Hooghart: “Miskin zijn gezin heeft inkomen van bijna 100.000 SRD per maand”

21
Michael Miskin en Ronald Hooghart
Archiefbeeld: Michael Miskin en Ronald Hooghart

Ronald Hooghart, de in ongenade gevallen voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO), vindt dat het tijd is dat alle vakbonden in Suriname gaan samenbundelen om de huidige regering, die hij als een duivelse regering typeert, naar huis te sturen.

“Om deze diabolische regering, duivelse regering, naar huis te sturen”, benadrukte Hooghart in het radioprogramma Bakana Tori.

De vakbondsleider, die ook parlementariër van de NDP is geweest, stelt dat hij van plan was om op 1 mei een grote manifestatie te organiseren. Totdat hij merkte dat ook de rest van de vakbeweging, waaronder de groep Michael Miskin en C-47, bezig waren met een eenmalige actie op 2 mei. Voor nu heeft hij zijn eigen plannen aangehouden.

Wel benadrukt hij dat hij zijn oude makker Michael Miskin helemaal niet vertrouwd, omdat die hele ruzie tussen hem en de actiegroep een opgezette scenario is om een scheiding te brengen binnen de ambtenarenvakcentrale.

“Ik denk dat het gezin van Miskin een inkomen heeft van bijna de 100.000 SRD per maand. Toch a man e verraad tra man. Toen Ameerali hem wilde wegjagen als minister, ben ik bij Bouterse geweest om hem op Arbeid te zetten. Miskin, Swamipersad en ik hebben nooit een probleem gehad”, aldus Hooghart in het programma.

Het initiatief voor een vrije dag op 2 mei komt van de Progressieve Vakcentrale C-47 die andermaal een signaal wil geven aan de regering om het roer om te gooien. Behalve C-47 en de groep Miskin doen ook de Organisatie Samenwerkende Autonome Vakbonden (OSAV) en de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) mee met de eendaagse actie.


21 REACTIES

 1. Laaghart, jo ouwe verrader van de NPS. Je heb je ziel verkocht voor een bordje linzensoep aan de duivel persoonlijk; opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname. Dus wat lul je over je voormalige strijdmakker? Njang mang no lob njang mang. En je bent so lagie om te gaan roepen, hoeveel iemand te besteden heeft. Hoeveel hebben jouw paarse djamoe edes en volksverlakkers te besteden, joe lagi dong boeriki? En je gaat bij bakba tori dat verkondigen, omdat niemand meer naar jou luistert, ouwe seniele sujet.
  Wat hebben jij en je zonen gedaan met het Zustersproject ? Spiet kong, paarse bongrobita.
  gemodereerd

 2. Hahahahaha….Hooghart, het hypocriete paarse politieke piepkuikentje. Janken over een lullig inkomen van 100.000 mickey mouse dollars. Mijn pensioen in Nederland is hoger.
  gemodereerd

 3. DIABOLISCHE regering : Desi Bouterse (1945)
  Surinaams militair en politicus
  Auteur: Historiek
  9 november 2021
  Biografieën/Politieke geschiedenis/Suriname

  desi Bouterse in 1985 Surinaams militair en politicus. Desi Bouterse nam in 1980 deel aan de sergeantencoup en werd in 2010 president van Suriname.

  Desi Bouterse wordt op 13 oktober 1945 geboren in het Surinaamse dorpje Domburg. Na een opleiding te hebben gevolgd aan de Middelbare Handelsschool vertrekt hij in 1968 naar Nederland waar hij zijn militaire dienstplicht vervult. Nadat zijn dienst erop zit, meldt hij zich aan bij de Koninklijke Militaire School in Weert om zich op te laten leiden tot onderofficier. In deze periode blinkt Bouterse uit als sporter en wordt gekozen tot leider van het basketbal- en voetbalteam.

  In 1970 trouwt hij met Ingrid Figueira die hij als tiener al kende. Uit dit huwelijk worden twee kinderen geboren: Peggy en Dino. Kort na de huwelijksvoltrekking vertrekt Bouterse naar Seedorf, een Nederlandse militaire basis in Duitsland.

  November 1975 keert Bouterse terug naar Suriname. Kort na zijn terugkeer wordt Suriname onafhankelijk. Aanvankelijk wil Bouterse zich bezighouden met de opbouw van het leger van Suriname maar als hij gevraagd wordt voorzitter te worden van een militaire vakbond, gaat hij hier op in.

  Sergeantencoup

  Henck Arron tijdens de ondertekening van de Onafhankelijkheidsverklaring In 1980 neemt Bouterse, samen met Roy Horb en veertien andere sergeanten, deel aan de sergeantencoup. Hierbij wordt de regering van Henck Arron, de eerste premier van de Republiek Suriname, omvergeworpen. De sergeanten zouden de coup hebben gepleegd omdat ze het “arrogante gedrag” van Arron en legerleider Elstak niet konden verdragen. Verbolgen waren ze onder meer over het feit dat Arron en Elstak niet wilden onderhandelen over positieverbetering van militairen en misstanden in het leger.

  Desi Bouterse wordt kort na de staatsgreep bevelhebber van de Surinaamse strijdkrachten. De opstandige militairen vormen een Nationale Militaire Raad (NMR) die het bestuur over Suriname overneemt. Ook Desi Bouterse wordt lid van deze raad. De NMR laat weten een einde te gaan maken aan corruptie en bovendien ingrijpende sociale en economische hervormingen te zullen doorvoeren. Een tegencoup wordt in maart 1982 door de sergeanten afgeslagen. Bouterse en zijn kompanen trekken de teugels hierna flink aan.

  De president van Suriname, Johan Ferrier, wil de staatsgreep aanvankelijk legaliseren. Wel stelt hij als voorwaarde dat er een burgerregering komt en dat de bestaande grondwet gehandhaafd wordt. De burgerregering komt er. Zes maanden na de coupe stapt president Ferrier alsnog op. Dit nadat burgerregering en militairen hem gevraagd hebben de grondwet buiten werking te stellen en het parlement te sluiten.

  Desi Bouterse ontpopt zich binnen de NMR tot een van de krachtigste figuren. In de jaren na de coupe heeft Suriname een serie linkse kabinetten. Uiteindelijk hebben de militairen, geleid door Desi Bouterse, echter het laatste woord. De rol van de volksvertegenwoodiging is gemarginaliseerd.

  Decembermoorden

  Fort Zeelandia Op 8 december 1982 worden vijftien critici van het militaire regime in Suriname zonder vorm van proces doodgeschoten op Bastion Veere in Fort Zeelandia. Deze gebeurtenis is de geschiedenisboeken ingegaan onder de naam De Decembermoorden. De militairen die de moorden plegen staan onder bevel van legerleider Desi Bouterse. De legerleider zelf ontkent echter iets met de moorden te maken te hebben. De vijftien vermoorde personen waren eerder gearresteerd en werden volgens de legerleiding neergeschoten toen ze op de vlucht sloegen. Volgens andere verhalen werden de critici van het militaire regime gemarteld en standrechtelijk geëxecuteerd. Bouterse zou hier bij aanwezig zijn geweest. Zelf ontkent de voormalig legerleider dit. Nederland schort naar aanleiding van de moorden de ontwikkelingshulp aan Suriname op.

  Guerrilla
  Onder het militaire regime verslechtert de economische situatie en ook de politieke onvrijheid zorgt voor steeds meer ontevredenheid. Onder leiding van Ronnie Brunswijk, een voormalig lijfwacht van Bouterse, ontstaat er in 1986 een guerrilla. Brunswijk bouwt een opstandelingenleger op, het zogenaamde Junglecommando. De manschappen van Brunswijk slagen erin een groot deel van oostelijk Suriname onder hun invloed te krijgen. Door de guerrillastrijd wordt de economie nog verder ontwricht.

  In de zomer van 1989 worden er voor het eerst vredesonderhandelingen gehouden tussen Desi Bouterse en Ronnie Brunswijk. Een kleine twee jaar later wordt een akkoord voor een staakt-het-vuren gesloten en nadat de democratie in augusts 1992 is hersteld staakt Brunswijk zijn strijd definitief.

  November 1994 neemt Bouterse, na conflicten met de regering, ontslag uit al zijn militaire functie. Wel blijft hij actief in de politiek als leider van de Nationale Democratische Partij (NDP). In 1996 komt er een regeringscoalitie onder leiding van deze partij. NDP’er Jules Wijdenbosch wordt dan president en creëert speciaal voor Bouterse een nieuwe functie. Bouterse wordt ‘adviseur van de staat’.

  Cocaïne
  Juni 1997 laat Nederland via Interpol een internationaal arrestatiebevel uitgaan tegen Bouterse. Dit in verband met vermeende betrokkenheid van Bouterse bij de handel in cocaïne. Volgens de Nederlandse justitie was Bouterse betrokken bij de drugslijn Colombia-Paramaribo-Schiphol. Zelf heeft Bouterse altijd alle betrokkenheid bij drugshandel ontkend. April 1999 vindt het proces tegen Bouterse plaats. Juli datzelfde jaar wordt hij bij verstek veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf en een boete van 4,6 miljoen gulden. De Haagse rechtbank noemt Bouterse ‘de onbetwiste leider’ van een criminele organisaties. De veroordeelde laat weten niet onder de indruk te zijn van de uitspraak. Bouterse bestempelt de veroordeling als “een politiek spel van Nederland”.

  Proces Decembermoorden
  Op 30 november 2007 begint in Suriname een proces over de Decembermoorden. Behalve hoofdverdachte Bouterse staan 24 anderen voor de krijgsraad terecht. Hoofdverdachte Bouterse heeft zelf nog geen zitting bijgewoond en laten weten dit niet van plan te zijn. In 2007 heeft Bouterse zijn excuses aangeboden voor de moorden. Hij erkende toen politiek verantwoordelijk te zijn maar benadrukte tegelijkertijd dat hij zelf op 8 december 1982 niet in Fort Zeelandia was geweest.

  Op vrijdag 29 november 2019 veroordeelde een Surinaamse krijgsraad Bouterse tot twintig jaar cel vanwege zijn betrokkenheid bij de Decembermoorden.
  gemodereerd

 4. SRD 100.000 voor Miskin.
  Dat zou betekenen dat ik Miskin 2,5 keer in mijn broekzak kan steken als ik zou verhuizen naar Su. Verhuizen naar Su, wie haalt dat in z’n domme kop?
  gemodereerd

 5. Mensen moeten massaal uit de vakbonden of eisen dat er verkiezingen komen. Nemen jullie nieuwe strijders en als die ook tjauwmin vreten. Wegjagen.
  gemodereerd

 6. Hogie verdiende meer toen paarse party aan de macht was, ook is hij een verkavelaar en aannemer van de paarse party. Dus nu ga je matie breken? Wat laag….want alle politieke figuren werken niet en alles willen ze toe eigenen en proberen r domme volk.achter zich te krijgen. Alleen bij brunsi lukt dat want de meeste achterland mensen hebben geen scholing.
  gemodereerd

 7. 100.000 per maand verdienen op een legale manier mag van mij wel. Of heeft hoogie bewijzen dat er van corrupte of illegale praktijken sprake is? Laat ons weten.
  Wat heeft hoogie betekend voor vooral de werkende klasse toen hij dna-lid was? Niets, Nothing, nada. Constant zeuren over de witte man, daar heeft hij een trauma van overgehouden. Wat was z’n rol rond de perikelen bij de SPSB? Time will tell.
  gemodereerd

 8. Sluit mij volledig aan bij de postings van Latour Posse en Flyer. Hooghart is zelf de personificatie van de duivel met dien verstande dat de duivel niet racistisch is terwijl Hooghart door en door racistisch is. Na de gewonnen verkiezingen riep Hooghart luidkeels dat het Hindoeïsme het Christendom overwonnen had. Een grotere racistische opmerkingen is niet mogelijk. Hooghart schreeuwt wel vaker rare dingen maar komt nooit met harde bewijzen. Nu zegt hij dat het gezin van Miskin 100.000 Srd per maand verdient. Wat is daar strafbaars aan als het gezin keihard werkt? Je hebt zonder ervoor te werken percelen en woningen in de schoot geworpen gekregen. Heeft Miskin je ooit een verwijt daarover gemaakt ? Dit is een van de redenen waarom jouw soort niet vooruit zal komen.
  Nu kom je de grote redder des Vaderlands spelen en wil je de regering naar huis sturen. De regering is in jouw ogen een duivelse regering. Er zit alleen maar religieuze ka en rommel in die kale kop van je.
  Altijd maar met vinger naar anderen wijzen.
  Is Hooghart de aangewezen persoon om de regering naar huis te sturen?
  Mi Mars Papa !
  gemodereerd

 9. Dus een vakbondsleider gaf de president van Suriname opdracht een andere vakbondsleider op een bepaald ministerie te benoemen. Is toch te gek voor woorden dat dat kon.
  gemodereerd

 10. Miskin is in de zak van Chan. Deze opportunist heeft het belang van de ambtenaren ondergeschikt gemaakt aan zijn persoonlijke belangen. Het loon van Miskin is hoog in vergelijking met het loon van leerkrachten, artsen die in dienst zijn van de overheid en het loon van mensen bij de Rechterlijke Macht en het O.M.
  gemodereerd

 11. De vakbond maakt niet uit wie er regeert dat doet het volk en zijn vertegenwoordigers. Ga eens werken ipv onrust te stoken. Als je wilt dat de lonen van de ambtenaren omhoog gaan moet je meewerken aan de sanering van het bestand. Al die spookambtensren en ongequalificeerden eruit gooien.
  gemodereerd

 12. Grootste LOSER ooit! Ai draai a sem cd elke keer. Hij zegt hij denkt whahahahaha………
  gemodereerd

 13. Het is voor de Nederlandse norm niet veel, maar voor Suriname wel heel veel en dat mag gezegd worden in deze moeilijke periode in de economie van Suriname.

  De leden van deze vakbond moeten goed gaan kijken of deze twee oude mannen niet beter plaats moeten gaan maken voor jongere bestuurders en ze daarom weg stemmen bij de volgende verkiezing en ze weg jagen.

  Laat ze de eer aan zich zelf houden en laten ze tomaten gaan praten. Wist u dat Nederland na de USA het tweede tomaten export land van de wereld is? Dus met tomaten kan heel veel worden verdiend.
  gemodereerd

 14. Meestal zitten slechts 2 vrouwen aan een houten of stenen tafel daar aan het Sivaplein te praten met deze blankenhater.

  Volgens mij hebben blanke chirurgen hem in Colombia geopereerd of vergis ik mij?

  Wie houdt wie voor de gek: Je haat blanke mensen maar je laat je wel opereren door deze zelfde mensen.

  Ik kan deze man moeilijk serieus nemen yere.
  gemodereerd

 15. waarom verteld die hooghart niet wat hij per maand krijgt , dat is geheim he hooghart , dit figuur zal ons land Suriname nooit vooruit kunnen helpen , alleen maar dieper in de put brengen
  gemodereerd

 16. Hoogie braakt.
  Dat het Hoogie is die over de 100.000 SRD’s begint legitimeert het gedrag van Miskin niet. Miskin en zijn bonden hebben zich door de regering laten overhalen te breken met Hoogie, de braak.
  Deze regering had als tactiek om de vakbonden van binnen uit, uit elkaar te spelen en zo de vakbonden die haar niet welgevallig zijn, buitenspel te zetten en te dealen met de nieuwe aan haar gelieerde vakbonden. De nieuwe vakbonden konden zij makkelijk onder duim houden, want terug gaan naar het “oude” was voor deze bonden geen optie.

  Maar zie, Miskin en zijn secondant zijn nu boos op de regering (die heeft ze al de tijd aan het touwtje/lijntje gehouden) en willen nu ook acties gaan voeren samen met C47.
  Hoogie en Miskin passen bij elkaar, hebben een ding gemeen, beiden hebben zich op de politiek verkeken.
  gemodereerd

 17. Zegt de vakbondsleider, die ook parlementariër van de NDP is geweest en zwaar mede verantwoordelijk voor alle ellende en chaos in het land.
  gemodereerd

 18. Voor een salaris in Suriname ,- is SRD 100.000 – wel veel. Ruim 15 keer de gemiddelde salaris in Suriname.
  Vraag is of deze baan ook gewaardeerd is op dit hoge salaris.
  gemodereerd

 19. Dus er zijn toch nog “mensen” die vinden dat Pan Ka gelijk heeft. Misie Ka Bah had ook altijd gelijk totdat hij de ndp beschuldigde en de rovernest verliet.
  En dan heb ik het nog eens over Sam Pie
  kop
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.