Rc gelast onmiddellijke invrijheidstelling moeder en dochters in zaak ‘beerput moord’

5
Echtgenote en tweelingdochters aangehouden in zaak dode man in beerput

De rechter-commissaris in Suriname (rc) heeft donderdag de onmiddellijke invrijheidstelling gelast van de 41-jarige Geeta C. en haar 17 jarige tweelingdochters, in de zaak van de ‘beerput moord’. De rc oordeelde dat er onvoldoende feiten en omstandigheden aanwezig zijn, om de verdachten nog langer aan te houden. Ze achtte hun inverzekeringstelling dan ook onrechtmatig.

Moeder en dochters waren verhoord en daarna aangehouden vanwege enig betrokkenheid op de moord van de 54-jarige Ramesh Pershad. De advocaat van alle drie verdachten is mr. Maureen Nibte. Ze geeft aan dat het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) de invrijheidstelling onmiddellijk heeft gestuit en in beroep is gegaan tegen hun vrijlating.

De raadsvrouw geeft aan dat de stuiting een wettelijk recht is van het OM. Indien de aanhouding rechtmatig was getoetst, had de advocaat ook het recht om hiertegen beroep aan te tekenen. Dit beroep wordt ook wel aangeduid als artikel 54c.

Door het instellen van het beroep door het OM blijven de verdachten nog aangehouden, maar moeten zij binnen drie dagen door het Hof van Justitie (HvJ) gehoord worden. De advocaat verwacht dat de zitting van het Hof vrijdag zal plaatsvinden, omdat de drie dagen binnen het weekend vallen.

De verdachten ontkennen iets met het misdrijf te maken te hebben. De moeder geeft aan geen enkele reden of motief te hebben om haar echtgenoot van het leven te beroven. Integendeel; hij deed aan tuinbouw waarna de vrouw de geteelde landbouwgewassen aan de man bracht.


5 REACTIES

 1. nibte aan de bak dan is er niets gebeurd , de man is zeker zelf in de beerput gesprongen en ook nog de deksel op een kier gezet
  rc is zeker een vriend van nibte
  gemodereerd

 2. nogmaals wie betaald die nibte , echt deze nibte heeft altijd het voorrecht , alle andere advocaten zijn werkloos geworden door die nibte
  gemodereerd

 3. Gerechtigheid voor meneer Pershad.

  Je hoeft geen rechercheur te zijn om te zien, dat zijn gezinsleden iets hiermee te maken hebben.
  Als ze hem niet zelf vermoord hebben, dan weten ze in iedergeval wie het wel gedaan heeft.

  Feiten:
  Ze hebben niet uit eigen beweging aangifte gedaan van vermissing.
  Ze hebben geprobeerd het onderzoek te dwars bomen door aan te geven dat ze al gezocht hadden op het achtererf.
  Wie heeft de beerput afgedekt met karton en bloempotten.
  Ze hebben geen melding gemaakt van de enorme stank.

  Wie is deze rc??
  Het wordt hoog tijd dat die uit zijn functie wordt ontheven.
  En Maureen Nibte mag ook mee.
  gemodereerd

 4. Als je vader/man word vermist onderneem je actie,je gaat aangifte doen maar deze 3 hebben niets ondernomen.
  JULLIE LIEGEN ALS DE PEST EN MOETEN ONDERDRUK VERHOORD WORDEN.
  gemodereerd

 5. Waarom wil Rc deze drie verdachten nu al vrijlaten? Je hoeft geen Sherlock Holmes of Colombo te zijn om te weten dat moeder en dochters iets te maken moeten hebben met de dood van Ramesh Rampershad. En omdat hij duidelijk vermoord en gedumpt is in een beerput en moeder en dochter niet op een normale manier reageerden tijdens de vermissing van het slachtoffer, is het terecht dat ze aangehouden blijven, totdat 100% duidelijk geworden is hoe Ramesh in de beerput terecht is gekomen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.