dinsdag, mei 7, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKaars en bloemen geplaatst op tafel doodgestoken scholier

Kaars en bloemen geplaatst op tafel doodgestoken scholier

-

Does Travel - naar Suriname

De Hendrikschool in Suriname rouwt om de dood van de 16-jarige leerling Jaïr Eduards als gevolg van zinloos geweld. Hij is dinsdag door de 15-jarige medestudent Joshua W. neergestoken bij een vechtpartij in het centrum van Paramaribo en is aan zijn opgelopen verwonding overleden.

Er is duidelijk een leegte te merken in zijn klas. Een kaars en bloemen zijn als aandenken op zijn tafel in het lokaal geplaatst (foto).

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat de twee scholieren een oude vete met elkaar hadden. Ze kregen dinsdag wederom ruzie met elkaar, die uitmondde in een steekpartij aan de Henck Arronstraat.

Met een scherp voorwerp bracht Joshua zijn tegenstander een steekverwonding toe aan zijn linkerborst. Het slachtoffer zeeg neer op de grond waarna omstanders hem te hulp schoten. Met de ambulance werd de gewonde scholier afgevoerd naar de SEH van het Academische Ziekenhuis Paramaribo, alwaar hij bij aankomst het leven bleek te hebben gelaten.

De politie van het bureau Centrum deed na de melding van de steekpartij de plek aan voor onderzoek. De 15-jarige verdachte was inmiddels door een omstander staande gehouden en werd overgedragen aan de wetsdienaren. Het scherp voorwerp werd op de verdachte scholier aangetroffen en door de politie in beslag genomen.

De verdachte werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Hij is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. De dader had men standrechtelijk moeten executeren of lynchen. Hij wordt over een paar jaren een zware crimineel die rooft, steelt en gewelddadig is. Nu is er een kans om dit soort onschadelijke te maken en verdere gevolgen te voorkomen. Bescherm de burgers en samenleving.


    gemodereerd
  2. De hendrikschool staat hoog aangeschreven evenals de paulusschool en de louiseschool. Ook andere scholen in het centrum.
    Is om je dood te schamen tegenwoordig wat er allemaal gebeurt.

    Het alsof er geen leerlingen maar pingos in die klassen zitten zonder te discrimineren.

    de vraag is ook waarom ze altijd een mes bij zich moeten hebben. Om maripa,s onderweg naar huis te schillen of manja,s???

    Echt een vloek voor suriname


    gemodereerd
  3. Het is verschrikkelijk voor het slachtoffer en de nabestaanden, maar ook voor de dader het zal zijn hele leven veranderen en achtervolgen .

    Gecondoleerd.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES