zaterdag, mei 11, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Somohardjo krijgt ernstige waarschuwing van president voor neerhalen mediahuizen

Minister Somohardjo krijgt ernstige waarschuwing van president voor neerhalen mediahuizen

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken ontboden op het Kabinet van de President. Dit naar aanleiding van de uitspraken van de minister gedaan te Commewijne op 9 augustus in verband met de viering van de Dag der Inheemsen en de herdenking van 133 jaar Javaanse Immigratie in Suriname. Dit meldt het Kabinet in een verklaring.

De president heeft bij het gesprek zijn afkeuring over de uitlatingen van de minister uitgesproken en hem hierbij ook gewezen op het gegeven dat deze getypeerd kunnen worden als niet gefundeerde toespelingen met een racistisch karakter richting de mediahuizen Radio 10 en De Ware Tijd Suriname.

Het handelen van de minister staat haaks op het grondrecht van vrijheid van vrije meningsuiting en de persvrijheid, en bovendien zeer incorrect naar de 2 mediahuizen en de Surinaamse samenleving toe.

De minister is ter zake zijn handelingen dan ook ernstig gewaarschuwd en hij is tot slot geadviseerd om zijn excuses aan te bieden aan Radio 10 en De Ware Tijd.

De regering hecht groot belang aan het beschermen en bevorderen van een open en inclusief klimaat waar verschillende stemmen en opvattingen vrijelijk kunnen worden geuit, met respect voor elkaar. Respect voor elkaar, ook in de communicatie, wordt als essentieel geacht voor een gezonde en progressieve samenleving.

Lees ook:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Chan is flink tegen die pohtie Bronto Somo. Want P
    L heeft maar 1 zetel. De vp heeft ergere uitspraken gedaan maar dan is Chan muistil. Wegduiken. Dokken.
    Deze reactie wordt zeker niet geplaatst. Verraad alweer de kleur v d Waterkant.


    gemodereerd
  2. De president moest deze incompetente minister gelijk ontslaan. Dit is de zoveelste fout van deze idioot. Totaal ongeschikt als minister. De president moet ook de VP een reprimande geven over zijn uitspraken.


    gemodereerd
  3. Nu moet Bronto zijn grote bek ltn zien, zijn stop woord is altijd “ik blijf erbij” als ik in zijn schoenen was zou ik er ook bij blijven en mijn portefeuille per direct ter beschikking stellen van de president. Dat is ballen tonen. Nu moet hij erbij blijven‼️


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES