Kanape noemt Adhin een waarzegger: “A tron a octopus fu a WK?”

14
Kanape noemt Adhin een waarzegger
Beeld (c) De Nationale Assemblée in Suriname (DNA)

“Wij bedanken die waarzegger, want zijn vuil wordt pikinso pikinso opgeruimd. En hij moet dankbaar zijn dat dat gedaan wordt”. Woorden van ABOP-fractieleider Obed Kanape donderdag in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA) na het betoog van NDP-topper tevens ex-vicepresident Ashwin Adhin. Na de uitspraken van Kanape is er tumult ontstaan in de DNA.

De NDP’er had kort daarvoor het woord gevoerd en een uiteenzetting gegeven over de deal met Oppenheimer die naar zijn zeggen heel nadelig is voor het Surinaams volk en komende regeringen. “We zien dat komende regeringen en de samenleving vanaf 2027 gesluisd zullen worden in een calamiteit van 100 tot 150 miljoen US dollars per jaar te betalen aan rente tot 2050. In plaats van een 52 miljoen US dollars per jaar aan rente tot en met 2037”, stelde Adhin.

De situatie escaleerde verder toen Adhin naar een persoonlijk feit vroeg, maar dit verzoek geweigerd werd door waarnemend assembleevoorzitter Harriet Ramdin. Volgens Ramdin heeft Kanape niemands naam genoemd.

Na een korte schorsing vroeg VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien om de vergadering maar liever te verdagen, aangezien het voor het duidelijker is geworden dat leden van de oppositiefracties geen behoefte hebben om zich professioneel te gedragen en gerichte vragen aan de regering te stellen. De oppositie, waaronder ook Adhin, waren het echter niet eens hiermee.

Kanape merkte later op dat hij niemands naam heeft genoemd. “Obed Kanape is niet hier om ruzie te maken. En ik ben ook niet hier om mensen aan te horen van wie we weten dat ze grijze draden gekregen hebben die niks inhouden. En dan komt hij telkens wanneer de regering pogingen maakt om de problemen uit zijn tijd op te lossen, hier voorspellingen doen. Is hij een voorspeller geworden? A tron a octopus fu a WK? Tenminste a dati dede kba, maar a disi de dja ete”, aldus de ABOP’er.

De vergadering werd uiteindelijk toch verdaagd naar een nader te bepalen datum.


14 REACTIES

 1. Obed Kanape 🤜mi man.
  Hahaha aloe baba tot meester voor speller gepromoveerd.
  Zijn voorspellingen zijn gebaseerd op het principe van uit zijn duim gezogen methodiek.
  Oftewel ‘s lands beste duimzuigen voorspeller.
  Zuigen en nogmaals zuigen daar zijn de paarse ratten het beste in.
  gemodereerd

 2. Laat adhin vertellen waar hoefdraad is en hoe het komt dat we nu een schuld hebben van zoveel miljard dollers.
  gemodereerd

 3. nou adhin en de gehele ndp ploeg in het dna , mooi op jullie vingers getikt he , en adhin wie zijn die leningen van opperheimer met torenhoge rentes aangegaan , nou adhin , jullie toch , en kom met harde bewijzen waar dat geleende geld voor bestemd was , jij omzeilt alles , dus nogmaals kom met harde bewijzen , o ja dat kan je niet he , omdat hoefdraad de bewijzen ontvreemd heeft he adhin , als jij je huid wilt redden zeg dan in de volgende vergadering waar hoefdraad is of hij nog leeft of de pijp uit is
  gemodereerd

 4. Kanape …. “Wij bedanken die waarzegger, want zijn vuil wordt pikinso pikinso opgeruimd. En hij moet dankbaar zijn dat dat gedaan wordt”.

  ************************************
  Die KLOOTZAK van een Kanape … hij moet DANKBAAR zijn dat hij zichzelf parlementarier mag noemen.

  Een Bosgeest { Kantamasu } is beter geschoold.

  Adhin is een hooggeschoolde … gekwalificeerde techneut … één van de weinige parlementsleden die kan bogen op een vruchtbare academische achtergrond/carriëre.

  De meesten in het parlement hebben gekochte … niet op de juiste manier verdiende … diploma{s}.

  De meest waardeloze … mi-ni-sters en parlementsleden … zijn de ABOP’ers …. wat LULT deze SLAAP OBJECT !!!!

  Kanape … vergeet dat hij tot de categorie … grondrovers … behoort. Meneertje moet een toontje lager zingen … met begeleiding van de apinti dron.

  Na de stembusgang van 25 Mei 2025 moet de next government … de grote Rotzooi… op de ABOP departementen gaan opruimen … wat LULT deze omgevallen tefefoonboom !!!
  gemodereerd

 5. Als deze ex-vp het echt meende met het volk, dan had hij geen financiële rommel achtergelaten.

  Deze dragqueen heeft uit woede, vanwege de verkiezingsnederlaag, zijn ministerie verwoest en een ravage achtergelaten. Plus auto’s voor minder dan de waarde overgenomen etc etc.

  Jullie konden ook starten met netjes afbetalen. 99,9% vd leningen zijn niet in 2020 afgesloten. Nu zijn jullie Internationaal gebrandmerkt als wanbetaler en staan jullie wereldwijd op de ‘blacklist’. Alleen bij louche-landen en tegen woekerrentes kun je nog lenen.

  Neem maar over en los samen met je achterban, die het meest is geraakt, jullie eigen troep op. Zelfdestructie!
  gemodereerd

 6. Meneer Knippa van de grondrovende partij ABOP moet zijn klep dichthouden. De ABOP en PL is een boevenbende bij elkaar. Wat heeft de ABOP/PL politiek en bestuurlijk tot nu toe betekend voor Suriname, nul komma nul.
  gemodereerd

 7. Heeft hij een eredoctoraat gehad om te stelen en bedriegen, bha wat nul is deze klootzak!
  gemodereerd

 8. Wie is erger, de vervuiler of degene die het vuil zou opruimen maar door onkunde het nalaat en tevens voor meer vuil/rotzooi zorgt. Laat maar, het antwoord is niet belangrijk, wie het ook is, Mwa, een ding is zeker, het volk zit altijd in de stront {dankzij onze hoogopgeleide lei(ij)ders}.

  Kanape moet de percelen uit het Sabaku project, die hij oneigenlijk in bezit heef, terug geven dan pas mag hij zijn lippen (mondje) roeren.
  gemodereerd

 9. Dat was toch de man die een paar honderd miljoen valuta had gestolen van het volk om aardappelen en uien te kopen?
  Hij had toch ja geknikt voor die Oppenheimer deal van zij regering onder aanvoering van die ministeriële oplichter van financiën?
  Door het eerder genoemde zit het volk nu toch met de chaos en ellende?

  En wie moet deze k@ nu opruimen?

  Dit is toch realiteit?
  gemodereerd

 10. Ja echt!?
  Adhin is een hooggeschoolde … gekwalificeerde techneut … één van de weinige parlementsleden die kan bogen op een vruchtbare academische achtergrond/carriëre.
  Daarom heeft hij miljoenen voor jullie neus in naam van Aloe en Uien weg kunnen sluizen toch.
  gemodereerd

 11. De pot verwijd de ketel.witte boorden criminelen te just en te keur aanwezig in de DNA.Alsook in de regering.
  Een enkeling daargelaten.
  De enige kans voor Suriname .Op de knieën voor Willen Alexander of hij alstublieft Suriname onder zijn hoede wil nemen.Terug naar de moeders schoot.
  gemodereerd

 12. Aloemang heeft verdomde lef om over pina te komen spreken, terwijl hij, boefdraad, opa D, rabin, en al die andere paarse criminele corrupte boevenbende ons land in deze afgrond hebben gestort. Vooral die onbeschofte, asociale boeva roept als een ordinaire viswijf dwars door de DNA en beweert dat hij en zijn paarse criminele organisatie zich constructief opstellen. Ze zijn obstructief bezig en komen nooit met oplossingen en beweren, dat ze slandsbelang dienen……
  Kanape heeft die vuile overloper Aloemang mooibeet. A poeroe ka djeng. Wanneer wordt hij veroordeeld door de rechter, die ex vieze president????
  Die paarse stront zakken moeten met wortel en tak uit Suriname uitgeroeid worden. Ze zijn een vloek. Net als opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname.
  gemodereerd

 13. stadsgerillia en eigen+mening , en robg en al die aanhangers van de duivel ddb en zijn boevenbende , adhin is een laaggeschoolde poppetje , dat door middel van touwtjes wordt bewogen door de demente lijder ddb , dus alles onzin wat deze ndp dna leden zeggen , en nu blijkt het duidelijk de ndp en zijn volgelingen zeker die daar in holland zijn de grootste racisten en de grootste schreeuwers , moet je ze horen in het dna , stelletje trekpoppen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.