zondag, juni 23, 2024
HomeUitgelichtVIDEO: Amateur goudzoeker vindt steen met 2,6 kilogram goud

VIDEO: Amateur goudzoeker vindt steen met 2,6 kilogram goud

-

Does Travel - naar Suriname

Een amateur-goudzoeker in Australië kan zijn geluk niet op. De man die goud zoekt met een goedkope metaaldetector, heeft onlangs een steen met daaraan 2,6 kilogram aan goud gevonden. Met de huidige goudprijs is dit goed voor 150.000 euro.

De man die anoniem wenst te blijven, deed de vondst in de goudvelden van Victoria, het hart van de Australische goudkoorts in de 19e eeuw.

Een taxateur zei dat het de grootste klomp is die hij in zijn 43-jarige carrière heeft gezien. “Ik was gewoon stomverbaasd. Het is een once in a lifetime vondst”, vertelde hij aan de BBC.

Bekijk ook het nieuws item in onderstaande video van 9News:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. ik schrok me rot, maar gelukkig werd deze vondst niet in Suriname gedaan, want in dat geval was Suriname volgend jaar al van dichtst beboste land in de wereld teruggevallen tot een land met minder bos dan de Sahara. Nu al vernietigen figuren als Bravo ons bos op grote schaal op zoek naar stofgoud, als ze denken hele stenen met kilos goud te zullen vinden, is het hek van de dam.


    gemodereerd
  2. Wat een hobby spreek mij ook aan diamant en goudzoeken mooie bezigheid, tijdje geleden ook in alaska goudklomp ter grootte van babyhoofd gevonden door een goudzoeker tja geluk zit in een klein hoekje. Ik zie op t.v australie slangen paradijs veel soorten grote slangen daar in de natuur. Heel eng om te zien en min min light daar ook.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES