zaterdag, mei 4, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk nu wel ready voor reshuffling ministers

Brunswijk nu wel ready voor reshuffling ministers

-

Does Travel - naar Suriname

De ongeveer twee maanden terug aangekondigde reshuffling van het kabinet Santokhi-Brunswijk, is niet van de baan. Volgens de vicepresident van Suriname Ronnie Brunswijk, zullen wel zeker nog enkele ABOP-ministers in de komende periode worden vervangen.

“Wiens na binnenshuis of dat w’o switch den. We hebben gezien dat we hier en daar toch gaan moeten reshufflen”, zei de tweede man van het land woensdag kort voor aanvang van de Raad van Ministers (RVM)- vergadering.

De ABOP-voorman stelt dat hij bij de eerste reshuffling vorig jaar inderdaad nog niet zover was om zijn mensen binnen het kabinet te vervangen. Dat kwam, omdat de ministers toen niet genoeg financiële middelen kregen om hun werkzaamheden op een correcte manier uit te voeren. Na de goedkeuring van de recente regeringsbegroting, is dat wel gaan veranderen. “Er is wel een beetje losgelaten, zodat de mensen kunnen werken”, stelt hij.

Op 16 juli zal hij zoals door het staatshoofd is beloofd, extra bevoegdheden en taken toegekend krijgen. Brunswijk zegt dat hij voor nu al een eigen plan klaar heeft. Echter, zal alles afhangen van de financiële middelen die hij krijgt om zijn werkzaamheden uit te voeren. Vandaar dat hij nu niet voorbarig wil zijn.

Ondertussen zit deze regering al drie jaren aan. Het is geen geheim dat de VHP-achterban ontevreden is over de werkwijze op de ministeries van Grondbeleid en Bosbeheer en Sociale Zaken.

In april vorig jaar heeft Saskia Walden bij het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) haar portefeuille ter beschikking gesteld van de president. Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) nam daar het roer over. Van Kuldipsingh nam Steven Mac Andrew over op Arbeid. Beide zijn ministers van de VHP.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Brunswijk kan de plaats innemen van de ministers die straks vervangen gaan worden.

    Dang mi kang broko mi FATTOE moro.
    Wat een toneelstuk dat door deze grapjas wordt opgevoerd!!

    Yu sabi toch dat mi na miljonair moesten de journalisten aanhoren!


    gemodereerd
  2. Zo garandeert de VP dat zijn politieke vrienden een levenslange uitkering zullen genieten over de rug van het volk.
    Dit is wat ze hun maties hebben beloofd in 2020


    gemodereerd
  3. Eindelijk ziet Ronnie dat de meeste van de ABOP/PL ministers ongeschikt zijn. Stuur deze incompetente ministers zo snel als mogelijk naar huis met behoud van de recente forse salarisverhoging van 50%. Trouwens die hele salaris aanpassing is een schande die zijn weerga niet kent. Het is gewoon schaamteloos gedrag van de president om het arme volk wat kruimel te geven en zichzelf fors belonen.


    gemodereerd
  4. En hoe zit het met Moks-aleisie
    (min. Van niksnut) of heeft hij een pop zodat hij onzichtbaar is?


    gemodereerd
  5. Zal er werkelijk “geswitched” worden of moeten er nieuwe spelers geaccomodeerd worden?


    gemodereerd
  6. Ze kunnen beginnen met die van OW.
    Daarna TCT
    Vervolgens Onderwijs
    Grondbeleid
    Daarna Financiën
    Laat ze mensen nemen die gekwalificeerd zijn.
    En niet aan familie en vrienden denken want zo gaat het land kapot.
    Neem mensen die bekend zijn met hun portefeuille.


    gemodereerd
  7. Gebrek aan daadkracht en deskundigheid zal niet opgelost worden met reshuffling, tenzij reshuffling juist daadkracht en deskundigheid invoegt.


    gemodereerd
  8. Bij de ABOP moet Amoksi het veld ruimen.De man is niet geschikt als minister van justitie.De grote mega blunders die hij heeft gemaakt inzake de kwestie Asawinie hebben zijn tekortkomingen blootgelegd.

    De VHP ziet Diana Vorstwijk vertrekken.Zij willen graag iemand daar hebben die makkelijk hun belangen inzake grondzaken kan regelen.


    gemodereerd
  9. In feite moet de boel weg.
    Die kuldupsingh is nog slechter dan Walden. Maar Walden was daar als minister om het erop te laten lijken dat het geen hind bolwerk is.


    gemodereerd
  10. mooi , maar brunswijk is het niet beter dat de vp (jij) ook vervangen wordt , en zo kan jij je hobby nog meer gestalte geven , niet alleen auto’s , geef ook bakjes vreten en sopi aan degenen die bouterse niet meer bedeeld , dat levert veel stemmen op voor de abop , want die aanhang van bouterse zijn hem beu , velen zien nu eindelijk in dat bouterse niets voorstelt gewoon een demente nietsnutter is


    gemodereerd
  11. Brunswijk is er klaar voor, beste mensen. Nu gaat het pas echt draaien in Suriname.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES