donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOpnieuw woning verwoest na overslaan grasbrand

Opnieuw woning verwoest na overslaan grasbrand

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname wordt momenteel geteisterd door een reeks grasbranden. Deze oncontroleerbare branden hebben geleid tot diverse woningbranden. Zo zijn er de afgelopen drie weken zes gevallen geweest van vuil- en/of grasbranden die overgeslagen zijn op woningen.

Zo ook dinsdagochtend toen een grasbrand aan het einde van Biharie Jiawanweg in het politie ressort Santodorp, oversloeg naar twee onderkomens, waarin drie volwassenen en twee kinderen verbleven. De bouwsels werden geheel in de as gelegd.

Niemand was op dat moment thuis, waardoor niemand gewond raakte. Volgens de bewoonster was ze bij de buren toen zij de boodschap kreeg dat haar woning in de fik stond.

De politie van Santodorp was ter plaatse voor onderzoek.

De oorzaken van deze grasbranden worden momenteel onderzocht, maar droogte, hoge temperaturen en sterke wind worden genoemd als mogelijke factoren die hebben bijgedragen aan de verspreiding van het vuur. In een van de gevallen werd de grasbrand gesticht door een groep tieners.

De Surinaamse autoriteiten roepen dringend op tot voorzichtigheid en vragen het publiek om alle veiligheidsvoorschriften op te volgen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Vooral hoe er jaren niet gemaaid is. Ht gras is hoog en de onderkant droog. Het vuur gaat als een trein lopen.
    Ook een peukje kan brand veroorzaken. Is dat gras plat dan is ht vuur ook te overzien en snel gedoofd.


    Maak melding
  2. Het is gewoon vreselijk, niet uit te houden bij mi in de omgeving worden er dagelijks kavels in brand gestoken grote rookwolken gaan de lucht in, de wind waait deze rook onze woningbouwproject in en we hebben dag en nacht last van de rook, je kan niet eens goed slapen. ik ben er ziek van geworden en kortademig je moet in je huis blijven alsof je op straf bent wegens de rook. as en rookafval waait door de lucht en maakt alles vuil. het is gewoon een overlast voor het milieu. EEN BELEEFD VERZOEK OM DIT NA TE LATEN .


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES