Santokhi ziet af van reis naar Trinidad & Tobago

16
President Chandrikapersad Santokhi naar PBD Convention in India

President Chandrikapersad Santokhi heeft besloten niet meer af te reizen naar Trinidad & Tobago om de regionale staatshoofdenbijeenkomst en symposium Violence as a public health issue – The Crime Challenge bij te wonen. Het symposium, waar verschillende staatshoofden aan zullen deelnemen, wordt gehouden in Port of Spain op 17 en 18 april en is een initiatief van de CARICOM.

Het staatshoofd heeft dit besluit genomen omdat de nationale vraagstukken zijn prioriteit genieten, meldt de Communicatiedienst Suriname. Gezien het symposium van groot belang is voor de regio, zullen er wel Surinaamse afgevaardigden zijn, waaronder de ministers van Justitie & Politie en Defensie.

De CARICOM-lidlanden hebben te maken met verschillende vraagstukken op het gebied van misdaad en geweld die ontwikkeling en groei in de weg staan. Tijdens het symposium zal vanuit een brede basis en met een wetenschappelijke benadering gekeken worden naar deze vraagstukken.

President Santokhi heeft veel geloof in samenwerking binnen de CARICOM, zeker wanneer het aankomt op complexe onderwerpen met grote maatschappelijke gevolgen.

De regeringsleider vindt deze bijeenkomst daarom noodzakelijk en kijkt hij tevens uit naar concrete acties die op korte termijn kunnen worden ondernomen voor de regio en de lidstaten van de CARICOM.


16 REACTIES

 1. De helft van de eerste pagina heeft te maken met zware geweldsincidenten. Juist bij deze vergadering zou je denken dat hij prioriteit zou geven en zou gaan bijwonen. Die onnozele min van juspol gaat het toch niet begrijpen wat daar allemaal gezegd wordt en defensie gaat zomaar mee want de onderwerpen betreffen geen oorlog. De president stelt alsmaar teleur.
  gemodereerd

 2. Santokhi gaat niet meer naar Trinidad & Tobago om de regionale staatshoofdenbijeenkomst en symposium Violence as a public health issue – The Crime Challenge bij te wonen.

  De redenen zijn simpel. Er is geen geld te halen bij deze bijeenkomst.
  Je moet opletten als er subsidiegeld wordt verstrekt, leningen en fondsen die Santokhi kan plunderen dan is hij er met doksa Ramdien als de kippen bij.
  Het meeste van wat er in het Engels wordt gezegd verstaat Santokhi niet. Ramdin die als spek en bonen bij de OAS had gezeten moet dat voor domme chan vertalen.
  Op Chan awarie x-poot zakkenvuller zitten ze niet te wachten.
  In de plaats van de opperboef van Suriname wordt bobo leeghoofd Amoksie gestuurd. Groot feest voor hem.
  Kan hij met verkregen daggelden direct naar de dames van plezier gaan.
  Surinaamse politici en hoge ambtenaren zijn erom bekend de grote hoerenbezoekers in de Caraïben te zijn.
  gemodereerd

 3. Hij is geen liefhebber van caricom of landen als Trinidad. Hij reist of gaat met vakantie met het volks geld alleen naar Europa, America, Azie of Midden Oosten. Lekker het volk voor de gek houden hahha. Maar niet te zeggen hij geniet van het reizen baya hahaha. Bedankt mensen die op hem hebben gestemd. kusjes en groetjes , volk zoek maar uit Chan gaat binnenkort naar New York
  gemodereerd

 4. Santokhi laat het afweten … Caricom Staatshoofden bijeenkomst … souffleur in de VS.
  Souffleur Bibis … adviseert toch alleen maar Rommel … vandaar dat positie Suriname binnen Caricom …één is van ” LAS’ TING “.

  @@Pjul = @@WAT … zal bovenstaande NIET begrijpen … prietpraat !!!!!
  But … the Show must go on !!!!!!!!!
  gemodereerd

 5. Printa 13 april 2023 Bij 08:24
  Dat zijn er wel heel veel beschuldigingen aan het adres van diverse bewindslieden en ZE Santokhi. Heeft u daar ook bewijzen van zo ja dan adviseer ik u om aangifte te doen bij de PG en op Trinidad and Tobago.Want zoals door u wordt omschreven wordt misbruik van subsidiegelden en daggelden gemaakt. Waarom bent u niet direct aan de bel gaan trekken bij de PG en het OM op Trinidad and Tobogo?
  Indien u niet over keiharde bewijsstukken bezit, dan adviseer ik u om in het vervolg niet zulke zware beschuldigingen te uiten. Hiermee beschadig je goedwillende mensen.
  gemodereerd

 6. ‘Het staatshoofd heeft dit besluit genomen omdat de nationale vraagstukken zijn prioriteit genieten, meldt de Communicatiedienst Suriname’

  Duidelijk dat ZE Santokhi oog heeft voor het algemeen belang en daarom niet naar het buitenland afreist. ZE Santokhi wil graag de binnenlandse problemen oplossen en daarom is het voor hem niet het aangewezen moment om uitlandig te zijn. De bestrijding van de criminaliteit is een van die prioriteiten en daarom is het goed dat ZE Santokhi zijn vervangers naartoe stuurt. Helaas mag en kan de VP niet naar het buitenland afreizen. Toch stuurt ZE Santokhi een zwaarwichtig delegatie met toppers naar Trinidad.
  gemodereerd

 7. Wat zonde dat het knapste sheriffje uit de Caricom niet naar de regionale staatshoofdenbijeenkomst en symposium Violence as a public health issue – The Crime Challenge gaat. Eindelijk een onderwerp waar hij kaas van gegeten heeft en hij gaat niet, terwijl hij de problemen in Suriname niet kan oplossen of hij nu in het land blijft of niet (net als zijn deputy overigens), maakt niets uit.
  gemodereerd

 8. Wat verwacht Chan met deze actie om niet te gaan. Moet het arme volk dat toejuichen? Of is hij nog te moe van zijn medische reisje naar Nederland. Intussen blijft de koers maar stijgen, en je hoort daarover niets van de president. Of hebben ze geen Bijenkorf op Trinidad(;-)
  gemodereerd

 9. Stel je voor dat hij daar zijn ambstgenoot zou ontmoeten, die pas nog het pakket van maatregelen opgedragen door het IMF, heeft bekritiseerd en heeft geweigerd, de trinidadiaanse munteenheid te laten devalueren. Chan heeft geen zin in die situatie. Hij heeft als een kip zonder kop, het IMF gezien als de reddende engel van zijn regering. Zelf heeft hij nog zijn dreamteam, totaal geen idee hoe ze Suriname uit deze crisis zullen halen.
  gemodereerd

 10. Santokhi is bang dat hij tijdens zijn vertrek wordt afgezet door vp. En uiteraard wordt de vp door db ondersteund om zijn veroordeling te voorkomen!!
  gemodereerd

 11. Hij kon wel voor 1 weekje naar nederland om te gaan shoppen en kijken hoe het met de witwas kornuiten gaat. Dit is niet interessant.
  Hij doet mr wat hij wilt. 2025 staat voor de deur.
  gemodereerd

 12. Het is nooit goed of het deugt niet. Waarom zijn de anti Santokhi mensen altijd zo negatief. Was hij gegaan had je ook gelul. Hij moet de veepee sturen. Het onderwerp is meer vp’s pakkie aan, aangezien de meeste mensen die op hem lijken zich schuldig maken aan misdaad en geweld die ontwikkeling en groei in de weg staan. Waarom heeft de president anders een vervanger?
  gemodereerd

 13. ha ha die paarse nietsnutters uit Holland , nu gaat de president niet en dan is het ook weer niet goed , maar azijnzeikers jullie afgod ddb kon bijna nergens heen , ja die zakkenwasser kon alleen maar naar schurken staten , zoals cuba en china en dat was het , in alle democratisch landen was die moordenaar niet welkom , en hij durfde ook niet naar die landen te gaan , want dan werd hij opgepakt
  verdomd hier in Suriname kan deze moordenaar gewoon vrij rond lopen en ook een vregge bek geven , maar paarsen uit Holland straks zijn wij hier van hem verlost en die andere paarse lammetjes hier kunnen dan niets meer doen
  gemodereerd

 14. 15-04-2023″..Volgens mijn is hij (Chan Shanthoki)..bezig met 1200 vluchtelingen uit Italië (Lampedusa)..tehalen,die aldaar in één vluchtelingenkamp zitten. Nadat zij gevlucht zijn uit Tunesië (noord,afrika)..doordat de lokale Arabische bevolking” hun huizen waren binnen gedrongen én al hun huisraad hadden vernietigd,verkozen zij het land teverlaten,mannen,vrouwen,kinderen, allen afkomstig van negorïde afkomst! Zij hebben in Suriname de mogelijkheid om een nieuw bestáán op tebouwen,en ze zich tevestigen met goede toekomst” mogelijk heden voor zichzelf en hun kinderen. Hier vanuit gaande dát het huidige Suriname is onstáán door emigranten vanuit” Africa,India,Indonesië,China,enz zullen deze negorïde mensen van Afrikaanse afkomst’ zeer zeker een wárm en vreugde vol onthaal krijgen,van de lokale bevolking in Suriname. Wakka Nanga” Koni…..
  gemodereerd

 15. @@@Papa Jantje uit Livorbo { voortaan Pjul } ………” Helaas mag en kan de VP niet naar het buitenland afreizen. Toch stuurt ZE Santokhi een zwaarwichtig delegatie met toppers naar Trinidad.”
  <<<<<<<<<<<<<<<<<>>>><

  @@@Pjul … meen je wat je neergepent hebt of doe je dat omdat je goed betaald wordt. In hemelsnaam … wat zou de VP in Trinidad doen, wat heeft deze Soso Boto daar te zoeken … Suriname vertegenwoordigen ???

  Je bent een grote JOKER.

  Noem je de mi-ni-sters van Juspol en Defensie … een zwaarwichtig delegatie ???

  Andermaal … je bent een grote JOKER.

  Als je het niet begrijpt laat … @@@WAT of @@@Stadsguerillia … het je uitleggen !!
  gemodereerd

 16. lees maar hier hoe vel de knt likkers van Chan reageren. Ze zien niet hoe achteruit met ons land gaat. Tijdens NDP periode hadden we allemaal 2 , 3 autos gekocht. Nu kunnen we niet eens een bromfiets kopen. Alleen Chan kan in de businees class reizen en in 5 sterren hotels overnachten en shoppen bij de bijenkorf. Elke president vult eerst zijn eigen zakken, maar bij Chan valt het op. Bouta deed nog wat voor het land bij hook or crook. En we waren trots. Chan treed aub vrijwillig anders doen wij het volk dat zelf! en betaal al het geld terug waarmee je dure rezien, dure hotels en boodschappen (winkelen)hebt gedaan. Daarna mag je recht naar de mars gaan
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.