donderdag, mei 2, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNurmohamed: "Zelfde aannemer afgekeurde hoofdbureau politie bouwt nieuwe vergaderzaal DNA"

Nurmohamed: “Zelfde aannemer afgekeurde hoofdbureau politie bouwt nieuwe vergaderzaal DNA”

-

Does Travel - naar Suriname

Het is volgens minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken in Suriname (OW) inderdaad zo dat de aannemer, met wie er een contract is getekend voor de bouw van een nieuwe vergaderzaal voor De Nationale Assemblee (DNA), dezelfde aannemer is die eerder gewerkt heeft aan het inmiddels afgekeurde pand van het hoofdbureau van politie op de hoek van de Gemenelandsweg en de J. A. Pengelstaat. Nurmohamed zou eerder gezegd hebben dat deze aannemer slecht werk zou hebben geleverd.

“Ik heb begrepen dat het dezelfde is”, zei de bewindsman woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering. Hij stelt dat er op zich niets mis is hiermee, omdat Suriname nog geen wet en regelgeving en ook geen ‘blacklist-systeem’’ heeft om aannemers te weren bij openbare aanbestedingen. Zolang zij voldoen aan de eisen, mogen zij meedoen.

“Ik heb wel beloofd dat die systemen komen. Binnenkort komt het Staatsbesluit uit waarbij we alvast de bevoegdheden gaan regelen van aannemers, ingenieurs en architecten. Dat gaat de eerste stap zijn naar ordening”, aldus de minister.

Op 9 oktober wordt het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe vergaderzaal. De bouwwerkzaamheden zijn volgens Nurmohamed al gestart. Vidjai Doerga Misier, directeur bij OW, heeft eerder namens Nurmohamed het bouwcontract ondertekend met aannemer Shailes Jankie.

Nurmohamed merkte op dat bij elk project een directievoerder wordt aangewezen die erop moet letten dat de werkzaamheden correct volgens afspraak worden uitgevoerd. Wanneer blijkt dat de aannemer verkeerd te werk gaat, dan is het de taak van dezelfde directievoerder om gepaste maatregelen te treffen.

“Een aannemer bouwt wat in het bestek staat en de directievoerder controleert of hij dat goed doet. Elke maand komt het voor dat we soms een project moeten stopzetten, omdat men zich niet aan de regels houdt”, aldus de minister. OW heeft in opdracht van DNA de aanbesteding uitgevoerd. De financiële middelen komen uit de begroting van DNA.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Wat een grappenmakers in onze nationale poppenkast; het is reeds bekend dat deze aannemer prutswerk levert en toch krijgt hij een nieuwe opdracht. Ze kunnen net zo goed Jan Klaassen de nieuwe vergaderzaal van de poppenkast laten bouwen.


    Maak melding
  2. als die aannemer die begonnen is met het hoofdbureau volgens de bestektekeningen van de architect die ook de constructie tekeningen maakt , heeft genomen , dan is die aannemer niet schuldig dat het afgekeurd is, de aannemer is een uitvoerder van het project

    OW , dus leg nu alvast de verantwoordelijkheid bij de architect , wat een lelijk gebouw wordt dat , nurmohamed zorg dat er controle komt tijdens de bouw


    gemodereerd
  3. Dus de surinamers zijn gewaarschuwd: verwacht er niet teveel van, want de aannemer heeft bewezen een prutser te zijn. Suriname zit over een poosje niet alleen met een afgekeurde, onafgebouwde vergaderzaal voor de DNA, maar krijgt ook nog problemen met de stichting gebouwd erfgoed. Mi baar Joe. Waarom moet dit lelijke, op een tweederangs hotel lijkende, gebouw in de binnenstad van Paramaribo?


    Maak melding
  4. Dat gebouw past niet daar in de binnenstad, op dit moment geen noodzaak ( njan patoe voor deze boef), en de aannemer een oplichter. Nurmohamed zoekt grote projekten vr snel geld. Ze maken gemenelandsweg, maar de afvoerbuizen niet eens bekeken en schoongemaakt. De weg loopt onder dus straks weer nr de klote. Dat is werk van ongemanierde nurmohamed. Leeghoofd en rover. Racist


    Maak melding
  5. Nurmohamed,heb jij een wet nodig om een dief te pakken.
    Heb jij een wet nodig om een oplichter te pakken, nee toch.
    Of ben jij ook een oplichter.


    Maak melding
  6. Mi abi wan neng dji a gebouw disi: De Leleku DNA vergaderzaal. A moro bun den mang stop direct nanga a bouw. Gewoon een nationale ontwerp wedstrijd uitschrijven waar alle Surinaamse ingineurs aan mee mogen doen. Een nationale commissie gaat dan beoordelen welk ontwerp het beste is. Vervolgens een aanbesteding voor de bouw uitschrijven op nationaal niveau. Transparantie bevordert ontwikkeling.


    Maak melding
  7. Forumleden/reageerders, Odi Odi.

    Nurmohamed: “Zelfde aannemer afgekeurde hoofdbureau politie bouwt nieuwe vergaderzaal DNA”

    Wat een verhaal krijgen de Surinaamse burgers weer voorgeschoteld door minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken in Suriname (OW).

    Belangen verstrengeling via politieke vrienden.
    Geen enkele Openbare Inschrijving.
    Wie denkt deze minister Riad Nurmohamed voor de gek te houden?

    Wij gaan even terug naar de bouwactiviteiten van het vervallen (nieuwe) Hoofdbureau van Politie op de kruizing van J.A. Pengelstraat/Gemenelandsweg.
    KAPITAAL VERNIETIGING.
    En heeft de Surinaamse Staat het Geld inmiddels terug gevorderd van deze niet deskundige (aannemer) of bouwaannemer Shailes Jankie?

    21-5-2020 (waterkant.net)
    Santokhi: Bouw nieuw hoofdbureau van politie zal worden afgemaakt.
    De bouw van het nieuwe hypermoderne hoofdbureau van politie in Suriname op de hoek van de Gemenelandsweg en de Johan Adolf Pengelstraat zal worden afgemaakt als de VHP aan de macht komt.
    Dit zei VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zojuist tijdens een open gesprek op radio RP The Hot One.

    (10 mei 2023) Hoofdbureau van politie wordt voor US$ 533.400 afgebouwd.
    Het hoofdbureau van politie op de hoek van de Gemenelandsweg en de Johan Adolf Pengelstraat wordt voor een bedrag van US$ 533.400 afgebouwd. Dit blijkt uit een missive, waarop Suriname Herald de hand heeft weten te leggen.
    De missive is op 5 mei 2023 ondertekend door president Chan Santokhi.

    In 2010 werd een aanvang gemaakt met de bouw van het hoofdbureau van het Korps Politie Suriname.
    Dit gebeurde nog voor de verkiezingen van 2010. Santokhi was toen minister van JusPol.

    (13-4-2021): NIETS MIS MET CONSTRUCTIE NIEUWE HOOFDBUREAU VAN POLITIE.
    Het Hoofdbureau van Politie op de hoek van de Gemenelandsweg en de Johan Adolf Pengelstraat wordt afgebouwd.
    Het ministerie van Openbare Werken (OW) is niet op ingrijpende technische problemen gestuit tijdens een evaluatie van het project dat tijdens het bewind van president Desi Bouterse is stopgezet.

    (26-7-2023): Niet afgebouwd KPS-gebouw wordt gesloopt, regering gaat voor nieuwbouw.
    Het kabinet van de president heeft besloten om het niet afgebouwde hoofdbureau van KPS te slopen en in de plaats daarvoor een nieuw hoofdbureau op te zetten.
    Dat heeft het kabinet van president Chandrikapersad Santokhi bekendgemaakt.

    En nu gaan ze met dezelfde bouwondernemer in zee.

    Stof tot nadenken: Familieleden constructie in de Surinaamse politiek.
    Minister Riad Nurmohamed, Vidjai Doerga Misier en Shailes Jankie.


    Maak melding
  8. Maar….waarom?

    Heeft deze aannemer de meeste (aanbestedings)-punten?
    Heeft deze aannemer de laagste kosten?
    Waarom?

    Een quick scan wijst uit dat het politiebureau toen (maart 2020) vanuit politieke overwegingen (de bekende tactiek van de verschroeide aarde) ONTERECHT is afgekeurd.
    De grootste pleitbezorger voor de afkeuring was belfort!

    Ziezo!
    Dus daarom.
    Bron:dbsuriname 160421


    Maak melding
  9. Jij doet aardig mee met het verdraaien van feiten @fer.

    Eerst vind je dit:
    “En heeft de Surinaamse Staat het Geld inmiddels terug gevorderd van deze niet deskundige (aannemer) of bouwaannemer”

    En vervolgens dit:
    “NIETS MIS MET CONSTRUCTIE NIEUWE HOOFDBUREAU VAN POLITIE.
    Het ministerie van Openbare Werken (OW) is niet op ingrijpende technische problemen gestuit tijdens een evaluatie van het project dat tijdens het bewind van president Desi Bouterse is stopgezet.”

    Vervolgens heb je het over f&f 🙄.
    Das nou smaad en laster tegenover de aannemer en de minister.

    Waarvoor is dit nodig…
    Niet chique!


    Maak melding
  10. Intussen is het nieuwe schooljaar begonnen en er schijnt niet genoeg leerkrachten te zijn, niet genoeg meubilair. De ziekenhuizen hebben nogsteeds een tekort aan sommige medicijnen enz enz.

    Er is geen geld beweerd de regering, ze moeten bezuinigen.
    Ee markt wordt wel verbouwd met afbraak hout voor 1.6miljoen usd. Men gaat de DNA uitbreiden voor hoeveel miljoen usd. Hier valt het grote geld te verdienen door de leugenaars en corruptelingen.

    Deze regering is als een vloek voor Suriname.

    Een ieder die nog achter deze leugenaars aanlopen zijn gewoon ziek in hun hoofd.


    Maak melding
  11. Een oerlelijk gebouw. Het parlementsgebouw moet een artistiek gebouw zijn. Dit ontwerp lijkt op een normaal schoolgebouw of ziekenhuis. Laten ze ook buitenlandse architecten de mogelijkheid bieden om met voorstellen te komen. In dat geval zal je er versteld van staan met welke ontwerpen deze geschoolde architecten zullen komen. Dit proces moet worden gestopt, want de toekomstige bewoners van het gebouw hebben geen enkele inspraak. Het DNA-gebouw moet een gebouw met allure zijn en moet zich onderscheiden van wat men in de stad tegenkomt


    Maak melding
  12. @Pieter: als je een gebouw met allure wilt hebben, moet je daar wel de centjes voor hebben…. Fyi, buitenlandse architecten willen in valuta betaald worden. Denk je dat Suriname dat onbeperkt heeft?
    Het gaat hier om een ontwikkelingsland, geen Maleisië of New York!


    Maak melding
  13. Een mooi gebouw hor, ontworpen door de vorige regering. nu probeert deze regering te pronken met de veren van de ndp.😁😁😁🤣🤣🤣🤣


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES