Trekkers protest 24 maart door dc uitgenodigd voor overleg

4
Protestactie in Suriname
archiefbeeld protest

Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost heeft in het kader van de voorgenomen acties op 24 maart in Paramaribo, gemeend de trekkers vandaag uit te nodigen voor een overlegmoment. Het gaat om onder andere Siebrano Pique, Marge Getrouw, Jeanine Jurel, Maisha Neus, Martin Atencio, Rendall Feller, de Organic Movement en Na Wi Sranan.

Het ligt in de bedoeling om in een gemoedelijke en broederlijke sfeer zaken met betrekking tot de openbare orde en veiligheid te bespreken. De burgervader stelt dat het recht op vrije meningsuiting en tot vreedzame actievoering verankerd ligt in de grondwet van Suriname en dat deze rechten ons heilig zijn.

“Artikel 21 van de Grondwet is duidelijk; 1. het recht van vreedzame betoging wordt erkend; 2. de uitoefening van dit recht kan in het belang der openbare orde, veiligheid, gezondheid en goede zeden bij wet aan regel en beperking worden onderworpen”, schijft CDS.

Gelet op deze bij wet geregelde regeling is het van belang dat de openbare orde te allen tijde gewaarborgd blijft. De burgervader zegt het op prijs te stellen dat er vanuit de zijde van de trekkers eenieder is opgeroepen de orde en rust te bewaren. Hij geeft aan dat de autoriteiten alle stappen zullen ondernemen om de acties in goede banen te leiden.

De veiligheidsdiensten zetten zich onverkort in om de veiligheid van alle Surinamers te blijven garanderen.

Om ervoor te zorgen dat zaken richtig en ordelijk verlopen, nodigt dc Bhola de trekkers van de geplande actie uit voor een overlegmoment op het Commissariaat. Daarbij zal ook een delegatie van het Korps Politie Suriname aanwezig zijn. Het ligt in de bedoeling om informatie met elkaar te delen en vooral ook de inzichten met elkaar te delen.


4 REACTIES

 1. Op de foto zijn honger lijders van Sur.te zien.

  Geen vergunning dan de boel verbieden.Pas met een vergunning kan je begeleiding krijgen van de politie.Dan ben je legaal bezig.
  gemodereerd

 2. Terwijl de regering nog bezig is met het verzamelen van informatie van welwillende suri’s, en die waren in voldoende mate aanwezig, wil je willens en wetens chaos creëren.

  Men heeft hele hoge verwachtingen van de pres, tenminste zo ziet het naar uit;
  Lekker de puinzooi opruimen, de decembermoordenaar achter slot en grendel, aangepaste kieswet, olie-industrie opstarten, structuren aanbrengen, ambtenaren trainen, Law & order herstellen etc etc en dan, dan mag die vertrekken….

  Zo werkt het niet!
  gemodereerd

 3. Hij moet de familieleden van de trekkers in gijzeling nemen en ze pas vrijlaten wanneer de protesten ordelijk zijn verlopen.
  Bij wanordelijkheden moet de overheid in het vervolg alleen demonstraties met hooguit 20 mensen toestaan.
  gemodereerd

 4. Wat een nare en enge reacties hoor en lees ik. De regering moet zus en zo doen tegen de zogenaamde trekkers. Men vergeet dat Sranan nog steeds een Rechtsstaat is met een Grondwet waarin alles en iedereen beschermd is. De gewapende machten zijn er om de burgers te beschermen, niet om de kastanjes voor de overheid uit het vuur te halen.
  Ben jij het niet eens met deze betoging of demonstratie, dat mag, kom daarna met een tegendemonstratie of whatever, maar betoog (vraag) niet om repressief optreden (middelen) toe te passen, propageer geen ingrijpen die onze Rechtsstaat Sranan aantast of in gevaar brengt. Hoe stom kunnen zulke lieden zijn, die dit vragen.

  Onder de regering Bouterse ging men ook de straat op, activisten werden ook repressief belemmerd of nog erger. De huidige regering zat toen in de oppositie en kapittelde alle tegenmaatregelen van de regering Bouterse. Ook de oranje helden en Surineds die nu van alles roeptoeteren tegen de trekkers kwamen in het geweer tegen de regering Bouterse, en nu is de oppositie aan de macht en flikken zij hetzelfde, en dat mag, hoe ironisch. Met zulke lieden moeten wij het land opbouwen omg🙈🙈

  Van pres Bouterse/DC Nerkus mocht men toen niet op het onafhankelijkheidsplein, toen was de wereld klein. Nu mag men van pres Santokhi/DC Bhola ook niet op het plein, en dat vindt men oké, terwijl men toen mordicus tegen was. Recentelijk nog waren er activiteiten tijdens de Phagwa viering, dus voor feesten mag het wel maar de demonstranten mogen niet op het plein.

  Btw, ‘ook ex-politiefunctionarissen Raoul Hellings en Sergio Gentle, werden door de president uitgenodigd voor een gesprek. Echter weigerden zij op de uitnodiging in te gaan. Volgens Hellings en Gentle kwamen zij op voor de belangen van het volk,  waarna ze werden ontslagen. Dus heeft het volgens hen geen zin meer om te praten over zaken die niet goed gaan in de samenleving’.
  Is onze pres aan het kwijlen, is hij aan het dementeren, weet hij niet dat deze twee heren door zijn minister van Juspol zijn ontslagen, en dan wil hij met ze gaan babbelen (jaja praten gaat hem goed af, maar luisteren hmmmm) over de huidige situatie, wie gelooft deze pres nog, niemand tôg.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.