Tjin Liep Shie: “Veiligheidsdiensten zijn in staat Bouterse op te pakken bij veroordeling”

37
Bouterse

De veiligheidsdiensten in Suriname zijn in staat om ex-legerleider en hoofdverdachte Desi Bouterse op te pakken, indien de rechters hem veroordelen in hoger beroep van het 8 decemberstrafproces. Dat zei Humphrey Tjin Liep Shie, de veiligheidsadviseur van president Santokhi, in het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’.

“Op de zittingen is de Militaire Politie altijd vertegenwoordigd. Als de rechters de gevangenneming gelasten, dan vindt die gevangenneming op de zitting plaats. Als de verdachte daar niet aanwezig is, dan zal op instructie van het Openbaar Ministerie daarna gehandeld moeten worden. Wij moeten als samenleving goed inschatten welke situaties kunnen ontstaan door een dergelijke aanhouding en we zullen alle maatregelen moeten treffen om eventuele erupties te kunnen beheersen”, aldus Tjin Liep Shie.

Hij benadrukt dat er geen andere keus is dan de wetten te handhaven.

Waarnemend procureur-generaal Carmen Rasam heeft in januari in hoger beroep 20 jaar gevangenisstraf geëist tegen Bouterse voor moord. Zij vorderde ook gevangenneming van hem. Rasam is uitvoerig ingegaan op de getuigenverklaringen en bewijzen, waaruit blijkt dat Bouterse verantwoordelijk gesteld moet worden voor medeplegen van de moord op 15 mannen op 8 december 1982.

Er zijn volgens Rasam genoeg bewijzen geleverd tijdens het proces. Het pleidooi van de raadsman, Irvin Kanhai, wordt op 31 maart gehouden.


37 REACTIES

 1. Iedere burger die in een democratische rechtsstaat zich schuldig maakt aan een criminele daad, een proces- verbaal van hem of haar is gemaakt bij de politie of misdaden tegen de menselijkheid heeft gepleegd wordt door de rechter/s vd de rechtbank of krijgsraad gevonnist en wordt opgesloten in de gevangenis om zijn straf uit te zitten.

  Niemand ontkomt hieraan in een democratische rechsstaat, ook ddb niet.

  Het beste wat Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi en vp bravo kunnen doen is hem in het geheim in de nacht in een KLM geboeid direct aan Nederlsnd uitleveren om zijn straf af vast in Nederland van 11 jaar uit te zitten en daarna mogen de Amerikanem hem komen afhalen in Nederland.

  Aan journalusten die vragen stellen waar ddb is opgesloten worden in belang vd veiligheid, orde en rust geen mededelingen gedaan. Laat ze maar in de gevangenis die speciaal voor hem in SB maar gaan kijken. Hij zal het daar wel goed maken.
  gemodereerd

 2. Ik hoop, nee, verwacht, dat de Veiligheidsavdviseur Tjin Liep Shie, de leiding zal hebben bij het ophalen/arresteren van de hr. D. Bouterse … na een eventuele veroordeling.

  Hr. Tjin Liep Shie GO FOR IT !!!!! In welingelichte kringen blaas je hoop van de toren, maak het waar in de praktijk !!!!

  Hr. Tjin Liep Shie …. @WAT en @ Pjul … zijn bereid je met raad en daad bij te staan.
  Ze zijn bereid hun leven te geven voor land en volk …. USE THEM … por favor !!!!!!!!!!
  gemodereerd

 3. Heer Tjin Liep Shie heeft gelijk: Het zou wat moois zijn dat de veroordeelde Moordenaar op de zitting is en hij wordt niet aangehouden. Op de zitting moet hij worden aangehouden.

  En verschijnt hij niet op de zitting dan wordt zijn aanhouding bevolen door de Procureur Generaal en dan wordt zijn opsporing gelast.

  Ik heb de indruk dat sommige mensen denken dat deze veroordeelde drugscrimineel tevens moordenaar in eerste aanleg een soort Jezus Christus is.

  Ik kan mij hier enorm over opwinden. We hebben hier te maken met een ordinaire Drugscrimineel tevens veroordeeld wegens MOORD in eerste instantie, die Goddelijke gave wordt toegedicht.
  gemodereerd

 4. We leven toch in een rechtstaat, waarom komt Tjin Liep Shie ons dan iets vertellen dat elke Surinamer al weet? Als Bouterse, na veroordeeld te zijn in hoger beroep, niet opgesloten wordt, is ons Openbaar Ministerie een grote poppenkast, die al 41 jaar een treurspel opvoert
  gemodereerd

 5. dus de veiligheidsdiensten zijn in staat om de duivel bouterse op te pakken , maar die duivel laat zich niet zo maar oppakken , hij beschikt over een eigen legertje van kontenlikkers , en wapens had hij al gestolen van het leger in 2019 , dus veiligheidsdiensten zorg ervoor dat jullie goed bewapend zijn en met velen , en gooi snel die rotte appels uit de veiligheidsdiensten , want dat zijn ook kontenlikkers van de duivel
  gemodereerd

 6. Laten we hopen dat dit hoopje stront idd achter de tralies verdwijnt, vernietiger van Su.

  Laat deze paarse parasiet aub verdwijnen van het politieke toneel. De misere waar su nu in beland is, is te danken aan deze paarse rat. 130 leningen genomen ter waarde van 3 miljard dollar, logisch ook dat je nu in een zware crisis zit.
  10 jaar wanbeleid kan je niet in 2 jaar ongedaan maken!!!! en het maakt niet uit wie nu president zou zijn, degene zou het ook niet redden.
  Een lege staatskas, 130 leningen, 3000 extra ambtenaren aangenomen in vaste dienst voordat die paarse hond vertrok. Nou hoe wil je het land draaiende houden???

  Hij had allang opgepakt moeten worden, en in een donker gat moeten verdwijnen.
  gemodereerd

 7. Eindelijk n man met ballen. Su is nog niet verloren.
  Tjin Liep Shie FOR PRESIDENT.
  gemodereerd

 8. Mi mati Tjin,reken niet op de NL militairen en de gezamenlijke verklaring van bevriende naties ,die bakras gaan jullie inzetten tot aanhouden,en met ons olie en gas van door gaan,Ik verwacht een chaotish land de komende periode.
  gemodereerd

 9. Hem gelijk in een dwangbuis plaatsen, en ik één keer rechtstreeks naar zijn laatste verblijfplaats over brengen.
  Als Dit echt zou gebeuren dan gaat er wel een golf van bevrijding door Suriname.
  Zal al het zwarte wolkenveld weg trekken uit Suriname,en het vredig gevoel zal weer wederkeren in switi Sranan.
  En de slachtoffers van deze didibri zullen eindelijk rust hebben. (RIP)lobi wan.
  gemodereerd

 10. Het heeft te lang geduurd voor deze grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname . De grootste vloek van Suriname vanaf de onafhankelijkheid. En die paarse criminele organisatie van ocer en patrijsstraat 28 moeten met wortel en tak uiteraard de samenleving verwijderd worden.
  gemodereerd

 11. Ik denk dat de roof en plunder team van Bouterse dan weer in de heat of the moment op straat losgelaten zal worden. Er is te weinig handhaving om alles onder controle te houden.

  Ondernemers moeten zo snel mogelijk ook een vuurwapen vergunning kunnen krijgen om hun eigendommen te kunnen bewaken.

  Bouterse heeft genoeg zwaar geschut uit staatsmagazijnen laten verdwijnen ten behoeve van zijn eigen veiligheid.
  gemodereerd

 12. IEMAND DIE 15 HOOGGESCHOOLDE MENSEN IN SURINAME HEEFT VERMOORD LOOPT NOG VRIJ ROND. EIGEHANDIG HEEFT HIJ ZE NEERGEKNALD.

  DIE KILLER MOEST SINDS DAG 1 ACHTER DE TRALIES.

  DE RECHTERS IN SURINAME HEBBEN GEEN BALLEN. ZIJN ANGSTHAZEN. FREDE NO KA. ZEKER GEZIEN ZOVEEL WAPENS DIE BUITEN ZIJN.

  31 MAART ZAL WEER EEN FLOP WORDEN ZONDER OPSLUITING.

  SANTOKHI KLAAR DE JOB. AMOKSIE EN MATHOERA DOE JE WERK. HEEL DE WERELD STAAT ACHTER JULLIE. A SARI A MOES KEBA. NEKS NO FOUT.

  TJIEN LIEP SJIE: SOMEWONE HAS TO FIX THIS DIRTY JOB= GOED ZO MI BOI. JIJ TOONT GEZAG. EN GEWOON HARD OPTREDEN TEGEN WIE OP STRAAT KOMT HANGEN.
  POMPOE GAS IN DENG MARS.
  gemodereerd

 13. Laat het recht zegevieren op 31 maart 2023.Deze tragikomedie heeft lang genoeg geduurd.
  gemodereerd

 14. Didibrie voelt e.e.a. al op z’n klompen aan. Het is dus hoogst aannemelijk dat hij NIET op de zitting van 31 maart zal verschijnen en op last van het OM door de militaire politie opgehaald zal moeten worden. Het is dan ook te verwachten dat e.e.a. niet zonder slag of stoot zal plaatsvinden, want zijn verblijf op Leonsberg heeft veel weg van een vesting.
  Het is te hopen dat het recht op 31 maart mag zegevieren en dat we weer trots mogen zijn op ons land.
  gemodereerd

 15. Het Om en de rechterlijke macht moet hun werk altijd kunnen doen.
  De politie en de militairen zijn onderdelen ervan, die ter hulp kunnen dienen.
  gemodereerd

 16. Pas als je de komende protestdemonstratie in de hand weet te houden, wordt je geloofwaardig.
  gemodereerd

 17. Over tien dagen is Ingrid haar baan als Bejaardenhelpster / Seksuele hulpverleenster kwijt .
  gemodereerd

 18. StadsGerillia 21 maart 2023 Bij 01:28

  Ha ha ha, ik wil je erop wijzen dat deze. Tjin Liep Shie onder de despoot en vazalist gediend heeft. Dus weet ik niet hoeveel waarde ik aan zijn woorden moet geven. Neen, als je het goed wil doen dan moeten de Amerikanen deze klus klaren en hem direct meenemen en ergens in
  Guantamo Bay opsluiten met een luier om zijn baka sani.
  gemodereerd

 19. Wat een grootspraak van deze ”Nep Chinees”, ga maar alvast oefenen en M. Neus, bij de neus te nemen. Je mag haar ook ergens anders nemen up to U.( Ik denk dat ze dat lekker zal vinden) In het kader van het nationale veiligheid, mag je
  M.Neus oppakken voor opruiing, en het aanzetten van vernieling van Staateigendom(men.) By the way, zij heeft ambitie om in het DNA te gaan zitten, waarom loopt ze dan met zulke domme actie,s rond ??? Uiterlijk ziet ze der lekker uit,
  maar van binnen door en door verrot. Klaar om in Boma gebruikt te worden als matras voor de geile jongens daar.
  En voor de PA ambtenaren in de pauze, lekker jong en ”Horny”.
  Wegens opruiing en aanzetten tot vernieling, moesten ze haar
  eigenlijk oppakken, maar niemand steekt een vinger uit!
  En dan wil die nep ”Chinees” Bouta oppakken, een dikke worst voor je man!!

  sari tori
  gemodereerd

 20. B weet dat hij veroordeeld gaat worden. Daarom wil hij snel verkiezingen zodat die uitslag gekocht kan worden. Dan komen er paarse trekpoppen aan de macht die hem gratie geven.
  De oplossing ligt bij een snelle uitlevering aan landen waar hij ook nog een veroordeling op naam heeft staan. Daar kan hij geen gratie krijgen.
  gemodereerd

 21. De dag dat deze nep chinees de moed heeft om DDB op
  te pakken, breekt er een paarse Apen oorlog uit in SU. De paarse Apen zullen hun baasje met geweld verdedigen, het wordt gewoon een burger oorlog in Su, ”Planet of Apes War”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 22. Klinkt goed en zo hoort het ook. Het is alleen niet te hopen dat het dezelfde veiligheidsdiensten zijn die op 17 februari j.l. (Zijn ingezet), die schitterden van afwezigheid.
  gemodereerd

 23. In Suriname is er geen daad en handeling kracht!!! Alleen maar gebla blaa bouta blijft een vogelvrij man tot de dood.vergelijk zelf eens: iemand die een ander dood of steelt wordt opgepakt en krijgt zijn straf.zg kruimel dief,maar een meesterdief en moordenaar (bouta) kunnen ze niet oppakken en straffen en bouta heeft geen spreekverbod terwijl een ander dat wel heeft!!!
  Dan heb je ook zijn aanhang die niet wil werken alleen roven,moorden en onrust zaaien, precies zoals trump nu doet in de vs!!!
  Ruim 40 jaar duurt het al om bouta te straffen.is toch een lachertje!!!
  Dus, zeg ik eerst zien dan geloven!!! Of bouta werkelijk achter de tralies komt.
  Teveel praatjes maar geen daadjes🤔😅🤣😂😘
  gemodereerd

 24. Sinds wanneer is het aan de regering om een veroordeelde aan te houden, daarvoor heb je nodig de eigende instanties en niet de veiligheidsadviseur van de pres.
  De heer Tjin heeft praatjes, hij is toch adviseur en nergens actief. Ik vind het nog al wat dat een veiligheidsadviseur uit de school komt klappen in een tv programma, weet de pres hiervan.
  Let op, er is nog geen uitspraak, de zaak loopt nog, dus nu over van alles zeggen heeft geen enkele waarde, het is op z’n zachts gezegd, een beetje lullen in de ruimte.

  Btw, de mensen die altijd op nieuws van Bouterse reageren zijn zelf onderdeel van de poppenkast. Laat het OM haar werk doen. Al veertig jaar lees ik over deze zaak alleen maar blablablabla dit en blablablabla dat. De zaak schiet niet op. Wie haalt de trekker over, we blijven maar rondjes lopen.
  gemodereerd

 25. Die vraag is gesteld in een programma, dus hij geeft antwoord. Is Justitie in staat? Ja!
  Niets meer en niets minder.

  @roadrunner, yep dankzij de nps.
  gemodereerd

 26. Btw, de mensen die altijd op nieuws van Bouterse reageren zijn zelf onderdeel van de poppenkast.
  ===========================

  Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…..
  Of van het soort de splinter in anderen hun ogen wel zien, maar de balk in eigen ogen niet……
  gemodereerd

 27. @JZwartmans 21 maart 2023 Bij 15:59
  Wat een grootspraak van deze ”Nep Chinees”, ga maar alvast oefenen en M. Neus, bij de neus te nemen. Je mag haar ook ergens anders nemen up to U.( Ik denk dat ze dat lekker zal vinden) In het kader van het nationale veiligheid, mag je
  M.Neus oppakken voor opruiing, en het aanzetten van vernieling van Staateigendom(men.)

  Beste JZwartmans,
  Ten eerste: “is het de (racistische) toon, die de (beroerde) muziek, maakt!”

  Ten tweede: “klinkt u als een opruierige ‘pot’, die de opruiende ‘ketel’ verwijt, dat ze zwart ziet!”

  Ten derde: “is mevrouw Neus, een opruier, maar geen massamoordenaar!”

  En als laatst zou ik zeggen: “mevrouw Neus zou er met een stevige reprimande en een eventuele boete, van af moeten komen en moeten we terug naar de orde van de dag, ons richten waar het werkelijk om gaat en het land verder van de afgrond redden!”

  “Nobody should be above the law!”
  Volgens de bijbel, moet zelfs God een voorbeeld aan ons nemen:
  “Vergeef ons onze schulden, gelijk wìj, vergeven onze schuldenaren!”

  Sribi switi
  gemodereerd

 28. pony , jij bent o zo bang he als jou afgod vrijdag 24 maart a.s. wordt opgepakt he , en de veiligheidsadviseur spreekt namens de veiligheidsdiensten
  gemodereerd

 29. Een volk dat voor tirannen zwicht

  Allen, die hier tesamen zijn,
  de levenden, de doden,
  de handbreed, die ons scheidt, is klein,
  wij zijn tesamen ontboden voor het gericht …

  Gedenk de liefste, die hier ligt,
  de broeder, vrind of vader,
  maar gun Uw ogen wijder zicht,
  aanzie het land en alle mens tegader,
  hoor dit bericht:

  Wij staan tesaam voor het gericht
  voor goed of kwaad te kiezen,
  een volk dat voor tirannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen,
  dan dooft het licht.

  (Schrijver: Hendrik Mattheus van Randwijk, 1906-1966,
  dichter, prozaschrijver, verzetsheld, journalist)
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.