dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentKwaku festival komend weekend van start in Amsterdam

Kwaku festival komend weekend van start in Amsterdam

-

Does Travel - naar Suriname

Komend weekend gaat in Amsterdam weer het Kwaku Summer Festival van start. Vier weekenden, van 15 juli t/m 6 augustus gezelligheid, lekker eten en vele optredens.

Zo zijn er dit weekend optredens van o.a Kenny B, Kater Karma, Jonna Fraser, Sevn Alias, Bokoesam, ADF Samski, Delany, Vals bezig, Combinatie XVI, Bigi Sma dey, Swit’Firie, Ghabiang Boys, Shiwa en nog vele andere.

Het Kwaku festival wordt sinds 1975 bijna elk jaar tijdens een aantal weekeinden in de zomer gehouden in het Nelson Mandelapark in Amsterdam-Zuidoost. Het is van origine een Surinaams festival, maar het heeft zich ontwikkeld tot een multicultureel festival.

Het festival is ontstaan in 1975 als voetbaltoernooi, georganiseerd door Stichting Jongeren Centrum Kwakoe. Het speelde zich aanvankelijk af op de sportvelden van SV Bijlmer, op de locatie van het huidige Bijlmerplein in Amsterdam Zuidoost.

In 1983 verhuisde het festival naar de huidige locatie in het Nelson Mandelapark dat in die tijd Bijlmerpark heette

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. debby en robg dan kunnen jullie weer aan jullie trekken komen he 4 weekenden de witte man en de vhp en de alle anti ndp- ers bevuilen , maar zeker zal er genoeg sopi aanwezig zijn , pas op zondag weer zware onweersbuien met grote hagelstenen en windstoten tot wel 400 km per uur , nou sneller dan de slm kan vliegen , grijp jullie kans een gratis vlucht naar de hel


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES