woensdag, mei 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSumanta's moeder: "Dit kan ik niet verwerken en zal ik meenemen naar...

Sumanta’s moeder: “Dit kan ik niet verwerken en zal ik meenemen naar mijn graf”

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen maandag diende het hoger beroep in de zaak, waarbij de 22-jarige Sumanta Bansi uit Suriname in februari 2018 in Nederland om het leven werd gebracht. De verdachte Manodj B. werd in de zomer van 2022 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. De verdachte ging tegen deze uitspraak in beroep.

De verdachte beweerde dat er een ruzie was geweest op de bewuste avond in februari 2018. Hij beweerde dat hij Sumanta uit zelfverdediging had neergestoken nadat zij hem eerst met een mes had aangevallen, en haar vervolgens had begraven op een industrieterrein.

Het Openbaar Ministerie heeft tijdens het behandelen van het hoger beroep op maandag 10 juli 2023 opnieuw een gevangenisstraf van 15 jaar geëist tegen de 43-jarige man uit Hoorn. De advocaat van de verdacht blijft erbij dat B. handelde uit zelfverdediging. Het hof doet op maandag 11 september uitspraak.

Sumantas moeder Sharmila Nanda, die haar dochter in Suriname heeft begraven, is vanuit Paramaribo naar Nederland overgekomen om de zaak bij te kunnen bijwonen en een nabestaandenverklaring voor te lezen (video onder). De woorden van de hevig geëmotioneerde Nanda gingen in het Gerechtshof in Amsterdam door merg en been.

Ze richtte zich tot de verdachte Manodj B. “Jij, moordenaar, je bent verantwoordelijk voor een dubbele moord”, waarmee ze verwees naar de zwangerschap van haar dochter. De 15 jaar cel die werd geëist is “veel te weinig voor de duivel”, vindt moeder Sharmila. “Het blijft zwaar en het zal voor de rest van mijn leven zwaar blijven. Dit kan ik niet verwerken en zal ik meenemen naar mijn graf”, zei ze:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Ik vind 15 jaar gevangenisstraf voor deze Saka Saka veel te weinig. 30 jaar of meer was meer op zijn plaats geweest.


    gemodereerd
  2. Ik kan me voorstellen dat het zwaar is voor de moeder.
    En dat hij al die jaren bleef liegen.


    gemodereerd
  3. verdomd ook daar in holland worden moordenaars beschermd , was het slachtoffer een witte dame dan had deze moordenaar zeker levenslang gekregen en tbs , maar het slachtoffer is geen witte , nou dan is het kort afgedaan


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES