‘Zelfmoordgevallen zorgwekkend; toezicht en controle op Bosjebrug nodig’

14

“Heel erg zorgwekkend”. Zo typeert NDP-parlementariër Melvin Bouva de vele zelfmoordgevallen die zich in de afgelopen periode hebben voltrokken in Suriname. Hij heeft donderdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA) specifieke aandacht gevraagd voor de Wijdenboschbrug die vaak als ‘springplank’ door personen wordt gebruikt om zichzelf van het leven te beroven.

“Ik denk dat de toezicht en controle vanuit het beleid daar moet worden opgeschroefd”, benadrukte de volksvertegenwoordiger. Hij verwees onder andere naar mechanische bewaking, het plaatsen van camera’s, politiebureaus aan weerskanten van de brug en pilaren om het springgedrag te ontmoedigen.

“Van verhanging van seniore burgers en jongeren tot het springen van de brug. Het is vrij ernstig en dat vraagt nu wel om dringende attentie van de beleidsmakers. Ook de samenleving heeft een taak om elkaar te helpen. We moeten een campagne starten, want Yepi Deh”, aldus Bouva.

Op 9 en 10 april zijn er twee levenloze lichamen van vrouwen geborgen uit de Surinamerivier, die vermoedelijk zelfmoord hebben gepleegd door te springen vanaf de Bosjebrug.


14 REACTIES

 1. Bouva je predikt voor eigen parochie.
  Zijn allemaal ndp-Wes die springen, ze zijn verraden door de ndp en de meesteroplichter didibri.
  Er is geen weg terug.
  Djonpo is voor deze paarse aanhangsels de enigste oplossing.
  Of zo als er op de borden bij de bosje brug staat “ no djompo jepi dé”
  Laat jullie massaal van die paarse doemdenken bevrijding.
  En ga naar doendenken.
  gemodereerd

 2. Sinds wanneer kan het Bouva iets schelen of Surinamers, die geen NDPer zijn, dood geschoten worden of zelfmoord plegen? Wanneer Surinamers zelfmoord plegen, vindt NDPer Bouva dat zogenaamd zorgwekkend. Wanneer 15 Surinamers door Bouta vermoord worden, vindt Bouva dat niet iets om bezorgd over.te zijn. ‘Bezorgde’ Bouva vindt dan, met zijn schijnheikige smoel dat moordlustige Bouta dan amnestie verdiend heeft. Wie denkt Bouva voor de gek te houden met zijn krokodillentranen?.
  gemodereerd

 3. Een bord staat er al om niet te springen. Maar de tekst is misschien verkeerd.
  Op deze brug is het niet toegestaan dyompo futu te spelen, zou misschien een betere tekst zijn.
  Niet dat het echt veel zal helpen. Want de brugspringers verkeren in een bijzondere gemoedstoestand. Dwz het zien van water vanuit een bepaalde hoogte triggert iets bij hen.
  gemodereerd

 4. Deze brug is gebouwd ter vervanging van de veerboot, tussen de stad en
  Meerzorg. Maar helaas wordt het zo nu en dan gebruikt door mensen die
  het niet meer zitten in het leven. Het leven is in Su heel zwaar geworden,
  de koers is weer gestegen van 1 € naar 40Srd, en dit kunnen velen niet
  behappen. Maar ondanks dat zie je toch dat veel mensen, bepaalde eetgelegen
  heden massaal bezoeken eind van de maand. En maar klagen dat het zwaar is,
  kinderen worden aan de lopende band geboren vaak door one night stand!
  Zelfs de buschauffeur kan zich ook niet beheersen, hij pompt niet alléén zijn auto
  banden, maar ook (een Passagier misschien) onderweg! Alles is duur, maar de auto,s
  blijven rijden, ook al is het 5 minuten lopen pakt men de auto. Sma mus fu si dat
  ju é rij wagi!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Yepi deh daar is weinig geloff in. Maar er moeten genoeg camera’s komen op de brug. Er was al 1 maar een idioot van een bedrijf had die vernield. Politie woordvoerder praat over hekken, begin met camera’s om de zoveel meter. Ook voor berovingen.
  Triest dat zoveel mensen zelfmoord plegen en geen reactie van de regering
  gemodereerd

 6. TOTAAAAAAAAL niet zorgwekkend
  Het is een gevolg van de desperate toestand waarin het volk is komen te verkeren.
  Door falend beleid van de ndp bost de zweer nu. Bedankt meneer Boef A.
  Jullie partij heeft het land naar de afgrond gebracht
  Hoe lang, hoe lang zeg ik je zijn er al problemen met deze brug,
  Hoe lang, hoe lang is het al zo dat mensen springen van deze brug.
  Het wordt tijd dat jij ook springt en neem bilfort ook mee. Deze man zwaait altijd met zijn vinger. we weten waar deze vinger was. Bouterse genoot. Maar ook hij zwaaid vaak met zijn vinger, zouden ze elkaar?
  dan spreekt deze dwaas over moreel kompas. scheit toch uit man. Dit is heel normaal bij jullie daar. lekker buiten
  gemodereerd

 7. De brug is een vervloeking. Het is vernoemd naar de Surinaamse schatkistboef die in zn DNA een culturele hebi draagt voor wat verdrinkingen betreft. En netals ik weten velen in de Surinaamse gemeenschap dat.
  gemodereerd

 8. In veel landen plaatsen ze vangnetten….ik denk dat het een optie is.
  want camera;s nemen beelden op maar dan is het te laat want a sma djompo k’ba. Los daarvan,,,je kan mensen zetten om via camera te kijken wat er op de brug gebeurt maar tegen de tijd at ze fysiek op lokatie zijn….a sma djompo k’ba want ze gaan zeggen ze hadden geen vervoer om te gaan of geen benzine in de dienstauto…
  VANGNETTEN MOETEN ZE PLAATSEN
  gemodereerd

 9. Niemand hier reageert inhoudelijk!! Het lijkt belangrijker om persoonlijke issues, aan te kaarten. Al deze mensen die zichzelf van het leven beroven, moeten toch een indicatie zijn dat er iets goed mis is in de Surinaamse samenleving. En als ik dagelijkse de reacties hier lees, dan begrijp ik waarom…! Mekaar de meest vreselijke dingen toe wensen, geen greintje respect voor etniciteit. Het gaat erom, bij welke groep hoor ik. De rest word zelfs de dood toegewenst.

  Feit is dat door de crisis en het beleid dat nergens aandacht voor heeft, behalve de belangen van de eigen groep. Er individuen rondlopen in het land, die het niet meer aankunnen. Dat is meer dan triest te noemen. En een probleem die ook in uw eigen kringen kan voorkomen. Nu is het ver van me bed, maar wacht tot het bij u op de stoep staat. Dan zult u anders kraaien..
  gemodereerd

 10. Laat ddb, ndp maar bij zichzelf te raden gaan.

  Oorzaak en gevolg

  Zie wat slecht beleid, bestuur, dictatuur, eigen belang ipv algemeen belang, lenen met hoge renten bij crediteuren, grondwet en verdragen vertrappen, neks no fout, enz.

  Laat dit een wijze les zijn voor wapendragers in Suriname.

  Schoenmaker hou je bij je leest.
  gemodereerd

 11. Lul koek er word al jaar en dag gesproken over politie bij de brug.
  Zoveel rekruten wat doen ze de hele dag uit hun neus eten.
  Of is debpres een privé leger aan het formeren.
  Minister van justitie en politie die zit daar voor zoete koek af en toe een roadblock thans it.
  Laat ze gaan werken voor hun geld.
  Anders stap op
  gemodereerd

 12. vele reacties hier en de meeste zijn paars , die brug is door paars gebouwd , bosje , bosje en ddb hebben steekpenningen aangenomen , als die paarse aanhangers en alle paarse lammetjes nou eens zeggen , blaas die brug op , dan is het springen vanaf de brug toch verleden tijd , en de file is opgelost , veerdiensten weer inzetten toch , maar daar kunnen mensen overboord springen , bouva wat zal jij daar op zeggen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.