Doden bij vuurgevecht met politie te Pikin Saron

19
Doden bij vuurgevecht met politie te Pikin Saron

Een aantal personen die vanmorgen betrokken waren bij de opstand te Pikin Saron, zijn dodelijk geraakt door afgevuurde kogels. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het uitvaartbedrijf zojuist twee lijken vanaf het politiebureau te Lelydorp heeft afgevoerd naar het mortuarium. Over hun identiteit is nog niets bekend.

Vernomen wordt dat er nog twee doden alsook meerdere gewonden zijn gevallen. Twee agenten zijn tijdens het vuurgevecht ook geraakt door hagel en met schotwonden opgenomen op de Spoedeisende Hulp.

Na de opstand van bewoners en andere opstandelingen vanmorgen in het dorpsgebied van Pikin Saron, was het niet ver daar vandaan bij Grassalco te Maripaston ook onrustig. Het bleek dat werknemers van Grassalco gegijzeld waren door opstandelingen.

De Surinaamse politie heeft op het moment van schrijven bevestigt tegenover Waterkant.Net dat alle gegijzelden bevrijd zijn.


19 REACTIES

 1. Dit krijg je als er individu zijn die steeds oproepen om de regering met geweld af te zetten. Een van die verderfelijke figuren is MacDonald alias Makoe die zichzelf ziet als hoeder van Suriname maar totaal geen interesse in het land heeft. Zijn haat is vooral gericht tegen de huidige president en de Hindoestaanse gemeenschap. Deze racist houdt met zijn leugens en dreigementen de chaos en wanorde in dit land overeind. Overal waar gedemonstreerd wordt, zie je deze griezel helemaal in het paars gestoken en met de paarse vlag (vlag van de fascisten) de ben de ophitsen. Gelukkig heeft de politie adequaat opgetreden en laat dit voor de inwoners van Pikin Saron een wijze les zijn. Geweld zal niet de problemen oplossen maar zal dit land verder in de afgrond brengen. Maar ZE Santokhi heeft al duidelijk kenbaar gemaakt dat er grenzen zijn. Wat dat betreft heeft hij er goed aangedaan om militairen uit het buitenland op training uit te nodigen. Mocht het nodig zijn om de orde te handhaffen zet ze dan ook.
  gemodereerd

 2. Het is geen opstand vd bewoners, maar een aanval van een gangsterbende. Die mensen gaan toch niet hun enige politiepost in de fik steken.
  Hun basja sabajo weet van niets, die is in gesprek met de overheid, dus v actie is geen sprake.
  Dezelfde bende heeft het personeel v Grassalco aangevallen.

  Wie deze bende aanvoert en de opdracht heeft gegeven is onbekend.

  Duidelijk Afrikaanse wantoestanden.

  Persconferentie politie afwachten.
  gemodereerd

 3. Goed zo inheemsen. De corrupte regering luistert niet naar jullie, verjaag de boeven uit uw gebied.
  gemodereerd

 4. Ik ben benieuwd hoeveel Americaanse Dollars de eigenaar van de houttruks aan de leden van RBT heeft betaald om de twee strijders dood te schieten… Werkwijze van RBT.. Beste ingi brada’s en sisa’s strey deh fu strey🇸🇷✊🏿 Stemmen jullie nooit meer op de ABOP de Voorzitter van de zwart gele partij is een hypocriet. Hij is niet te vwrtrouwen..
  gemodereerd

 5. back to the 80’s. toekayanas. mandalas etc. de ouwe shamaan is echt nog niet dood
  gemodereerd

 6. Hoop dat Amoksie eindelijk uit zijn hangmat komt en met een gedegen plan de criminaliteit een halt toeroept. Er heerst chaos in Suriname en de criminelen worden niet hard genoeg aangepakt.
  gemodereerd

 7. Deze mensen, de inheemsen worden al eeuwen benadeeld.
  In Amerika, Canada, Zuid-Amerika, overal is hun vruchtbare grond afgenomen.
  In Suriname door de Engelsen, daarna de Nederlanders en nu gaat import ook te keer.
  Verdorie waarom?? Laat ze toch met rust.

  Chan pak je biezen, je bent gewogen en te licht bevonden. Ga genieten van je geheime rekening.

  Ik ben geen voorstander van geweld, vooral de, pikin ingie boi, zich ermee gaat bemoeien.
  gemodereerd

 8. Weer een scenario van paars???? Toekajana 2 ??? Opa D, je bent de duivel himself samen met die paarse criminele organisatie. Uitroeien die bende.
  gemodereerd

 9. modus operandi lijkt veel op die van de tucajana’s, handgranaten komen uit het leger. welke oude kerel had een heel wapenarsenaal thuis bij hem vol met rpg’s en handgranaten en AK47? er wordt zelfs gesproken over dynamietstaven. de bekende paarse oproerkraaier sibrano pique had al gewag van gemaakt, dinsdag twee mei, alles plat. sibrano zijn intel en de opdrachtgevers van deze terroristen zijn grote bekenden van elkander. tel maar op 1 plus 1.
  gemodereerd

 10. Esmeralda, wat heeft Afrika hiermee te maken? In Rotterdam heb je elke avond bomaanslagen, waarom spreek je niet over Rotterdamse/Nederlandse wantoestanden? Al langer dan een jaar vermoorden Russen en Oekrainers elkaar bij bosjes, waarom spreek je niet over oost Europese toestanden. In Thailand vermoorden en verdrijven ze miljoenen Rohinias, waarom heb je het niet over Zuid-oost Aziatische toestanden? ‘Alla busmeti é nyan k’saba, má ná kon-koni wan é tyar á nén’..
  gemodereerd

 11. Heel erg dat er doden moeten vallen. Hopelijk is de orde nu hersteld en is de regering wakker. Doet u wat aan de ellende in het land en geef niet steeds anderen de schuld van uw eigen incompetentie
  gemodereerd

 12. natuurlijk komt dit uit de hoek die kost wat kost deze regering weg wilt hebben , en die wapens die die gasten bij zich hadden komen zeker van het wapendepot van de bekende ex pleesident die zogenaamd gestolen zijn
  gemodereerd

 13. henkes , 1980 -1982 -1986-1987 , dat waren wel afrikaanse toestanden met vele doden die vermoord waren door de couppleger , en het lijkt erop nu dat zich dat nu herhaald alleen nu worden eindelijk de aanhangers van de duivel te grazen genomen
  gemodereerd

 14. Waarom @henkes

  Omdat het overduidelijk Afrikaanse wantoestanden zijn á la boko haram, criminele bendes.

  Je vergelijkingen slaan als een tang op een varken.
  Doe maar Senegal, Iritrea, Nigeria, Libië etcetera, etcetera.
  Die mensen die in schamele bootjes de gok wagen over zee. Die dus en in hun gebied.

  Ik begrijp die laatste zin niet, boeit ook niet.
  gemodereerd

 15. Indianen zijn doorgaans vredelievende mensen, maar ze worden nu opgehitst om chaos te creëren in het land. Jammer dat deze mensen gebruikt worden om miljoenen dollars aan schade aan te richten, terwijl het land juist geld nodig heeft. Binnenkort is de uitspraak i.v.m. de moorden van 8 december en daarom is de agenda “chaos en destabilisatie” in werking getreden. De keus is: willen Surinamers de rest van hun leven geregeerd worden door drugsbazen of democratisch gekozen leiders. Het is een kwestie van erop of eronder. De VS heeft recentelijk enkele hoge militairen en inlichtingen functionarissen naar Suriname gestuurd voor overleg. Daarnaast is de jungle training nog in volle gang. Het beschaafde deel van de bevolking van Suriname is veruit de grootste groep, maar wordt dagelijks overruled door de handlangers en schreeuwers die misschien niet eens door hebben dat ze bezig zijn het land te vernietigen.
  gemodereerd

 16. Laten we niet direct vingers wijzen. Laten we afwachten naar de resultaten van onderzoek door de autoriteiten. Een feit is wel dat de regering aan gronduitgifte heeft gedaan binnen het grondgebied(economische zone) rond de inheemse dorpen. Daar ligt denk ik het beging van alle ellende. Regering, jullie zijn verd… ook niet te vertrouwen he.
  gemodereerd

 17. Wat jammer dat zo een rijk land met zo een kleine bevolking in deze toestand kan verkeren.
  Wanneer zal Suriname het geluk hebben niet door hebzuchtige corrupte boeven te worden geregeerd. Bestuurders die voor eerlijke werkgelegenheid zorgen en daardoor een tevreden bevolking. Het land is vervloekt om alsmaar door boeven te worden geregeerd. JAMMER!!!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.