vrijdag, mei 10, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieReactie op de leugens van Bouterse over een invasie in 1982 en...

Reactie op de leugens van Bouterse over een invasie in 1982 en de decembermoorden

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – In het radioprogramma Bakana Tori op LIM FM, heeft de verdachte D. Bouterse diverse uitspraken gedaan met betrekking tot het 8 december strafproces en de vermeende dreiging van een Amerikaanse invasie in december 1982. Sunil Oemrawsingh, voorzitter van de Surinaamse Stichting 8 december 1982 zegt in een reactie op de leugens van Bouterse het volgende:

Bouterse stelt dat “het Surinaamse Openbaar Ministerie en de procureur-generaal geen verstand hebben van de zaak in hoger beroep en dat het proces complex is”. Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat het rechtssysteem in de rechtstaat Suriname is opgezet om complexe zaken te behandelen en te beoordelen op basis van bewijs en getuigenverklaringen.

De verdachte Bouterse beweert “dat het toenmalig militair gezag geen andere keus had dan de slachtoffers van de 8 decembermoorden aan te pakken vanwege een vermeende dreiging van een Amerikaanse invasie”. Het is opmerkelijk dat hij, ondanks beweringen van een dreigende invasie, rustig bleef in Fort Zeelandia, dat volgens zijn eigen redenering het eerste doelwit zou zijn van een Amerikaanse aanval.

Het is belangrijk om op te merken dat zijn verhaal over een Amerikaanse invasie niet is ondersteund door feitelijk bewijs. De verdachte had alle gelegenheid om deze beweringen te staven in de rechtszaal door die te presenteren, maar koos ervoor om gebruik te maken van zijn zwijgrecht.

Daarnaast is het belangrijk om te benadrukken dat de rechtszaak tegen de verdachte, om het uitvoeren draait van een moordplan en niet om vermeende internationale politieke dreigingen. Dat andere dictators onderduiken tijdens een (dreigende) invasie is begrijpelijk , omdat zij de veiligheid van zichzelf en hun families proberen te waarborgen. Het is opmerkelijk dat de Surinaamse dictator ervoor koos om op zijn militaire commandopost, Fort Zeelandia, te blijven, ondanks zijn beweringen van een dreigende invasie.

Een ander Surinaams voorbeeld is dat tijdens de Rambocus coup de militair Lachmon met een pantserwagen naar fort Zeelandia gereden was en de militairen die zich daar verschanst hadden allemaal in de Suriname rivier gesprongen. Een ander voorbeeld is en dat op 8 december 1982, militairen in het kamp naar porno keken -zoals oud-militair Iwan Mahadew in zijn boek ‘De Tweesprong’ heeft aangegeven- en niet in paraatheid waren gebracht vanwege de invasie.

“Voor een pantserwagen rent men weg, en voor een Amerikaanse invasie blijft men gewoon in het fort”. Het hele invasie sprookje is onzin.

Het 8 december strafproces draait om gerechtigheid voor de slachtoffers en het vaststellen van de waarheid achter de gebeurtenissen van die dag. Het is van groot belang dat het proces onafhankelijk en eerlijk wordt uitgevoerd, waarbij alle bewijsmateriaal en getuigenverklaringen zorgvuldig worden geëvalueerd. Het is niet productief om af te wijken van de kern van de zaak door ongegronde beweringen te doen over een vermeende dreiging van een Amerikaanse invasie.

Naast zijn militair technische onzin, is er ook uit het strafrechtelijk onderzoek vastgesteld dat de verdachte Bouterse met voorbedachten rade de 15 slachtoffers van het 8 december 1982 heeft vermoord. Het is vastgesteld in het onderzoek ter terechtzitting, waar waarheidsvinding plaatsvindt, dat hij voldoende tijd en ruimte had om een weloverwogen beslissing te nemen.

De rechtbank heeft geconcludeerd dat de verdachte Bouterse, met kalm beraad en overleg heeft gehandeld. Dit wordt ondersteund door de verklaring van de heer Fred Derby. Het is duidelijk dat alle overgebleven verdachten zich moeten verantwoorden voor de rechter omdat er genoeg getuigenverklaringen zijn afgelegd waaruit blijkt dat allen part en deel zijn geweest van het moordplan.

Onder andere heeft de verdachte Bouterse zelf een deel van de uitvoeringswerkzaamheden op zich genomen, omdat de 15 mannen eerst aan hem werden “voorgeleid”. Bovendien is er beeldmateriaal waaruit blijkt dat hij de heer Andre Kamperveen onder druk heeft gezet om een leugenachtige verklaring af te leggen over een aanstaande invasie.

Deze feiten en andere bewijsstukken versterken het beeld dat Bouterse een leidende rol had in het plannen en uitvoeren van de moorden op de 15 mannen.

De conclusie is dat 40 jaar terug, de militairen geweld en moord als een instrument voor ontwikkeling zagen. Het volk heeft met bloed, armoede en brain drain de prijs van Bouterse betaald. Zijn ontwikkeling is nooit gekomen.

Niet alleen de 8 december slachtoffers hebben de prijs betaald, maar het hele Surinaamse volk. Velen beseffen niet dat het koersprobleem dat we tot vandaag hebben, in fort zeelandia is begonnen met de moorden en daarmee ook de armoede. Terwijl juist de quasi revolutionairen en de hun gelieerden in weelde leven vandaag.

Sunil Oemrawsingh
Voorzitter Stichting 8 december 1982

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
  1. Dus ik begrijp nu dat Bouterse voor de rechter lijdt aan “SELECTIEVE ALZHEIMER” en bij Limbo 100% parate kennis heeft met een 100% goed werkende geheugen.
    Bouterse en zijn clan mogen blij zijn dat van den Broek en van Mierlo (ministers van Nederland) naar Amerika zijn geweest anders was in dezelfde veegactie naast Grenada ook Suriname schoongemaakt.


    gemodereerd
  2. “Al is de Bouterse-leugen nog zo snel,
    de rechtvaardige waarheid achterhaald hem wel!”
    ———————————————————————————————-
    Deze half-dementerende idioot, weet van gekkigheid niet meer wat hij verzinnen moet!

    De man hanteert de logica van de koude grond! Indien Amerika een invasie had gepland en door had gezet, dan was deze staatsgevaarlijke volksmoordenaar totaal weggeblazen! Het voordeel daarvan zou zijn geweest, is dat de decembermoorden, hoogstwaarschijnlijk niet hadden plaatsgevonden. Het enige dat nog regeert in zijn hoofd zijn de leugens en ‘dré ai’, om dit vol te blijven houden. Totaal geen empathie en tergend schaamteloos!

    De revolutie, die in de eerste instantie breed gesteund werd – om o.a., de corruptie te bestrijden – heeft uiteindelijk een nasleep waar niemand beter van geworden is. Suriname is toen voor een tiran gezwicht en heeft meer dan lijf en goed verloren. Macht corrumpeert!
    *
    Allen, die hier tesamen zijn,
    de levenden, de doden,
    de handbreed, die ons scheidt, is klein,
    wij zijn tesamen ontboden voor het gericht …

    Gedenk de liefste, die hier ligt,
    de broeder, vrind of vader,
    maar gun Uw ogen wijder zicht,
    aanzie het land en alle mens tegader,
    hoor dit bericht:

    Wij staan tesaam voor het gericht
    voor goed of kwaad te kiezen,
    een volk dat voor tirannen zwicht,
    zal meer dan lijf en goed verliezen,
    dan dooft het licht.

    Hendrik Mattheus van Randwijk, 1906-1966,
    dichter, prozaschrijver, verzetsheld, journalist.


    gemodereerd
  3. Ashwin Adhin mag vertellen hoe het zit. Zijn droom om president te worden is in rook gevlogen nu Bouterse opnieuw president wil worden. Arme Ashwin. Ziel verkocht aan een moordenaar.


    gemodereerd
  4. En omdat Bouterse de 15 Surinamers vermoordde zijn de Amerkanen zo geschrokken, dat ze het 40 jaar lang nooit en dan ook nooit meer in hun Yankee hoofd gehaald hebben om het machtige Surinaamse leger, onder leiding van Baas Bouterse, aan te vallen, omdat ze wisten dat deze machtige krijgsheer hen, net als de 15 Surinaamse slachtoffers, op de vlucht zou drijven en doodschieten.


    gemodereerd
  5. Meneer Oemrawsingh , u verteld de waarheid en vooral de laatste zinnen ;;;;
    Niet alleen de 8 december slachtoffers hebben de prijs betaald, maar het hele Surinaamse volk. Velen beseffen niet dat het koersprobleem dat we tot vandaag hebben, in fort zeelandia is begonnen met de moorden en daarmee ook de armoede. Terwijl juist de quasi revolutionairen en de hun gelieerden in weelde leven vandaag. ;;;;;
    bouterse liegt constant , hij had er ook over dat de Nederlanders ook een invasie gepland hadden , dus deze on man is de grootste leugenaar van suriname , maar ook de massamoordenaar van suriname


    gemodereerd
  6. Ik word echt doodziek van het steeds weer moeten lezen van de onzinnige bagger van die gestoorde, narcistische DDB.
    1- Er is geen enkel bewijs geleverd dat er een invasie op handen was.
    2- Als er echt een dreiging was dan waren heel andere acties ondernomen dan kleine groepjes militairen op pad sturen om mensen op te halen.
    3- Als mensen eenmaal in de pit in het fort zijn vastgezet vormen ze geen bedreiging meer en is het fort goed verdedigbaar.
    4- Er is nooit een proces geweest.
    5- Het is onweerlegbaar aangetoond dat DDB tijdens de moorden aanwezig was in het fort.
    Deze feiten zijn onweerlegd en meer dan voldoende reden om DDB en maties de hoogste straf te geven. Alles wat er verder over gezegd wordt is niet relevant!
    In mijn ogen is het dan ook ongepast dat Waterkant DDB in de geleheid stelde zijn bagger hier te uiten. Vooral omdat een redactioneel commentaar feitelijk ontbrak en volgens de journalistieke code wel broodnodig was!


    gemodereerd
  7. Ik begrijp niet waarom de stichting, de Nederlandse staat niet voor de internationale gerecht sleep om dat dossier dat voor 60 jaar opgeborgen is vrij te geven


    gemodereerd
  8. Meneer Oemrawsingh ik verwachte nieuwe dingen te lezen, uw verhalen in dit bericht komen uit een CD die ik al 40 jaar hoor. Wat nieuws is er hieraan 🤔 u had uw tijd om dit stuk te schrijven nuttiger kunnen gebruiken denk ik🤔🤔


    gemodereerd
  9. AI baya, na ruim 40 jaren doet oom Desi eindelijk zijn mond open. Wat is er met oom Desi gebeurd, heel gedekt vertelt hij dat de moord op de 15 Surinamers, goed gepland was. Oom Desi zegt nu, dit moest gebeuren, anders was er een invasie geweest. Oom Desi weet nu dat hij niet lang meer gaat leven, daarom vraagt hij nu om opgesloten te worden, zodat anderen de schuld van zijn dood kunnen krijgen onder de mensen die zogenaamd in onschuld van oom Desi geloofden. Want oom Desi heeft nu heel gedekt, schuld bekend.


    gemodereerd
  10. Natuurlijk als de VS het echt hadden gewild was Bouterse naar de eeuwige jachtvelden gestuurd met een enkel aanval. Dat de VS dit deden is vooral de schuld van Nederland die een Amerikaanse aanval niet zagen zitten. Van Mierlo heeft Bouterse een bonus-periode gegeven door niet voor de aanval te zijn. Nu opteert deze despoot en fascist voor een volgende presidentstermijn terwijl hij zijn achterban altijd voorgehouden heeft dat zijn schoothondje Ashwin de volgende president moet worden. Tji poti deze volkspopulist moet nu toch een toontje lager zingen.


    gemodereerd
  11. Wie hecht er nog enige waarde aan het tralala-geleuter van een fossiele, doorgesnoven whisky-junk en pathologische leugenaar als Bouterse. Alleen bij een paarse kontkruiper als Limbo reutelt hij er lustig op los, zonder enig kritische vraag, en doorzagen is al helemaal geen optie bij ja-knikker en Bouta-sucker Limbo. 20 jaar bajes voor massamoord…WEN ER MAAR AAN.!!!!!!!!!!!!!!!….LOCK HIM UP !!!!!!!!!!!!!!


    gemodereerd
  12. Deze MASSAMOORDENAAR heeft dus onder ede gelogen en een geheugenstoornis geveinsd !
    Hij moet nav zijn optreden en zijn verklaringen/leugens meteen worden opgepakt en opgesloten worden.
    Ieder ander zou meteen opgepakt worden en bij weerspannigheid gepast aangepakt worden en eventueel geneutraliseerd worden. Hij is gewoon een gewetenloze criminele moordenaar


    gemodereerd
  13. Zo, de kabouter(se) wil weer president worden. Opmerkelijk hoe een ziekelijke drugsgeest blijft borrelen. Ook opmerkelijk is hoe een overduidelijke moordenaar en crimineel zich zolang ongestraft kan handhaven binnen de Surinaamse samenleving die zulks kennelijk accepteert.’
    Dit is niet de samenleving zo ik mij die herinner van een jaar of vijftig herinner. Jammer dat het land in deze zin zo is afgegleden. Gelukkig heb ik enkele jaren geleden nog met onze kinderen mogen ervaren dat een groot deel van samenleving toch nog steeds de oude gastvrijheid kent. Ga door op deze weg en reken af met de kabouter(se) en zijn kliek!


    gemodereerd
  14. Bullshit Bouta heeft de zieltjes weten te winnen van de armen, de onderontwikkelden, de achterlijken en van de randdebielen.
    Geen enkel normaal, weldenkende, fatsoenlijke en verstandige Surinamer heeft deze oplichter ooit vertrouwd !
    Profiteurs hebben hun kans gezien om hun slag te slaan.

    Het probleem is de grote van deze groep Nationale Dagoes en de Satanisten ofwel Boutisten.
    De meeste Surinamers kunnen niet verder denken dan de zonsondergang van de dag dat ze wakker zijn geworden.

    Valt het niet op dat Bullshit Bouta aan geheugen verlies lijdt zodra er concrete vragen gesteld worden en zodra hij zich moet verantwoorden.
    Zijn BS herhalen weet hij maar al te goed te herinneren.

    Beste landgenoten, wees waakzaam Bullshit Bouta is gestuurd door de duivel !

    Het is een schande dat politieke en religieuze leiders dit soort klojo’s steunen.

    Wij willen een beter Suriname !

    God zij met ons Suriname.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    gemodereerd
  15. VeePee Bigie Bek heeft un Buskonde verraden en verkocht voor goud concessies en aandeel in de drugshandel.

    En Somohardjo en de PL steunen deze praktijken.

    Is dit het Suriname dat wij willen ?

    It’s time to change.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    gemodereerd
  16. @Guno 15 juni 2023 Bij 03:39
    Ik begrijp niet waarom de stichting, de Nederlandse staat niet voor de internationale gerecht sleep om dat dossier dat voor 60 jaar opgeborgen is vrij te geven
    ===========
    Jij moet dezelfde behandeling krijgen als je Baas ivm. het keer op keer herhalen van domme onzin die nergens op slaat.
    1- Die stukken gaan over de coup en liggen al lang op straat. In de KB in Den Haag kun je ze inzien.
    2- De coup in 1980 heeft geen enkel oorzakelijk verband met de walgelijke moorden op weerloze mensen ruim 2 jaar later.
    3- Idioten die tegen elk beter weten in walgelijke onzin blijven verspreiden en herhalen geven blijk van zeer lage beschaving en ontwikkeling.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES