vrijdag, juni 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameDonatie van machines aan landbouwers uit Boven-Suriname

Donatie van machines aan landbouwers uit Boven-Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het project ‘Capacity Building Bataliba en Boven Suriname (Pokigron-Lespansi2)’ wordt gefinancierd door het Bureau Gemeenschapsprojecten van het Surinaamse ministerie van Financiën en Planning.

Met het doel de landbouwers uit het Boven-Suriname gebied te versterken zal Tropenbos Suriname op woensdag 22 maart a.s. equipment overhandigen aan locale vertegenwoordigers van vier clusters.

De equipment bestaat uit:

 • –  4 stuks Deltapower 6.5 pk (benzine) shredder, dit zal gebruikt worden om organisch materiaal te versnipperen voor het mulchen van planten en het maken van compost.
 • –  4 stuks Trapp 7.0 (benzine) cassave molen, voor het malen van cassave/pomtayer
 • –  2 stuks Deltapower 11 pk, 2 wheel grondbewerker met ploeg.

De locale vertegenwoordigers zullen optreden als sleutel personen in een Basic Needs Trust Fund (BNTF) project dat binnenkort zal plaatsvinden.

De formele overdracht zal geschieden in het bijzijn van de Districtscommissaris, vertegenwoordigers uit het dorpsgezag, vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën en Planning, en andere genodigden. Naast de overdracht zal door Intramar NV een training worden verzorgd in het juist gebruik en onderhoud van de machines, gevolgd door een demonstratie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Nu zal niet geschreeuwd worden dat ze omkomen van de honger.Naar de plunderingen te oordelen,hongeren ze naar luxe goederen.


  gemodereerd
 2. Hoeveel dagen kunnen ze de nieuwe machine bedienen. Ze zijn ongeschoold en kunnen geen Nederlands spreken. Hoe gaan ze kleine simpele reparaties uitvoeren, want ze zijn niet instaat de handleiding te volgen. Conclusie; moet steeds weer dure monteurs helemaal uit Paramaribo moeten komen voor allerlei hande zaken. Financieeel niet meer op te brengen.
  Project einde oefening!!!!!


  gemodereerd
 3. dus we zagen het goed dat vrouwen de ploegmachine uit probeerden , en het zal hun verlichting brengen om het land te bewerken , want hun mannen blijven gewoon liggen in hun hangmat


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES