HET HART VAN DE DNA. JULLIE IDIOTEN DAT JULLIE ZIJN. EN NU SCHREEUWEN ANO MIE.


    Maak melding
  11. DNA Is een poppenkast, alleen ja/nee knikkers. Dat is hun werk, niks anders. Parmessar moet niet kletsen, al vanaf toen hij direkteur van AZP was ging het nooit goed, overal zoals bij de EBS, enz en deze meneer deugt niet en nu is hij bang dat anderen ook een “njang” maken? Kom nou, ga echt hard werken joh!!!


    Maak melding
  12. Er moet een ander gebouw komen. Want de duivelhoofdman van rabin heeft het gebouw van Buiten sociëteit Het Park geroofd destijds en zijn hoofdkwartier gevestigd als bevelhebber/dictator.
    Daar is bloed gevloeid van die 2 lijfwachten van JC in 1990 en vlakbij het lijk van inspecteur Herman Gooding gevonden. Dus er heerst een vloek daar, veroorzaakt door die paarse duivelshoofdman van rabin.
    Dus afbreken en een nieuwe bouwen.
    Dit huidig gebouw behoort niet tot het historisch gedeelte van paramaribo.
    Dus unesco….ga opnieuw onderzoeken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES