Brunswijk geeft US$ 2.000 aan zieke jonge vrouw voor medische behandeling

13
Brunswijk geeft US$ 2.000 aan zieke jonge vrouw voor medische behandeling

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft dinsdag een geldbedrag van US$ 2.000 overhandigd aan Sylvia Themen voor haar medische behandeling in Nederland. Daarnaast kan zij voor haar vertrek nog rekenen op een aanvullend bedrag, zegt de vp.

Brunswijk werd door leden van zijn politieke partij erop geattendeerd dat Themen hulpbehoevend is. Zij lijdt aan een zeldzame ziekte die voor vergroeiing van de onderlip zorgt.

Themen heeft verklaard dat medici in Suriname tot tweemaal toe tevergeefs hebben geprobeerd haar te helpen. Ook in Frans Guyana heeft medische hulp niet mogen baten.

In Nederland schijnt er wel hulp te zijn, maar het financieel kostenplaatje is zeer hoog. De jonge vrouw heeft het geld voor de behandeling niet.

Ondertussen is er een GofundMe inzamelingsactie gestart om Themen te helpen. Zij zegt dat ze op 15 mei officieel wordt geïnformeerd over de vertrekdatum voor de medische behandeling in Nederland.


13 REACTIES

 1. De vrouw zal wel bij de komende verkiezingen voor de ABOP moeten stemmen.

  You ain’t gonna get something for nothing!!

  De Indiaanse kapitein moest ook beloven voor de ABOP te stemmen toen Brunsie een huis voor hem liet bouwen, kan ik mij nog herinneren.
  gemodereerd

 2. US$ 2.000; nog niet eens genoeg voor twee ligdagen in een ziekenhuis in Nederland.
  Maar ja, ‘een gegeven koe mag je niet aan haar staart trekken’.
  gemodereerd

 3. Ple-si-dent … wat is uw bijdrage ?????
  Er zit toch miljoenen in de geheime presidentiële kas ?????
  gemodereerd

 4. Heel fijn dat Ronnie dat doet. Dit gaat Ronnie veel beter dan zich daadwerkelijk bezig houden met de stijgende koers en de armoedebestrijding. Het arme volk kan het voorbeeld van Chan niet nemen en op kosten van de belastingbetaler op een medisch reisje naar Nederland gaan. Het is heel zielig om te zien hoe de huidige regering omgaat met de armoede. Kan deze goeie dame niet een bijdrage krijgen uit de geheime rekening van de president.
  gemodereerd

 5. Geldt dit bedrag voor elke hulpbehoevende surinamer voor medische zorg. Van waar haalt de vp zoveel geld tevoorschijn om te gaan uitdelen en dat keer op keer. Natuurlijk is dat Staatsgeld of beter uitgedrukt gemeenschapsgeld, die rechtstreeks wordt geconfisqueerd door de vp uit de ontginning van het goud dat staatseigedom is.
  Vult u maar zelf in …………….. wat het dan betekent.
  Uitdelen geld maakt je nog geen president.
  gemodereerd

 6. Ergens heeft Brunswijk toch nog iets goed in zich. Dit meisje had blijkbaar geen kans om via de gereguleerde wegen, hulp te krijgen. Chan heeft geen geld voor medicamenten en de gezondheidszorg in het algemeen….
  gemodereerd

 7. Drugs handelaar geeft geld aan jongen het moet niet gekker in suri.Waneer gaat het zich aangeven.
  gemodereerd

 8. Goed besturen is niet zo nu n dan n volgeling wat geld toestoppen. Dat is wanbestuur.
  gemodereerd

 9. Dave zo zien wij dat ook , raar dat die paarsen uit Holland juist dit afkraken , maar ja die paarsen daar zijn geen Surinamers
  hopelijk wordt deze jonge zieke vrouw goed geholpen daar in Nederland ,
  en dat brunswijk dat betaald , nou en , ook brunswijk heeft een hart
  gemodereerd

 10. Is het uit eigen zak of uit de staatskas??? Want er zijn met respect voor deze jongevrouw nog veel meel patiënten in SU die ook financiële hulp nodig hebben. Kunnen deze patiënten ook een financiële bijdrage van de VP verwachten???
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.