Piet Wortel weer vrij wegens gebrek aan bewijs

10
Piet Wortel

Piet Wortel die in oktober vorig jaar werd aangehouden, wordt weer vrijgelaten omdat er volgens de rechtbank op dit moment onvoldoende bewijs is dat hij de opdracht tot twee liquidaties heeft gegeven. Dat meldt nieuwssite Nu.NL vandaag.

Zijn advocaat Ruud van Boom heeft woensdag laten weten dat er volgens de rechtbank Rotterdam onvoldoende ernstige bezwaren zijn om hem nog langer vast te houden.

De zaak tegen de in Suriname geboren Piet draait om de smokkel van twee partijen cocaïne van 400 en 4.030 kilo en twee liquidaties. De slachtoffers van deze moorden, Genciël F. en oud-profvoetballer Kelvin Maynard, zouden verantwoordelijk zijn voor de diefstal van de 400 kilo cocaïne.

Waar en hoe de drugs gestolen zouden zijn, is altijd onduidelijk gebleven. In het kader van die voornoemde diefstal ontstond er, in de zomer van 2019, grote onrust in Amsterdam-Zuidoost.

Wortel heeft de beschuldigingen altijd stellig ontkend. Deze zijn volgens hem gebaseerd op ”roddels”, zo zei hij vorige week woensdag tijdens een zitting.

Hij werd in 2022 ook al gearresteerd, toen hij van Suriname naar Aruba vloog. Hij werd toen door de Nederlandse justitie gezocht omdat hij nog een gevangenisstraf van bijna drie jaar had uitstaan.


10 REACTIES

 1. Ook de rechter vond dat Piet niet onterecht wortel moest schieten in het gevang.
  De politie denkt, eenmaal een dief, altijd een dief.
  Dan zouden ze ook hun chefs zo moeten behandelen, want een aantal waren echt grote schurken.
  gemodereerd

 2. Piet Wortel. Wat een vreemde naam.voor een in Suriname geboren iemand. Is hij nu een Zwarte Piet of is hij een Regenboog Piet omdat zijn moeder Surinaamse is en zijn vader een bakra, die wortel geschoten heeft in Suriname? In ieder geval strooide onze Criminele Piet blijkbaar niet met pepernoten of bruine bonen onder de Surinaamse makkers, die hem dwarsboomden, maar met blauwe bonen uit de loop van een ‘daga daga’.
  gemodereerd

 3. Zo werkt het rechtssysteem.. WAT denkt dat het proces van Bouta eind van de maand klaar is.. tja, als je geen kennis hebt van zaken roep je maar van alles als dat ziek WATje. Net als toen hij dacht dat biervliet zn hoger beroep maanden zou duren. Kleuterklas niveau hierzo. Zo iemand laat zien dat hij totaal geen flauw benul heeft wat er om hem heen gebeurd. Leest even iets en praat dan over de kleur paars.. hele slechte argumenten altijd, want komt niet uit zn woorden als hij wordt aangesproken. Direct begint hij over de kleur paars en zn oude loverbaas. Stop hem en passantje in een gesticht ze zullen het zeker vinden 2 gekken bij elkaar.
  gemodereerd

 4. Wauw Henkes.. “uit de loop van een daga daga het blauwe bonen” je doet echt je best om grappig te zijn he🤣…gooi jezelf in de prullenbak man en vergeet je droge grappen niet mee te nemen.. en noem jezelf voortaan gewoon Droge Piet
  gemodereerd

 5. @henkes je mag je mening geven, de zeer criminele genen en geile bloed van zeer criminele blanken mag je niet op schrijven anders ben je droge piet het moet altijd niet de blanke zijn maar de gekleurde. Altijd zo geweest raar maar waar. Zo zit ook de blanke media in elkaar.
  gemodereerd

 6. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Piet Wortel weer vrij wegens gebrek aan bewijs.

  Piet Wortel is voorlopig vrij wegens gebrek aan voldoende bewijs.
  Maar Piet Wortel blijft in het VIZIER van de Nederlandse justitie.
  En niet te vergeten ook in het VIZIER van andere criminelen.

  Volgens mij komt de naam WORTEL ook in Domburg (Laarwijk) in het district Commewijne voor.
  Maar Piet WORTEL is niet hetzelfde als Willie Wortel.
  gemodereerd

 7. Hans Oh, waarom voel je je aangesproken en geroepen Piet Wortel te verdedigen?
  gemodereerd

 8. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Piet WORTEL werd even vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs.
  En hij dacht lekker weer naar buiten te gaan met zijn advocaat Ruud van Boom.

  In mijn vorige (reactie) had ik reeds geschreven, dat hij gewoon in het VIZIER van de Nederlandse justitie blijft.
  En wat blijkt nu.

  Drugshandelaar Piet Wortel tóch niet op vrije voeten, aangehouden voor witwassen.
  Piet dacht met zijn advocaat, dat zijn WORTEL nu schoongewassen werd.

  Piet Wortel, die door het OM verdacht wordt van betrokkenheid bij twee liquidaties en drugshandel, zit opnieuw vast.

  Afgelopen maandag hief de rechtbank Rotterdam zijn voorarrest in de zaak op, maar nog voordat Wortel het huis van bewaring kon verlaten, werd hij opnieuw aangehouden.

  Wortel is aangehouden op verdenking van witwassen in 2018. Volgens zijn advocaat Ruud van Boom is Wortel bij een eerdere gelegenheid al gehoord over de verdenking, maar werd zijn cliënt destijds niet in staat van beschuldiging gesteld.
  ,,Dit had in mijn ogen anders gemoeten,” aldus Van Boom. ,,Het is een beetje: als mijn cliënt voor het een wordt vrijgelaten, komt het OM met wat anders.”

  Vrijdag wordt Piet Wortel voorgeleid bij de rechter-commissaris.
  Dus vrijdag 31 maart 2023
  Die zal toetsen of de nieuwe aanhouding voor witwassen rechtmatig is.

  Nu even afwachten wat de R-C in deze zal beslissen.
  gemodereerd

 9. @ Henkes
  haha, man o man, ik heb genoten van je reactie. Dat het jochie hansje pansje ouwe hoe r oh
  geen humor heeft, tja daar zit hij dan mee. 🤣🤣🤣
  dat jochie kan niets naders doen dan schrijven over meneer Wat. Het moet hem zeker veel heel veel pijn doen. Helemaal geobsedeerd door meneer Wat.
  Doe niet zo dom hansje , je laat je kennen jong
  Trek het je niet zo aan, la gaan man. Reageer gewoon op artikelen hier en niet op mensen, al halen ze die vervloekt versteende fossiel ieder keer neer. Ma ja hij dacht slim te zijn. Na de eerste keer vreselijk veel gestolen te hebben dacht hij dit keer steel ik net alleen alles, ik steel zelf wat in de toekomst binnen komt en ik laat ze lekker zitten met schulden, wat interesseert het volk me nou. Chantoki is ook niet op zijn achterhoofd gevallen en steelt de kruimels die hoer en daar nog liggen en ja en hij betaalt niets helemaal niets, hij schuift de aflossing gewoon voor die saka saka’s als zij ooit weer mogen regeren. dat zal dan wel pas zijn als die rooie weg is
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.