zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat wil zaak truckchauffeur met illegale spullen buiten proces afdoen

Advocaat wil zaak truckchauffeur met illegale spullen buiten proces afdoen

-

Does Travel - naar Suriname

De 39-jarige truckchauffeur J.A., die dinsdag met een 40 voet container DAF truck in Suriname is aangehouden met een hoeveelheid illegale sigaretten en drank nabij Coppenamepunt, is donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Dit bevestigd zijn advocaat Chandra Algoe tegenover Waterkant.Net.

Ze zegt aan de redactie dat in deze zaak alleen haar cliënt is aangehouden. “Mijn cliënt is slechts een truckchauffeur. Hij gaat twee à drie keer per week met een lading naar Nickerie voor een bedrijf waar hij werkzaam is. Hij mocht ervan uitgaan dat er alleen bedrijfsgoederen in de container zaten.

De bonnen die hij heeft gehad van het bedrijf waren voor landbouwproducten en wanner je de container openmaakt zie je ook landbouwproducten.

Vermoedelijk had de politie andere informatie, want ze zijn over de lading heen geklommen om de kartonnen dozen te vinden. Dit zou de truckchauffeur in zijn eentje nooit hebben ontdekt. Het is absoluut geen opzettelijke overtreding van de Wet Economische Delicten”, merkte de advocaat op.

Ze vraagt om de zaak buiten proces af te doen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Recht voor 1 recht voor allen. Jullie veroordeelden die busschaufeur toch? Waarom mocht hij het niet buiten doen en deze truckschaufeur mag zijn zaak wel buiten
    Sodemieter


    gemodereerd
  2. De advocaat van de truckchauffeur wil dat de zaak buiten proces wordt afgehandeld. Waarom willen de advocaat, de politie en justitie niet weten wie de eigenaar van de truck en de illegale spullen is? Deze eigenaar, die tevens opdrachtgever van de arme chauffeur is, weet er alles.van en hij moet toch als hoofdverdachte aangemerkt worden? Maar zoals gebruikelijk in Suriname, heeft deze verdachte, die niet in beeld komt, waarschijnlijk een naam en een gezicht die lijken op.die van een VIP, daardoor wordt hij onzichtbaar en onaantastbaar voor politie en justitie.


    gemodereerd
  3. “Het is absoluut geen opzettelijke overtreding van de Wet Economische Delicten”, merkte de advocaat op.” deze advocaat denkt dat we allemaal gek zijn. Als het een kleine hoeveelheid was kan je dat zeggen maar een 40″ container!!!! no mag…dit is willens en wetens. Zal me niet verbazen als het om nibte gaat die met de meest belachelijke smoezen haar cliënten vrij pleit. Dat het OM in 9 van de 110 gevallen ermee akkoord gaat, gaat mijn verstand te boven maar goed, zo zie je maar weer “HOE RECHT IS RECHT”


    gemodereerd
  4. Dus wacht! de politie moest niet dieper kijken in de container,Deze advocaat k@ in zn hoofd daarom komen we niet vooruit.Zeker een etnische bestemming.Als de container reeds ontzegeld was,de visiterende douane ambtenaar nieuwe haven naar huis sturen.Indien lokaal herladen,de onderneming doorzoeken,Indien verzegeld vervoerd ,een zaak van de douane Nickerie.Dus ook onder deze regering corruptie bij import. Wat een land zeg!


    gemodereerd
  5. Is goed. Buiten proces. Laat hem $500.000, betalen.
    Zoniet 5 jr de bak in.
    De rest denkt 50 keer na om het te doen.


    gemodereerd
  6. Voor de drommel niet, gewoon alles (inclusief) de truck in beslag nemen en verbeurd verklaren. Alweer een flauw verweer van de advocaat : “de bonnen die hij had waren voor landbouwproducten”. Toch logisch dat hij voor de smokkelwaar geen bonnen zou hebben?
    Drie keren per week spullen transporteren. Hoe vaak waren illegale zaken verborgen tussen de lading?


    gemodereerd
  7. Zal mij echt niet verwonderen als hij met een “ernstige waarschuwing” vrijkomt, omdat zijn advocaat vindt dat hij een “first offender”is, een excuus dat maar al te vaak wordt opgeworpen.


    gemodereerd
  8. De meest logische gang van zaken lijkt mij dat hij een boete krijgt voor het vervoeren. Daarnaast moet er onderzoek gedaan worden naar wie betrokken zijn. Het kan natuurlijk dat hij om die reden nog een tijdje in afzondering moet zitten maar dat lijkt mij hier niet het geval.
    Belangrijker is dat de echte criminelen gestraft worden.


    gemodereerd
  9. debby man , dus jij beschermd die paarse truckchauffeur en zijn opdrachtgever , en die truckchauffeur moet 500.000 $ betalen , maar debby man ,de opdrachtgever zal dan toch tenminste 4 miljard $ moeten betalen


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES