Inverzekeringstelling verdachten voldoet niet aan gestelde eisen: OM laat hen vrij

6

Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft donderdag de verdachten Melvin M., Ziguel M. en Sercinio P. bij de voorgeleiding in vrijheid gesteld. Dit omdat de inverzekeringstelling niet aan de wettelijke gestelde eisen voldeed en vol vormfouten zat.

Volgens advocaat Maureen Nibte, die een van de verdachten juridisch bijstaat, was de inverzekeringstelling niet volledig ingevuld. Er waren geen wetsartikelen opgenomen, geen datum, geen handtekening van de hulpofficier, zegt Nibte.

Het trio werd deze week door de politie van Surveillance Midden aangehouden, toen ze een woning aan de Kalicharanweg overhoop hadden gehaald. Ze waren gewapend en hielden de aangeefster onder bedwang van een vuistvuurwapen.

Uit het onderzoek blijkt dat de mannen een ondernemer zochten die hen moest betalen. De politie van Kwatta werd ingeschakeld, die op haar beurt de agenten van Surveillance Midden er naar toe stuurde. Het lukte de sterke arm om de verdachten, die 2.150 euro en twee vuistvuurwapens bij zich hadden, aan te houden.

Donderdag bij de voorgeleiding haalden de advocaten Chandra Algoe en Nibte aan dat er sprake is van vormfouten. Hieraan verbond het Surinaamse OM consequenties en stelde het drietal in vrijheid.


6 REACTIES

 1. Wat een amateurs. Die gasten kunnen nog geen eens een goed e degelijk proces-verbaal opstellen. Tsja, dan maak je vormfouten en die haaibaai advocaten zijn er als de kippen bij.
  gemodereerd

 2. Fouten maken is menselijk maar dit, is helemaal verschrikkelijk!
  Gelukkig hebben ze geen moord gepleegd, want dan zouden ze nu zich rot lachen. Als je het Nederlandse taal niet goed
  beheerst en tevens laks bent, dan ga je onherroepelijk fouten
  maken. Lees eerst goed voordat je, je proces verbaal indient zou ik zeggen.

  sari tori
  gemodereerd

 3. @ filia
  neks geen amateurs. Er is van te voren afgesproken dat er foute worden gemaakt. gemakkelijker dan de rechter EN goedkoper.
  gemodereerd

 4. Ik hoop dat iedereen deze idioten een proces aansmeerd. Nibte hft al gezegd, eerst zeker zijn en dan opsluiten mr die debielen sluiten eerst op om te ontdekken dat het een idiote fout is.
  gemodereerd

 5. Vormfouten? Is er misschien sprake van opzet of gaat het hier gewoon om stommiteit, laksheid of ondeskudigheid?
  Trouwens, ging het hier om legaal wapenbezit?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.