zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameKoning Assongba bezoekt vp Brunswijk

Koning Assongba bezoekt vp Brunswijk

-

Does Travel - naar Suriname

Stamhoofd Dénis Atchadé Assongba uit de Republiek Benin in Afrika, heeft maandag een beleefdheidsbezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

In zijn delegatie bevond zich oud-ambassadeur Henry MacDonald, die het bezoek geïnitieerd heeft. Assongba werd warm onthaald door Brunswijk, parlementsvoorzitter Marinus Bee en enkele ministers.

Cultuurambassadeur Assongba is op uitnodiging van de Anton de Kom Universiteit (ADEK) in Suriname in verband met een lezing over de slavernij. Het stamhoofd, dat binnen zijn stam koning wordt genoemd, bekleedt nog andere hoogwaardige functies wereldwijd in het kader van het Afrikaanse cultuurbehoud en de uitdraging daarvan.

Assongba sprak bij zijn aankomst vol verwondering over de culturele diversiteit in Suriname. De harmonie in de Surinaamse gemeenschap ondanks etnische en culturele verschillen vond hij zeer indrukwekkend. Na zijn dienstbezoeken aan tientallen landen benoemt hij deze diversiteit in cultuur als te zijn zeldzaam.

Brunswijk nodige hem uit Suriname vaker te bezoeken. Er kunnen dan gemeenschappelijke belangen op het vlak van culturele versterking worden besproken. Assonga heeft de wens uitgesproken bij een volgend bezoek de grootopperhoofden van Suriname te willen ontmoeten.

Op 25 maart 2023 ontving Assongba in New York City, van de Verenigde Naties, na zijn benoeming tot Wereldkeizer van de Afrikaanse cultuur, een ere-onderscheiding tot Z.E. Atchadé Assonga, ambassadeur van de vrede.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Weer een Afrikaanse koning die zich behangt met flink wat goud terwijl het arme volk in zijn land pinaaart. Op uitnodiging van Brunswijk in Su dus meneer gaat straks met nog wat extra goud terug en de kosten van verblijf tot na keti koti mag het arme surinaamse volk betalen. Is hij niet te vroeg aangekomen voor 1 juli en meneer is ook helderziende want in 1 dag ziet hij de harmonie tussen de mensen in Su, maar zal na 2 weken misschien anders denken als hij achter de waarheid komt.


    gemodereerd
  2. AI famiri, het is gewoon zielig hoe sommige bevolkingsgroepen bereidwillig zijn om te lijden onder een zgn. koning.

    Gado de wifesi mang


    gemodereerd
  3. Assongba had ook wel een paar olifanten, cheeta’s , giraffes en gnoes mogen meenemen ipv lege handen te komen.


    gemodereerd
  4. het is een onderonsje , en dat is het, gaat hij nog excuus aanbieden voordat die vertrekt


    gemodereerd
  5. Suriname waar heb je gelezen dat hij bij dit huidig bezoek door de VP Brunswijk is uitgenodigd???
    Surineds lezen slecht, althans een groot deel daarvan.

    Cultuurambassadeur Assongba is op uitnodiging van de Anton de Kom Universiteit (ADEK) in Suriname in verband met een lezing over de slavernij.


    gemodereerd
  6. Dhr McDonald’s is geen ‘oud Ambassadeur’, maar gewoon ‘Ambassadeur’.
    Je wordt voor je leven tot Ambassadeur benoemd in Suriname, ook al oefen je het beroep niet meer uit, je blijft Ambassadeur.

    ANTW:
    De Surinaamse overheid meldt zelf hier, dat hij oud-ambassadeur is. Waarschijnlijk weet u het beter dan hen. Neem anders even contact op met de overheid, zouden we zeggen.


    gemodereerd
  7. De Koning van Benin was de grootste Slavenhandelaar van West Afrika, na oorlogen tegen naburige volken,werden krijgsgevangenen als slaven tewerkgesteld, sommigen werden doodgeslagen door woedende inwoners,als sport!
    Zo iemand uitnodigen in Suriname staat gelijk aan de achterkleinzoon van Hitler uitnodigen in Israël en hem met alle egards ontvangen! Vergeven is prima,maar vergeten is niet oké!


    gemodereerd
  8. Eigenlijk zou het ook gepast zijn als West Afrika zijn excuses zou aanbieden vanwege de slavernijhandel. Nu lijkt het net alsof de Europeanen de hoofdschuldigen zijn hieraan (natuurlijk valt hier het meeste geld te halen). Maar als de voorouders niet zouden meewerken aan dit handel zou het nooit gebeurd zijn. Al was het maar symbolisch.


    gemodereerd
  9. Is het niet vreemd? Hoe koninginnen en koningen alles krijgen van de belasting betalers. Mensen zoals jij en ik zullen bouwers zijn voor de eeuwigheid met zak gereedschap en een vormloze massa en het boek met regels. Terwijl veel mensen moet het doen bij voedselbank in ontwikkelde landen.


    gemodereerd
  10. Het is waarschijnlijk een koning van een van de volkeren die voor de aanvoer van slaven uit het binnenland zorgden. Misschien kunnen de actievoerders zich ook tot hem rechten voor schadevergoeding.


    gemodereerd
  11. Is Froktoe een andere benaming voor de ex Amba Makoe?
    Ai dank U wel Moderator voor het antwoord aan ambasadeur Froktoe !


    gemodereerd
  12. Gezien/gelezen de reacties, blijkt tôg weer dat begrijpend/nauwkeurig lezen heel moeilijk is.
    1. Hij is cultuurambassadeur (wat dit inhoudt mag je gaan uitzoeken)
    2. Hij is op uitnodiging van Adek in ons land
    3. Hij is niet hier vanwege de Republiek Benin.

    Bovendien;
    “Assongba sprak bij zijn aankomst vol verwondering over de culturele diversiteit in Suriname. De harmonie in de Surinaamse gemeenschap ondanks etnische en culturele verschillen vond hij zeer indrukwekkend. Na zijn dienstbezoeken aan tientallen landen benoemt hij deze diversiteit in cultuur als te zijn zeldzaam”.
    Dit zei de president van India in haar eigen bewoordingen ook over haar bezoek aan ons land, netjes tôg. Trouwens, het is een cliché aan het woorden. In de praktijk is het…..baia ik zeg maar niks meer.


    gemodereerd
  13. Tjek die schakels! Brunsie heeft wijselijk die snoer van hem thuis gelaten met die kleine goudproppen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES