maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameReshuffling nog steeds op agenda; er wordt gekeken naar 5 ministeries

Reshuffling nog steeds op agenda; er wordt gekeken naar 5 ministeries

-

Does Travel - naar Suriname

De reshuffling van het kabinet Santokhi-Brunswijk staat nog steeds op de agenda. Volgens president Santokhi wordt er op dit moment gekeken naar de ministeries van Sociale Zaken & Volkshuisvesting (SOZAVO), Transport Communicatie & Toerisme (TCT), Grondbeleid & Bosbeheer (GBB), Volksgezondheid en Justitie & Politie.

“We kijken hoe we structurele maatregelen kunnen treffen dat de dienstverlening beter is, beleid effectiever aangepakt wordt en de veiligheid gegarandeerd is. Al deze zaken zitten op de agenda van de regeringstop”, zei Santokhi maandagavond in het programma To The Point.

Het Surinaamse staatshoofd benadrukte niet wakker te liggen van de kritiek op veranderingen binnen het kabinet nu er slechts 19 maanden over zijn in deze regeerperiode. “Het is de tweede helft. Je verandert je team tot de laatste seconden”, aldus de politicus.

Ook de eerder aangekondigde totale reorganisatie bij de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) en benoeming van de korpschef gaan door. Daar is de regering momenteel met een selectiecommissie bezig de kandidaten te selecteren. Hetzelfde geldt ook voor de douane.

“Tegelijkertijd moeten de structuren van verschillende ministeries ook aangepast worden om het ook effectiever te laten functioneren. Dit zijn allemaal zaken die deel uitmaken van de tweede helft”, aldus het staatshoofd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. ook het ministerie van lvv , en het ministerie van financiën , want die werken niet naar behoren


    gemodereerd
  2. Van de 5 zijn 4 van Abop. De Vhp ministers doen het zooooo goed.
    Bibis doet het ook zo goed. Chan geen van je ministers deugen. Politie dn douane wachten op je.


    Maak melding
  3. Een land besturen kun je niet gaan vergelijken met een voetbalwedstrijd door te zeggen van dit is de 2e helft, dus kun je mensen vervangen ook in de laatste minuut.

    Ik vind dit zo belachelijk: De ministers die moeten vertrekken kunnen wat mij betreft blijven door aanmodderen want hun vervangers gaan echt geen potten kunnen breken.

    Ik stel voor dat Brunswijk en de BIBIS minister die posities gaan bekleden dan mi kang lafu pkienso.

    Santhoki geef me alsjeblieft een BRICK met je 2e helft yere mi mang.


    Maak melding
  4. Alvast een goed begin. De incompetente ministers van deze vijf ministeries moeten niet meer als minister terugkeren. Plaats ze als beleidsmedewerker ergens. Ze moeten werken voor hun geld.


    gemodereerd
  5. President Santokhi snel naar huis en daar in de plaats moet er iemand aantreden met een universitaire opleiding met minstens 1x master.
    Doet er niet toe bruin, blank of zwart.
    Iemand die het vermogen heeft om direct de scherven op te ruimen en ook direct door te pakken. Lef, kracht, zelf bewust zijn, een echte landsdienaar in hart en ziel een surinamer moet aan de macht komen.
    De vraag rijst, is die er wel. Ja Ja zeker weten die is er wel. Maar tot nu toe is die buiten de deur gehouden door ongeletterden. Hopelijk dat zij nu achter zijn gekomen dat zij niet het vermogen hebben om Staatsbestuurlijk Suriname te leiden. Alle departementen in alle niveau’s moeten doorgelicht en gezuiverd worden. De juiste mensen op de juiste plaatsen die bemand moeten zijn. Diegenen die nu de scepter zwaaien moeten het besef krijgen, dat door het dragen van een pak en das geen kennis geeft bestuurlijk zaken voor elkaar te krijgen.


    Maak melding
  6. @@@henry
    Eerste helft 2e helft is allemaal mierenneukerij. Het is gewoon vriendjes politiek. De zittende wordt weggestuurd met een zak vol geld naar huis voor z’n leven en de volgende familie of vriendje komt in de plaats. En deze gaat na einde termijn ook met een zak vol geld naar huis tot zijn pensioen.
    Dat is het systeem van Su na installatie zelfstandigheidsbestuur, je kan ook noemen van een bananen Republiek en is nooit naar onderzocht om die te wijzigen anno de 21e eeuw, want het systeem werkt niet en prikkelt ook niet om mensen te motiveren dan wel gemotiveerd te moeten werken. Dit systeem werkt averechts. De persoon in kwestie weet dat je voor het leven goed gesetteld ben. In Ned heb je max 4 jaar wachtgeld regeling.


    Maak melding
  7. Geen voorstander van!

    Je kunt ook de staf en beleidsadviseurs vervangen/versterken. Waarom?

    Een minister is verantwoordelijk voor het beleid v zijn ministerie, beleid geschreven door zijn ambtenaren. De minister moet kunnen vertrouwen op de kennis en kunde v werknemers.
    Nieuwe ministers met zelfde ambtenaren is geen verandering. Het zou zomaar kunnen dat ze onbetrouwbare informatie verstrekken en de boel bewust tegenwerken.

    Mochten ze vertrekken een rapport eisen van de status mei 2020 en heden 2023.
    Plus, wet vastlegging bezittingen v bestuurders asap behandelen.


    Maak melding
  8. Een beetje aanmodderen met regering op regeringen tot nu toe.
    Het zou mooi zijn als de ministerploeg gereduceerd wordt naar maximum tien of twaalf. Dus ministeries toevoegen.
    Verder moeten we durven om max 12 nieuwe ministers namen voor te leggen aan de gemeenschap, ongeacht politieke kleur, etniciteit en huidskleur.
    Gewoon die Sranamangs in wie we geloof hebben.
    Ik ben een voorstander om Srananmangs ongeacht politieke kleur, uit het buiteland te rekruteren.
    Het zijn hoe dan ook onze mensen we moeten het samen doen.
    Dus boven politieke partijen uitstijgen !!!
    Vanaf de Pres, VP tot de laatste de minister met de juiste competenties


    Maak melding
  9. Beste Chan, nog even en in 2025 worden jullie allemaal gereshuffeld. Had jij maar wat meer daadkracht getoond en al die ABOP en PL ministers naar huis gestuurd. Ze deugen totaal niet.


    gemodereerd
  10. 4 van de 5 Abop???? Ramadhin is de enige Vhp minister die volgens deze lijst twijfelachtig presteert. Chan weet ze wel uit te kiezen, hij vergeet de ministers van EZ, Bibis, en OW te beoordelen. Op EZ had Walden rustig kunnen blijven, want Kuldipsingh heeft helemaal geen bijdrage! Het is akelig stil op dat ministerie! Bij OW.. zie ik deze arrogante omhoog gevallen misbaksel.. liever vandaag dan morgen vertrekken! En over de minister van Bibis… Tja.. wat moet ik over hem zeggen. Behalve dat hij zichzelf heel interessant vindt en feitelijk in het buitenland woont. Regelt hij niets.. stopt zijn neus in zaken die hem niet aangaan en is hij bezig om binnen 5 jr een wereldreis te maken op kosten van de burgers in dit land, die het al moeilijk hebben! Bovendien lijkt hij een magneet voor louche investeerders, die hem makkelijk overtuigen, gezien de vele missers onder zijn supervisie…

    We moeten dit nog anderhalf jaar verdragen! Het prudent beleid van Chan’s Dreamteam is van droom veranderd in een nachtmerrie….


    Maak melding
  11. Het spreekwoord zegt, de beste stuurlui staan aan wal. In Suriname zijn het de slechtste. Allemaal losse flodders zonder verstand of inhoud. Mijn vraag aan alle racisten hier, is het beter gegaan toen didibrie 48 ministers had vervangen? Kom dan met duidelijke voorbeelden svp…we tak soso k..


    Maak melding
  12. Er gaat niks gebeuren, geen reshuffeling. Onze pres moest mooi weer spelen omdat meneer was uitgenodigd voor een praatje. Om de zoveel tijd heeft de pres het over reshuffeling van ministers, twee a drie maanden geleden nog, nu weer. Soso komedie.
    Heeft hij zijn vermogen laten registreren, nog niet.
    Ramsaran maakt wereldkundig dat de 1800 SRDs is uitbetaald, maar niemand heeft het ontvangen, de minister heeft het over 50.000 AOVers, volgens het ‘publiek’ zijn het meer dan 100.000.
    Ze beloven van alles, mooie plannen, maar het enige wat ze rond krijgen is de uitbetaling van de ambtenaren salarissen, alle extra betalingen krijgen zij nooit op tijd rond.
    Deze regering loopt achter haar woorden aan. Niks ding é doe.

    De pres spreekt graag in voetbaltaal, de taal van Lonny, zie onder.
    De eerste helft heeft hij langs de lijn belangrijk lopen doen, de toeschouwers vonden het een rare vertoning. Een slechte eerste helft. In de kleedkamer alleen maar hangende koppies, aan onze trainer hebben wij ook niks. Maar goed, we staan voor de tweede helft. Er zal gewisseld moeten worden, dit was al duidelijk zichtbaar in de eerste minuten van de eerste helft. Er is niet gewisseld, op de trainers bank was er onenigheid met de assistent-trainer Lonny. Zijn wissels waren nog niet speelklaar en bovendien kwamen ze allemaal, als je kijkt naar het spel niveau, in aanmerking omgewisseld te worden.
    Dus, hoe nu verder, de stand is nog steeds nul nul, er zal gescoord moeten worden, anders maken zij geen kans op het kampioenschap. De druk wordt voelbaar, ook vanaf de tribunes, er sijpelen geluiden binnen. De trainer en assistent twijfelen nog, maar doen uiteindelijk niks. Met dezelfde elf de tweede helft in.
    En dan zijn de vijftien minuten rust voorbij, de trainer spreekt zijn spelers moed in, ze lopen een beetje zwaarmoedig het veld op, een beetje hangende schouders, kom op, schreeuwt de trainer ze toe, hup hup. De tweede helft gaat beginnen, de bal moet naar de middenstip, maar die lijkt verdwenen te zijn. De scheids kan niet laten aftrappen, de wedstrijd wordt stilgelegd, er wordt druk overlegd, men komt er niet uit, men kan de middenstip niet vinden, de wedstrijd wordt afgelast.
    Dus mensen, er komt helemaal geen reshuffeling, ook niet in de laatste seconden speeltijd. De wedstrijd wordt uitgespeeld op 25 mei 2025. De toeschouwers hebben vrije toegang.


    Maak melding
  13. @ Boesskowtoe,

    Gelukkig heb jij verstand, en keur je de handelingen van Didibri af! Dat betekent niet dat we over de huidige regering, geen mening mogen hebben. De tot nu toe ontslagen ministers en degenen die op de nominatie staan, lijken in de verste verte niet op de President.. dat is het probleem nu! Over racisten gesproken…..


    Maak melding
  14. Wie niet deugt, moet de veld ruimen voor een betere!! zo simpel is dat!!

    Boesskowtoe !! Het zijn de domme koeien, wier niet snappen!!
    Mijn vraag aan alle racisten hier, is het beter gegaan toen didibrie 48 ministers had vervangen?

    De Luchtbruggen en de Dubai is in de diepzeehaven gezonken!!


    gemodereerd
  15. Republikeins kandidaat Vivek Ramaswamy wil dat net als een president in de VS slechts 8 jaar mag regeren, dat ook voor beleidsambtenaren moet gelden. Max. 8 jaar als beleidsambtenaar dus. Een goed idee.


    Maak melding
  16. @Konsensi: als je na 2,5 jaar niks hebt gepresteerd, moet je je veld ruimen, zo simpel is dat. Dat heeft niks te maken met het feit dat ze niet op Chan lijken. Jou racistische inborst vertroebeld jou denkwijze.
    Daar hebben meer lieden hier op wtk last van. Objectiviteit is ver te zoeken. Het is allemaal een combinatie van emotie en diep gewortelde haat. Zoek hulp, het is nog niet te laat of ga naar je Loekoe mang voor een wasie.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES