dinsdag, mei 7, 2024
HomeNieuws uit SurinameBenny Miranda: "Bekroning Brunswijk krankzinnig; president moet ingrijpen om dit te stoppen"

Benny Miranda: “Bekroning Brunswijk krankzinnig; president moet ingrijpen om dit te stoppen”

-

Does Travel - naar Suriname

BEP assistent-woordvoerder Bennie Miranda zegt dat de Grondwet van Suriname geen basis biedt om vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk tot koning te benoemen. “We kennen geen koningschappen in Suriname. Het is eigenlijk krankzinnig dat zoiets zomaar bedacht wordt. In Suriname kennen we de kapitein, basja, granman, de districtscommissaris en de president. Verder gaat het niet”, benadrukte Miranda donderdag in een interview op Culturu TV.

Hij meent dat president Chan Santokhi zou moeten ingrijpen om deze zogenaamde bekroning door een comité van de Trusteeship Council of the African Royal Kingdoms niet door te laten gaan. “Want straks gaan we horen dat de Staat ook nog een bepaald bedrag moet afdragen aan een soort koningshuis met fake prinsjes en prinsesjes. En dat is onrechtmatig en illegaal. We zijn toch niet gestoord in dit land? Suriname heeft nooit een koning gehad. De president en de DNA-leden moeten daarom ingrijpen”, aldus de politicus.

Officieel wordt de titel van Brunswijk dan Zijne Koninklijke Majesteit van de Afrikaanse diaspora in Suriname. Met de bekroning komt de taak om de Afro-Surinamers te gaan verenigen met name de Marrons en de Creolen.

De bekroning van Brunswijk wordt in Moengo Tapoe gedaan. Miranda vreest dat met deze stap van Brunswijk ook andere bevolkingsgroepen van Suriname hetzelfde pad zullen opgaan.

“Anders kunnen de Javanen in Tamanredjo morgen of overmorgen ook zeggen dat zij een koning blablabla gaan installeren. De mensen van Atjoni, Brokopondo, Sipaliwini en Gujaba kunnen ook volgende maand zeggen dat zij daar een koning gaan installeren. Het wordt dan een gekkenhuis. Ze zullen ons in Nederland en de hele wereld wel uitlachen. De president moet ingrijpen om dit te stoppen”, aldus de BEP-assistent woordvoerder.

Hij voegt eraan toe dat er ook geen koninklijke bloedlijn is waarop de ABOP-topman zich kan beroepen. Hij stelt daarom voor dat Brunswijk zijn koningschap liever in Ghana gaat realiseren, omdat deze koningschap wordt opgedrongen aan de Afro-Surinamers.

De BEP assistent-woordvoerder vermoedt dat Brunswijk zich laat bekronen vanwege het feit dat die weet dat hij geen president zal worden in 2025 en ook niet terug zal keren als vicepresident. Hierdoor kan hij toch een stukje legacy meenemen.

Ondertussen nodigt Brunswijk in een video ‘alla buskondee sma, ala foto sisa nanga foto bala‘ uit, om getuige te zijn van het grote moment zaterdag.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

51 REACTIES
  1. Wat komt deze apekool opeens vandaan? Su ñijkt wel n dierentuim verworden. Internationaal slaat su weer de zoveelste flater. Is er al n uitnodiging verstuurd naar koning Alexander, Biden, Charles en vergeet niet de Caricom staatshoofden. Allemaal staan in de rij. En Xi?


    gemodereerd
  2. Zelfs nadat ik.de video boodschap van de idioot himself had gezien, dacht ik nog steeds dat het bericht over de kroning nep was. Nu pas na de oproep van Benny Miranda aan de president om.deze grap te verbieden, geloof ik.pas dat het geen verlate 1 april.grap is. Dit is tot heden de grootste grap ooit in Suriname bedacht. Het kan alleen overtroffen worden als president Santokhi dit niet verbiedt.


    gemodereerd
  3. Ik lach me suf om deze koninklijke CLOWN.
    DIT IS ECHT FATTOE!!

    DIE ORGANISATIE DIE DEZE GILLER Heeft BEDACHT KRIJGT EEN MOPPENTAPPER AWARD.

    DE NIEUWE KING OF ALL CLOWNS: RONNY BRAVO BRUNSWIJK.

    IK LIG ECHT IN EEN DEUK!!!


    gemodereerd
  4. Ronnie Brunswijk voor gekroond als “ koning der kawtere’s”.kom dat zien, kom dat zien.
    Aldus Billy.


    gemodereerd
  5. Er wordt wel eens de term ‘Bananen Republiek’ gebruikt. Zie hier, Suriname 2023.


    gemodereerd
  6. Wanneer Brunswijk geen regeermacht meer heeft, zal deze zogenaamde kroning leiden tot een ernstige vorm van separatisme. De gevolgen zullen desastreus zijn voor land en volk. Dit zijn staatsgevaarlijke activiteiten die ongetwijfeld instabiliteit en misschien wel een burgeroorlog teweeg zullen brengen. Brunswijk heeft bewezen zeer heerszuchtig te zijn en kan zijn idolate achterban mobiliseren en overtuigen dat hij daadwerkelijk hun koning is.

    Het zogenoemde comité van de Trusteeship Council of the African Royal Kingdoms moet de toegang tot het land worden ontzegd. Zij komen het zaadje planten dat Suriname zal overwoekeren. Wat mij betreft kan de kroning in Afrika plaatsvinden. Minister Amoksi: ‘er is werk aan de winkel’.


    gemodereerd
  7. Helemaal eens met meneer Benny Miranda! Dit is je reinste vorm van polarisatie en vertrappen van de bestaande regeringsvorm in Suriname: president, vice-president, ministers.


    gemodereerd
  8. Leuk, wij hebben straks ook een koning, mensen zet alvast in je agenda, 8 juli 2024 gaan wij Koningsdag vieren.


    gemodereerd
  9. Een drugsdealer die door de Surinaamse afro gemeenschap naar voren wordt geschoven voor het koningschap? Regelrechte Afrikaanse toestanden!
    Je gaat je afvragen wat deze afro Surinamers bezield. Als hij zo graag koning wilt worden kan hij met z’n volgelingen naar Ghana. Dan zijn we het zooitje kwijt (win-win situatie) De vraag is echter of men in Ghana wel op hem zit te wachten….boeskondre mang law foe troe!
    Btw, in de geschiedenis van Afrika zijn er tot nog toe 2 personen die wel dit ambt verdienden tw. Desmond Tutu en Nelson Mandela.


    gemodereerd
  10. Krankzinnig is het juiste woord hier voor .
    Het is zijne majesteit behoorlijk naar het hoofd gestegenen, de president moet u toch echt gaan ingrijpen want straks moeten we nog buigen voor dit schepsel en hem met 2 woorden aanspreken.


    gemodereerd
  11. Afrikaanse toestanden in Su. Onze Surinaamse ezel had gelijk, wat kan je niet worden? Koning!!!!!!!!!!!.
    Vraag mijn af ofBaas dit zal accepteren.

    Su is letterlijk naar de klote.


    gemodereerd
  12. Beste mensen, ik kan niet slapen van blijdschap dat onze nieuwe Koning Wiliam brunsie binnenkort wettelijk koning der Domme Surinamers wordt.
    Waar moet ik de ezels bestellen voor zijn goudenkoets. Hoe zal ons nationale vlag nu eruit zien!
    Ben benieuwd.


    gemodereerd
  13. als hij ontwikkeling kan brengen met deze titel onder de marrons is het welkom.

    want now now na soso crime jere bravo.

    den man fie fout ernstig

    zowel albina plus brokopondo nanga deng getto fout totaal jere koning. dus kande a koning kan tja jepie kong ien disie.


    gemodereerd
  14. Die president is op zn zoveelste honey moon. Terwijl VP comedie maakt en de zwarten laat pinaren dan zorgt de Pres ervoor dat zijn aanhang zichzelf verrijkt.
    Zag je ze 1 juli niet lopen zonder iets te eten?? Ze zullen ook hier naartoe gaan in de hoop geld te krijgen. Bedelaars.
    Anderen weten niet eens koning of ghana te schrijven.


    gemodereerd
  15. pres is verantwoordelijk en weet wat er gebeurt.elke keer als hij uitlandig is doet deze man wat.ook toen met mi sa saka koers persoonlijk zei de gek.


    gemodereerd
  16. waar maakt miranda zich druk om?
    dit kan en mag gewoon democratisch gezien
    alleen deze hele kroning heeft geen enkele waarde in suriname omdat het niet wettelijk is
    het is net als een vereniging die iemand als voorzitter kiest
    dat ze de titel koning gebruiken? doet er totaal niet toe
    de reden die miranda geeft is wel plausibel, aandacht trekken en een plaatsje in de geschiedenis willen veroveren
    niemand is verplicht deze “koning” te volgen of gehoorzamen
    tevens is het land niets verplicht omtrent deze zelfgefabriceerde titel
    dus de regering hoeft niets te doen of te betalen cq rechten te geven
    niet meer dan aandacht trekkerij en zieltjes winnen voor de volgende verkiezing


    gemodereerd
  17. De criminelen wordt kan in Suriname president, VP en Koning worden. Wat een bananen republiek is Suriname geworden. Koning die bekend is met zijn criminele en corrupte activiteiten. Zo was jaren geleden ook in Afrika koningen en stamhoofden die eigen bevolking ging verkopen aan de WITTE MANNEN.


    gemodereerd
  18. Is dit een vorm van excuses voor het Slavernij verleden? Voorouders van de toekomstige koning zijn als wilde dieren gevangen genomen en als onmensen verkocht aan de blanken door de Afrikaanse koningen. Ik hoop voor de VP dat zijn voorouders tevreden zijn met deze benoeming. Verder hoop ik niet voor hem dat een Baltasar Geeraarts die op hem lijkt hem niet van zn sokkel afschiet.
    Voor het volk hoop ik dat ze niet ook nog een 10e penning aan hun koning moeten afstaan maar dat deze schat hemeltje rijke koning in wording, bij koninklijk besluit echt iets aan de koers gaat doen want dat had hij beloofd.
    Ik blijf deze soap volgen.
    (dit moest mij ff van het hart al denk ik niet dat de moderator mijn reactie zal plaatsen)


    gemodereerd
  19. ik zeg niets hoor…..ik bemoei niet…..ik ga thee zetten en deze soap volgen.
    Koning Kaw- Tere….ppppffff…. nee ik ga toch iets zeggen.
    Helemaal eens met @First things first: Het zogenoemde comité van de Trusteeship Council of the African Royal Kingdoms moet de toegang tot het land worden ontzegd. Zij komen het zaadje planten dat Suriname zal overwoekeren. HELEMAAL EENS.


    gemodereerd
  20. Ik lees af en toe ook wat er in mijn land Suriname gebeurd en zou moeten gebeuren ik ben een trotse Surinamer die in Nederland mijn plan was om voor een bepaald tijd te komen en heb ook er ook over nagedacht om te blijven maar als ik dit soort verhalen lees en hoor dan kan ik beter hier in nl mijn Donald Duck blijven lezen en FANTASEREN !!! …over hoe geweldig mijn land Suriname is geworden anno 2023 heeft mijn land helaas het woord banana republic gekregen een droom is helaas een droom gebleven jammer dat het zo moet gaan ik heb respect voor alle gelovigen en bevolkingen.. niet meer dan ander halve miljoen mensen wonen er daar de helft zijn ambtenaren
    En de anders helft is aan het overleven en een ik hoop niet dat Suriname in de toekomst van de kaart word afgeveegd laten we hopen dat de BRICS het nog kan verhelpen over een bepaalde tijd


    gemodereerd
  21. Hoogmoed komt voor de val

    Waarom leest één van de adviseurs van Brunswijk hem het sprookje, De Nieuwe Kleren Van De Keizer van Hans Christiaan Andersen niet voor.

    Ook uitlegt aan hem geeft waardoor hij met beide benen weer stevig op de Surinaamse bodem staat en dit soort oerdomme voorstel achterwege laat.

    Hopelijk dat hij de grap van de aap niet vergeten is.

    Bun Sari Tori, Dit zal hem heel veel schade opleveren en er zullen meer grapjes over hem worden gemaakt.

    Excellentie, excellentie, excellentie, keizer Bokito. Al draagt een aap een gouden kroon, het is en dier en wordt geen koning. Dat is wat hier ook bij komt bij zijn reputatie. De adviseurs doen dit bewust om het belachelijk te maken, (inter)nationaal.

    ddb heeft dit gedrag ook en hun kennis, ervaring, slecht gedrag, slechte reputatie, enz blijkt dat ze gewoon niets voorstellen.

    Suriname is een republiek en zal nooit dat achterhaalde middeleeuws instituut als een koninkrijk of keizerrijk worden. In de Nieuwe Wereld wil geen enkele land dat zijn en zeker niet in Suriname.

    Het Surinaamse volk en internationaal zal de spot met hem worden gedreven.

    Wie kaats moet de bal verwachten.

    Eerst goed nadenken en dan doen.


    gemodereerd
  22. Mensen van BEP, gaan jullie naar de DNA, ga daar over belangrijke zaken praten, en modellen te bedenken om het arme volk weer uit de penarie te halen/helpen. Jullie zitten maar te reageren op de onzinnige en onbelangrijke dingen van Ronny. Jullie zijn gekozen om het volk te dienen, niet om op de stommiteiten van Bruinswijk te reageren. Roepen jullie de collega’s van de DNA op, en gaan jullie daar voor het volk vechten. Laat Bruinswijk linkslopen, boontje komt altijd voor zijn loontje, Gado noh dé srebi.


    gemodereerd
  23. Deze Afrikanen moeten niet naar Suriname komen om hier poppenkast uit te halen. De toegang van deze luitjes moet daarom geweigerd worden om Suriname en Surinamers negatief op de wereldkaart te zetten.

    Zelf in hun eigen thuislanden zouden ze hier problemen mee krijgen.

    Hun visum moet geweigerd worden.

    Surinamers hebben het al moeilijk genoeg door de financieel, economische en sociale situatie in het land en dan komen deze Afrikanen die in hun eigen land niets van bakken dit nu ook in Suriname doen.

    Laat ze voodoe in hun eigen land doen.

    Dit zal Suriname alleen maar heel veel reputatie schade van onder vinden.


    gemodereerd
  24. Jim Jones ging ook naar Guyana en zie wat er toen gebeurde in Jonestown

    Nu komen de Afri koningen naar Moegoe, ik hou mijn hart vast wat daar gaat gebeuren. Deze voodoe mensen zijn niet goed voor de opbouw van Suriname. In hun eigen land bakken zelfs niets van en komen deze hokus pokus nu ook in Suriname voortzetten.

    Deze gasten moeten geen visa krijgen voor Suriname. Deze gasten gebruiken ook heel veel toiletpapier., omdat alles van hun groot is.


    gemodereerd
  25. want als chan ook koning zou worden, zou het land te klein zijn. Ongewenst!


    gemodereerd
  26. Dit komt niet van de Afro Surinamers. Het is een actie van familie Brunswijk. De granman van de Aucaners had dit nooit geaccepteerd, zij accepteren geen “ondermijning” van wie dan ook.
    De spreekbuis(pop) Dundas wringt zich in alle bochten om dit gedrocht goed te praten.
    Benny heeft gelijk, dit kan leiden tot meer gekkigheid, hét verbieden kan niet, helaas is dit een privé gebeuren, groots opgezet door een grote idioot.

    Btw, niet alleen de Marrons zijn nazaten ook de Creolen zijn dat.

    Moet dit onderwerp aanleiding geven Sranan wéér belachelijk te maken, nee tôg,🙈🙈🙈


    gemodereerd
  27. Ach had je anders verwacht in Suriname. Echt a kondre dis ka kba. Het land wordt met de dag steeds achterlijker. Deze vervloekte ellendeling heeft net als Bouterse het hele land naar de afgrond gebracht. En ja hoor het zalf weer storm lopen met achterlijke ellendelingen die deze klote narcist aanbidden. Jammer ik zal mij erin moeten berusten en wacht de dag af indien ik het mag meemaken dat deze klootzakken zijn opgeruimd. Vervloekte ellendeling. Failed State


    gemodereerd
  28. Sorry yere .. ipv dat we een eenheid worden, zit men dit soort rommel uit te kraaien om juist verdeelheid te zaaien onder surinamers .. Ja lees goed SURINAMERS. We zijn geen afrikanen,chinezen, javanen, indiers etc .. maar surinamers. Dit krijg je als men niet niet logisch kan nadenken.


    gemodereerd
  29. Lachwekkender kan niet. Waarom zoveel ongerustheid en commentaren, het stelt toch niets voor?
    En trouwens, waar komt het paleis te staan? Een koning heeft toch een paleis?🤣🤣🤣


    gemodereerd
  30. Bij deze groep moet men nu een verplichte sterilisatie programma uitrollen in het binnenland om het land te behoeden van de ondergang. Zo niet dan is Su Haïti in wording.
    We zijn na de onafhankelijkheid een klote bananenrepubliek geworden.
    Klote zooi.


    gemodereerd
  31. Woehahahaha, wat een gehuil!
    Jullie hebben toch al een koning in Nickerie.
    Nu nog één in parimarieboo; koning Eldorado.

    Ghana is famirie of niet dan. Zie het als een gebaar, soort v excuses 🤭.


    gemodereerd
  32. Deze man is met velen een voorbeeld van hoe het niet moet. Mensen die mijn voorouders hebben gevangen en verkocht, zouden als 1e hun excuses moeten maken aan de nazaten en niet komen met dit soort rotzooi.
    Dat de man zich laat kronen is mooi voor zijn eigen ego en bekrompenheid. Morgen komt een hindostaanse broeder en laat zich kronen tot Rajah, de ander als Sultan. .
    Onze presidentweet waarom hij deze man z,n gang laat gaan met. Zijn destructief gedrag.
    Zou prins BORDO willen ontmoeten tijdens de kroning.
    WOOOOOI.


    gemodereerd
  33. “Het koninkrijk der Suriname”.

    Jullie lullen, vanaf morgen heeft Suriname ook een Koning en is Suriname het enige achterlijk land met een Koning aan het hoofd van de monarchie op het vaste land van Zuid Amerika.😜😜😜

    Dus a.u.b. een beetje respect ja….😆


    gemodereerd
  34. Passant:” Suriname is een republiek en zal nooit dat achterhaalde middeleeuws instituut als een koninkrijk of keizerrijk worden. In de Nieuwe Wereld wil geen enkele land dat zijn en zeker niet in Suriname”.

    Passant, zelf woon jij in het Koninkrijk Nederland als ONDERDAAN van koning Willem en La Tina 🤣


    gemodereerd
  35. Ben benieuwd wie de tickets en de verblijfkosten van de gasten van de Trusteeship betaalt. Hopelijk niet de belastingbetaler.


    gemodereerd
  36. Het zou voor Suriname, bravo en de drie koningen heel goed zijn als ze hem naar Afrika voor goed terug namen en op de hun tronen daar plaats lieten nemen.

    Eerst zijn voorouders oppakken en voor de witte man verkopen en nu poppenkast komen uithalen in Suriname.

    Dit is gewoon een ordinaire staatsgreep, geen respect voor de Surinamers, andere etniciteiten in Suriname, de grondwet van Suriname, de republiek Suriname, de Trias Politica, Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht, geen respect voor de president van de republiek Suriname.

    Dit is een Afrikaanse staatsgreep in de republiek Suriname om de andere Surinaamse etniciteiten de les te komen lezen. Dit is ordinair, bacovenlandje, Deze afri mensen moeten geen visa krijgen om in Suriname onrust te komen veroorzaken.

    Dit kan niet. Deze ordinaire Surinamers hebben geen enkele respect voor de etniciteiten en niets in Suriname. Wie denken deze voodoe mensen dat ze wel zijn.

    Dit kan en mag niet gebeuren, oppakken en in SB of devil in Fort Zeelandia gooien.


    gemodereerd
  37. Correctie i.p.v. ordinaire Surinamers moet staan, ordinaire 3 afri koningen


    gemodereerd
  38. Dit kabinet is een RARITEITENKABINET😂😂😂😂😂😂. Het Surinaams volk heeft voor idioten gekozen. Zie hier het resultaat!


    gemodereerd
  39. @ Passant. Ook Santhoki kwam uit India met z’n Kalimai Bigi Todo . Dus 2 Bunu manga in de Regering😝🤓🤓🤓🤓😎


    gemodereerd
  40. Beste forumschrijvers.
    Jullie kunne uitschelden of wat dan ook tegen Brunsi, maar het feit is dat hij doet in het land wat hij wil in de functie van vp. Zie de goudvelden. Uit de winning van goud uit de staatseigendommen gaat een belangrijk percentage naar brunsi. Onder het mom dat hij landbouw gaat uitoefenen in de binnenlanden, heeft hij maar liefst 2000 hectare grond, dat staatsbezit is toegeëigend. En wat doet president Santokhi ,,niets,,.
    Forumschrijvers zou meneer Santokhi nu niet hard moeten ingrijpen en tegen Ronnie zeggen
    ,,stop nauw met die onzin van koning,, anders ga je tussen de tralies. Maar nee Santokhi doet niets. Hij is president onwaardig. Weg met hem. Hij is iemand die in de voetsporen van bouta is getreden.

    Belangrijk is om te weten dat de zwarte gemeenschap het goedkeurt, wetende dat op deze wijze de macht in zwarte handen blijft.
    Maar de hamvraag is; is dit wel een vooruitgang voor Su of een deceptie van vernietiging.
    Foei toch vp!!!


    gemodereerd
  41. Ik vind het een goed idee; ik denk dat “onze KONING” ook zelf zijn ‘goudenkoets’ kan betalen …dat is wel effe anders met Alex en Charles.
    Jammer dat hij alleen voor de “zwarten” een Koning is en niet voor de rest van de bevolking…gelukkig hebben we bouta nog, die wil nu alles doen…ik denk dat ie binnenkort ook koning van de overige mensen gaat willen worden 🙂 🙂


    gemodereerd
  42. Maar het gebeurde in India niet in Suriname. De mensen lijken op Chan.

    Wat bravo doet gebeurt op Surinaams grondgebied door 3 buitenlanders koningen uit Afrika in een land met diverse etniciteiten.

    Ik hoop dat geen vd 3 koningen uit Afrika een visum krijgen om voor nog meer onrust, onveiligheid, verdeeldheid en onverdraagzaamheid in de republiek Suriname te zorgen.

    Dit is gewoon een ordinaire staatsgreep die deze 3 Afri koningen in Suriname komen plegen.

    Er is een dreigende gevaar uit Afrika op komst met deze 3 koningen in Suriname en een halve zool tot koning in Suriname te maken. Dar gebeurt nergens in een democratische rechtsstaat, niet in het westen, Japan, niet in communistische landen. Ook niet in moslimlanden.

    Het leger van Suriname moet paraat zijn.

    De opperbevelhebber vh leger Z.E. president CS moet Suriname in de hoogste staat van paraatheid brengen en als deze 3 koningen voet op A JAPI-Airport zetten moeten ze direct worden gearresterrd en in Devil in Fort Zeelandia voorgoed worden opgesloten.

    Suriname is in zeer groot gevaar en dit moet voorkomen worden.


    gemodereerd
  43. Het is te hopen dat zijn onderdanen die in het zwart gekleed gaan en in Toyota’s rijden, zich gedeist houden en zich niet laten verblinden door al dat goud om de nekken, op de hoofden en rond de vingers en polsen van al dat “Zwarte Bllauwbloed gezelschap” getriggerd zullen voelen oom ze te beroven en dan het bos in te vluchten.
    Verder vraag ik me af of ik nog lang genoeg za leven om het antwoord van “Mama Sranan” mee te mogen maken.
    Ik weet dat Afrikaans koningschap doorgaans slechts ceremonieel is. Er wonen in Nederland heel veel Afrikaanse koningen die keihard moeten werken om te kunnen eten en drinken en hun huishuur en Nuts voorzieningen te betalen.
    Maar ik wacht dus af a sa trong wan mooi sani als Prins Pascal zich weer eens midraagd. Het volk pinaart en de vp speelt voor Koning Eldorado.


    gemodereerd
  44. Stelletje onnozelaars (Passant e.a), eerst brullen dat de witte Nederlanders van nu, niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de daden van hun voorouders, en de Afrikaners van nu die ook niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor de dader van hun voorouders, wel de schuld in de schoen schuiven, hoe hypocriet ben je dan. Het riekt bij deze onnozelaars steeds meer naar racisme.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES