Voor vrijdag vervolggesprek tussen autoriteiten en leiders actie ‘alles plat’

7
protest Suriname
Archieffoto protest in Suriname.

De politie in Suriname heeft vanmiddag omstreeks 13.00u aangezeten bij een bespreking op het Districtscommissariaat Noord, met enkele protestleiders van de protestactie op 24 maart aanstaande.

Vanuit de zijde van de protestleiders hebben Maisha Neus, M. Getrouw en de heer M. Oostburg deelgenomen. Van de zijde van de overheid waren aanwezig, de dc van Paramaribo Noordoost en leden van het districtsbestuur, een vertegenwoordiging van de politie en wel regio Paramaribo geleid door hoofdinspecteur van politie O. Valpoort en de veiligheidsadviseur H. Tjin Liep Shie.

“Met hun is in een gemoedelijke en sfeer met wederzijds respect gesproken over het komende protest genaamd ‘alles plat’. Wederzijds zijn er voorstellen gedaan die meegenomen zijn naar respectievelijk het bevoegd gezag en de anders protestleiders”, meldt de woordvoerder van de Surinaamse politie.

Voor vrijdag komen partijen wederom bijeen om de standpunten en het resultaat te bespreken om te komen tot een ordelijk verloop van de protestactie.


7 REACTIES

 1. Onder de z*a*t*n zitten er teveel heethoofden. Er is daarom geen garantie te geven dat het goed zal verlopen.
  gemodereerd

 2. Waarvoor nog gesprek. Ga jij je werk doen.
  Iedereen is strontziek van deze regering.
  Behalve de hielenlikkers
  gemodereerd

 3. is er wel een vergunning aangevraagd heer bola voor alles plat op vrijdag 24 maart , en veiligheidsdiensten sta paraat op elke hoek en beveilig de ondernemers , en schroom niet , mocht er weer plunderingen plaats vinden , gelijk dat ongedierte neer maaien , dit bent u verplicht tegen over de ondernemers

  let op die leiders ( nietsnutters) van de actie alles plat , geven al met alles plat een signaal dat alles plat moet , en dat ongedierte gaat het doen , alles gaat voor de vlakte
  gemodereerd

 4. @Habi Bullah 20 maart 2023 Bij 22:33
  Onder de z*a*t*n zitten er teveel heethoofden…

  Beste Habi Bullah,
  Op dit forum zijn er ook ontzettend veel heethoofden.
  Men moet oppassen, geen grotere ‘beesten’ te worden, dan de ‘beesten’ die men probeert te bestrijden!

  Tan bun
  gemodereerd

 5. @Debby 21 maart 2023 Bij 00:37
  Waarvoor nog gesprek. Ga jij je werk doen. Iedereen is strontziek van deze regering.

  Beste Debby,
  Constructieve oplossingen bereikt men alleen, als men in gesprek blijft.
  Uiteindelijk krijgt het gepeupel altijd een regering, die ze verdienen (of verkiezen).
  *
  @WAT 21 maart 2023 Bij 03:19
  …gelijk dat ongedierte neer maaien , dit bent u verplicht tegen over de ondernemers…en dat ongedierte gaat het doen , alles gaat voor de vlakte

  @Beste Wat,
  Als men zich net zo druk maakten, toen ‘volksmoordenaar’, D. Bouterse, de Surinaamse inteligentia (inteligentia, die dit verdomde land een juiste richting hadden kunnen geven), een heel marrondorp van de aardbodem heeft gevaagd en anderen, die met een nekschot in het bos zijn belandt, dan waren we een stuk verder. In plaats daarvan, heeft men deze dictator twee termijnen gegund om het land nòg verder de afgrond in te storten en zich over de rug van zijn eigen bevolking te verrijken!

  Als al het ‘ongedierte’, die tot op de dag van vandaag deze volksmoordenaar steunen, ‘neergemaaid’ zouden worden, dan zouden er te weinig mensen zijn om dit land op te bouwen. Ik ben het absoluut niet eens met de standpunten, die mevrouw Neus verkondigd, maar een volksmoordenaar steunen, is in mijn ogen vele malen erger! Als er zich rotte appels in een mand bevinden, dan gooit men niet de hele mand weg, maar verwijderd men – volgens de geldende wettelijke normen, die passen bij een democratische rechtstaat – de rotte appels.

  Als een man, die vele (onschuldige) doden op zijn geweten heeft, recht heeft op een advocaat en als zodanig een eerlijk proces, dan zou mevrouw Neus er met een stevige reprimande en een eventuele boete, van af moeten komen en dan terug naar de orde van de dag, de schouders eronder, ons richten waar het werkelijk om gaat en het land verder van de afgrond redden!

  Tot slot, ben ik van mening dat de overgrote meerderheid, niet de dupe mogen worden van de dubieuze ambities van enkelingen. Het fundamentele mensenrecht om actie te voeren moet blijven bestaan, anders verwordt Suriname wèèr tot een ordinaire dictatuur, waar slechts de machthebbers en hun ‘schoothondjes’, beter van worden!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.