VIDEO: Inheemsen in Nederland steunen broeders in Suriname

1
VIDEO: Inheemsen in Nederland steunen broeders in Suriname
Op de foto: 4e van links, Tony Wolfjager: het broertje van de doodgeschoten Martinus Wolfjager.

Vandaag was er in Suriname een grote vreedzame protestactie van inheemsen. Op hetzelfde moment vond 7.500 kilometer verder, in het Nelson Mandelapark in Amsterdam ook een bijeenkomst plaats van inheemsen woonachtig in Nederland.

Onder de deelnemers ook familieleden van de 65-jarige Martinus Wolfjager, die volgens de Surinaamse politie tijdens de opstand en gewelddadigheden van 2 mei in het dorp Pikin Saron om het leven kwam.

De bijeenkomt in Amsterdam was georganiseerd om de inheemse broeders in Suriname te ondersteunen. “Wij staan solidair met de inheemse strijders” aldus de organisatie.

Bekijk hieronder beelden van de bijeenkomst in Amsterdam en daaronder de bijeenkomst in Suriname:


1 REACTIE

  1. De naam ‘Inheemsen’ is geen synoniem voor de foute naam ‘Indianen’. Op aarde hebben we nu wereldwijd ongeveer 400 miljoen Inheemsen waaronder de ‘Indianen’ van de Americas. Als de naam Indianen fout is, vraag ik me af waarom de Surinaamse inheemsen niet de naam gebruiken zoals zij zichzelf noemen. De naam Eskimo, voor een van de Inheemse volken ( in the Artic van Rusland en Canada), is ook fout, deze mensen noemen zichzelf Inuit en zo worden ze steeds meer genoemd en de naam Eskimo raakt steeds meer in onbruik.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.