Centrale Bank van Suriname noteert SRD 40 voor de euro

17
euro

De maatregelen die de koersstijging moeten beteugelen laten op zich wachten. Ondertussen blijft de koers stijgen. De gemiddelde koers door de Centrale Bank van Suriname woensdagmiddag genoteerd is SRD 37,491 voor de US-dollar en SRD 40,072 voor de euro.

De cambiokoers voor de aankoop van USD bedroeg woensdag tussen de SRD 37 en 37,15 en werd tussen de SRD 37,50 en 37,80 verkocht. De euro werd tussen de SRD 38,30 en 38,50 opgekocht en tussen de SRD 39 en 39,50 verkocht.

De echte oorzaak van de enorme stijging van de valutawisselkoers ligt volgens econoom Winston Ramautarsing bij de overbesteding van de Surinaamse overheid.

De econoom zei in een radio-intervieuw dat de koers nooit meer omlaag gaat. “In 12 maanden is die koers van SRD 21 naar SRD 37 gegaan. Het gaat nooit meer omlaag. Trouwens nergens in de wereld zijn koersen omlaag gegaan. In Guyana is die koers al 40 jaar 1 op 200. Ze hebben olie gevonden en die koers is gebleven op 200”.

Ramautarsing stelde dat dit het begin van het einde en nog meer ellende is, omdat het al een lijdensweg is om de koers voor een US dollar op SRD 37 te houden. De recent aangekondigde ‘lapmiddelen’ van de president zullen volgens hem juist averechts werken vanwege het gebrek aan vertrouwen in de SRD.


17 REACTIES

 1. De huidige regering houdt het volk voor de gek. Niemand in Suriname gelooft in deze regering meer. Gelukkig zijn er deskundigen bij de VES die de leugens van Chan en co kunnen ontmaskeren. Professor Asis zal weer de schuld aan Roemer geven.
  gemodereerd

 2. “Ziener” Bouterse had maanden terug voorspelt dat de koers richting SRD 50 gaat, geconstateerd moet worden dat DB gelijk had en gelijk krijgt.

  Santokhi: A moes’ doro SRD 50, dan pas w’o seting !!!!
  gemodereerd

 3. Al die Surinamers die in 1975 besloten te vertrekken, hebben de juiste keuze gemaakt destijds.
  De achterblijvers hadden een grote mond: wij gaan het land opbouwen.
  Met wat ga je een land opbouwen? Het eerste wat je nodig hebt is gezond verstand. Het tweede is motivatie. Beide ontbreken en ontbraken in Suriname.
  De achterblijvers kozen voor een pot ontwikkelingshulp van zo’n 3,5 miljard guldens. Ze dachten flink rijk te worden.
  Het resultaat is bekend……
  gemodereerd

 4. Gedurende het corrupte, criminele paarse wanbeleid 2010-2020 steeg de koers o.l.v. de veroordeelde massamoordenaar DDB van 2.8 naar 21.0. Vervolgens beloofde deze drugscrimineel dat hij hoogstpersoonlijk de koers omlaag zou brengen. Compleet gefaald, en nu vanaf de zijlijn staat dit politieke kuikentje populistisch te roeptoeteren. Dus er is helemaal niks verandert in dat kansloze landje. FAILED STATE zonder enig toekomstperspectief.
  gemodereerd

 5. Maar Wo Set’in hoor….Ik dacht dat we met Bouterse een dieptepunt hadden bereikt, maar Chan is de slechtste President ever.
  gemodereerd

 6. Off-topic!

  Ik heb al 3 keer gereageerd op die man, mag niet meer. Tikkie reeds ontvangen, thx pres.

  De koers was eens veel hoger. Hoe is dit opgelost, hoelang, en informatie v toen, vind ik interessant.

  Waarom? Ik ben ook eco-noom, conform suri-maatstaven;
  Mr. Dr. J. C. de Miranda college; Eco1, Eco11, wiskunde, biologie, dus eigenlijk technisch economiste (vrouwelijk). 🧐.
  gemodereerd

 7. Hoe deskundig is de VES eigenlijk? Ramautarsing zegt dat de koers nooit meer omlaag gaat. Trouwens, nergens in de wereld gaan koersen volgens deze ‘sabi man’ omlaag. ik ben wel geen geweldige econoom als Ramautarsing, maar ik kan me nog herinneren dat na de verschrikkelijke koersen, met drie extra 000, tijdens Bosje, het Venetiaan, Telting en Hildenberg door prudent financiëel beleid gelukt is de koers omlaag te brengen. Dat het de boeven en stommerikken na Venetiaan niet lukt om de koers omlaag te brengen, komt niet omdat het onmogelijk is, het komt omdat de beleidsmakers na Venetiaan corrupt, nepotistisch en te stom zijn om voor de duvel te dansen.
  gemodereerd

 8. De centrale bank doet geen moer. Het enige dat ik heb gezien is dat ze mensen met geld meer rente geven. Maar helpt dit de koers. NEEEEEEEEEEEEH
  De minister die de baas is doet ook geen ene moer, behalve het allemaal toestaan.
  Ramautarsing opent nu zijn scheur, maar toen boefdraad meer geld in omloop bracht en iedereen riep dat het tot inflasie zou leiden zei meneertje niets. Nee ik lieg hij zei zelf op Youtube dat het niet zo hoeft te zijn. Dus lullo shut up
  gemodereerd

 9. Regering chan bravo is catastrofaal voor su. PERIOD. Ze kunnen t niet. Totaal gefaald. En maar doorgaan met de snoepreisjes.
  gemodereerd

 10. ddb ea daltons, neven daltons hebben Suriname sinds 25 November 1980 vernietigd.

  De huidige gevolgen ( financieel, economisch, sociaal, enz) zijn de oorzaak van. Moeilijk voor koeien met een niet goed uitgekomen hersencel als jullie op twee benen om dat te begrijpen.
  gemodereerd

 11. De SRD is Nooit wat waard geweest! Dus ook nu Niet. Zal ook noot wat worden!!
  gemodereerd

 12. De enige man die duidelijkheid zou kunnen verschaffen is dief boefdraad, maar ja deze dagoe verstopt zich.
  De onschuldige boefdraad. het leuke is dat ndp anderen beschuldigd. 😁😁😁😁😁
  gemodereerd

 13. De koers kan zelfs naar de 200 gaan. Het volk heeft geen eenheid. De politiek heeft wel eenheid in het ROVEN…
  gemodereerd

 14. Suriname kan de us munteenheid als betaalmiddel invoeren of de chinese munteenheid kan ook maar dan zonder corona. De koers van de euro tegenover us dollar is lager. Santoki kan beter zijn gouden lach en tanden en van zijn vriend lonny brunswijk in onderpand geven aan de Imf bank als hij dat heeft de imf is niet mals erg. Inter money fatoe bank.
  gemodereerd

 15. eigen+mening en dat dorpsaapje , het komt omdat die paarse roemer nog aan het roer zit bij cbvs , en hij is daar neergezet door die demente bouterse , deze regering had die roemer meteen bij de overdracht er uit moeten gooien , want die roemer krijgt opdracht van die moordenaar om de koers niet te laten zakken , het moet omhoog zodat deze regering zal vallen , maar waarom gaat die roemer mee daar naar de VS samen met de minister van financiën en de minister van bibis , om met het imf en met schuldeisers te praten , wat dachten jullie , die roemer heeft zeker een opdracht mee gekregen van die bouterse , let maar op als ze weer terug zijn zal de koers weer stijgen , dankzij de landvernietiger ddb
  gemodereerd

 16. @@Wat=Pjul=Stadsguerillia … je denkt de zaak te verneuken. Je voelt nattigheid.
  Stadsgerillia {zonder de U} … dat ben ik … niemand anders op dit forum.

  Stadsgerillia … zonder U … is BEP’er … in hart en nieren … leeft en sterft BEP”er
  Toekomstig president {@@WAT met respect … you hear } Dhr. Asabina … a man with DIGNITY and KNOWHOW.

  Karma begint te werken binnen de V……..H……P.
  Jogi {de grondrover en geitendief} en Gajadin{wil govener van de CBvS worden} zijn een gevecht begonnen op POLITIEK LEVEN EN DOOD.

  Santokhi … KLARI KEBA … zal met zijn dochter {=zgn first lady} elders in het buitenland woon en verblijfplaats moeten zoeken/vragen. Blijven wonen in Suriname
  zou voor Santokhi betekenen … gedwongen gang naar Weg naar Zee {F.weg}.

  Advies: Stadsguerillia zoek een ander nickname … brengt lees verwarring … is dat je bedoeling … wordt je ook voor betaald …. a no wroko mi mang !!!!!!!

  Vraag: wie wordt baas van de Oranje Movement { als de O.M na de verkiezing nog bestaat}: Gajadin of dr. Sharman.

  SU wacht op antwoord !!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.