zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijRumas bereid regering bij te staan bij jeugdontwikkelingsbeleid in Suriname

Rumas bereid regering bij te staan bij jeugdontwikkelingsbeleid in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

In de visie van de Stichting Reik Uit naar Meer, meer bekend als Stichting Rumas, is het ontwikkelen van strategische programma’s belangrijk voor het jeugdontwikkelingsbeleid. De stichting is bereid de regering hierin bij te staan. De bestuursleden Emmy Hart (voorzitter), Lilian Wiebers (coördinator monitoring en evaluatie), aankomend directeur Jokhan Robinson en Patrick Roland Bottse (begeleider, coach en counselor) hebben op maandag 13 maart op weg naar nationale dialoog voorgesprekken met president Chandrikapersad Santokhi gevoerd.

Het staatshoofd erkent dat Rumas een autoriteit is in de Surinaamse samenleving vanwege de ontwikkelingsprojecten die zij uitvoert voor kansarme jongeren.

Wiebers zegt dat jeugdontwikkeling heel belangrijk is voor Rumas. De organisatie werkt met drie groepen, te weten: risicojongeren, vroege schoolverlaters en jongeren in conflict met justitie. Zij acht het ontwikkelen van strategische programma’s voor deze groepen van eminent belang. De jongeren worden gedurende de begeleiding vaardigheden bijgebracht voor vaktraining en ondernemerschap. Naast deze hard skills neemt het bijbrengen van normen en waarden een heel belangrijke plaats in. Wiebers legt de nadruk op een geïntegreerde aanpak, waarbij de duurzaamheid van de resultaten telt.

Aankomend directeur Jokhan wees de president ook op het belang van het betrekken van ouders. Daarom is onlangs de unit gezinscoaching opgestart. Verder is Rumas zich gaan richten op het begeleiden van sociaal zwakkeren. Voorzitter Hart vroeg de ondersteuning van de regering in deze programma. Ze zegt dat de deskundigheid er is, maar dat de stichting graag mankracht heeft. Volgens Bottse zijn de programma’s ook gericht op omstandigheden. Hij noemt recreatie, educatie en sport drie belangrijke zaken die kunnen helpen om de tijdsbesteding bij jongeren als zodanig te beïnvloeden. Verder vroeg hij de regering te investeren in professionele opvanghuizen voor jongeren.

President Santokhi noemt Rumas een autoriteit in de Surinaamse samenleving vanwege de ontwikkelingsprojecten die zij uitvoert voor kansarme jongeren. Hij heeft de inzichten van de organisatie aangehoord en is samen met de bestuursleden ingegaan op enkele punten die meteen aangepakt kunnen worden. Partijen hebben ook van gedachten gewisseld over onder meer de aanpak in de houtsector en het implementeren c.q. uitvoeren van sociale programma’s.

Het staatshoofd zegt dat hetgeen is aangedragen belangrijk is om mee te nemen in het omgooien van het beleid naar aanleiding van de incidenten op 17 februari. Volgens voorzitter Hart is Rumas er juist voor de groep die tot rellen is overgegaan. De stichting tracht volgens haar een balans te vinden tussen gewenst en ongewenst gedrag.

opening
Fernandes Express
BODO Party

4 REACTIES
 1. Samen Werken, Samen Sterker

  Het is niet de schuld van z.e president Chandrikaperkash Santokhi, de VHP, dat de Financiele, Economische, Sociale situatie van de republiek Suriname en de Surinsmers zo slecht/ nihil is.

  Waar was je toen?
  – 25 Februari 1980 in Suriname,
  – 8 December 1982 in Suriname,
  – Moiwana86 doden in Suriname,
  – Binnenlandse Oorlog tussen het leger van ddb en Jungle Commando van bravo,
  – taante oom wissel. wissel, wissel, Beatrix, Reagan, wissel wissel wissel,

  – ontwaarding SUrinaamse Gulden
  – stijging vd koersen van valuta tijdens de dictatuur van ddb en 15 soldaten,
  palulu booi, linkse luitjes
  – moord op inpecteur Gooding,
  – 25 Mei 2000 – 25 Mei 2010 regering ddb
  – toen in die periode hekken om het onafhankelijkheidsplein werden geplaatst en politie en militairen met wapens met telescopen op
  de Toren van het ministerie met telescopen gerecht op demonstraten deze gewoon konden doodschieten, politiemensen als curtis in laadbaken van politieauto’s als wilde zwijnen smeten?,
  – oppositiecDNA-lid Chan Santokhi een bruef naar Opperheimer schreef om de $ 550.000.000 met zeer hoge renten niet de regering van ddb en coalitie toen te lenen,
  – gewijzigde amnestie in 2012 onder voorzitter jenny simons, misikaba werd goed gekeurd in de DNA, maar voor moord de grindwet dat verbiedt en daarom kon deze wet van misikaba bouva, jenny simons, abdul, parmesar, ddb- kliek in dna, pl van el somo had ook voor gestemd geen stand houden in een democratische rechtsstaat. Voor internationale Verdragen, cq mensenrechten die veel hoger zijn dan de grondwet ve land,
  – et cetera, et cetera, et cetera,
  – bouw vd wijdenboschbruggen,
  – 3 x skeer van Suriname onded ddb,
  – goudroof onder ddb vd CBvS.
  – zie ook SPSB, enz CBvS onder boefdraad
  – boefdraad als minister van Financien,
  – boevinis gevlucht of onder gedoken. onder een boes ston,
  – schoolmaaltijden, Carifesfagelden, scalians van ddb, dino, militaire wapenhandel geruild van vakuta en drugs met Colombiaanse zware drugscriminelen, Colombiaanse zware drugscriminelen in Torarica in Suriname, drugsduikboten transport van drugs met drugsvliegtuigen, Surinsme drugsdoorvoerland geworden is, zwarte diamanten en goud verhandekd in Dubai en door wie? goudbedrijven en goud bij inner cirkel van ddb en zij hiermee miljoenen heeft verdiend en weggesluis naar buitenlandse bankrekeningen,
  – domeingronden in Cultuurtuin, valuta waar cabana’s en Wakapasi zijn gebouwd en aan wie zijn deze allemaal verhuurd en er van beter geworden,

  Et cetera, et cetera, et cetera,

  Dar rotzooi dat ddb sinds 25 Februari 1980 tot heden in de republiek Suriname heeft veroorzaakt los je niet in 2 of 3 of 5 jaar of de komende 5 jaar op.

  Zie hoe lang het ( jaren) duurt om een behoorlijk huis in Suriname te bouwen.

  De schulden met zeer hoge renten bij crediteuren die ddb en gezin, soldaten palu, linkse snuiters hebben gemaakt zullen nog tientallen jaren ern molen steen voor de Surinaamse bevolking zijn.De crediteuren willen hun valuta met hoge renten die Suriname niet kan aflossen terug

  Z.E. Chandrikaperkash Santokhi is die grote schulden met hogw binnen en buitenlandse schulden met hoge renten komen aantreffen. Computers, laptobs, bestanden allemaal vernietigd of mee genomen, zelf equipment bij STVS is door radioman meegenomen, stoelen enz door de ddb- gangsters, enz.

  Z.E. Chandrikaperkash en de minister van Financien is beter te onderhandelen met de schuldeisers, maar het verloopt stroef.Die schuldeisers willen hun valuta. maar Sranan skeer.

  Er is hoop, voor ds kust van Suriname is er een olie Bonanza en gas Bonanza maar APA en TOTAL zijn nog afwachtend en willen pas in 2027 olie en gas gaan exploiteren. Dan pas gaat valuta hier voor Suriname beschikaar komen en kunnen we met aflossen vd schulden met hoge renten beginnen in het jaar 2030 als alles een beetje mee zit.

  Tot die tijd moeten we in grote armoede en grote ellende blijven leven die ddb en 15 andere soldaten, linkse nietnutten, palulu jongens. gelukszoekers, ( zie punten hier boven) leven. Het is niet anders.

  Surinsmers ga daarom planten daar is nog nooit iemand van gestorven.

  Er is geen betere president dan Chandrikaperkash Santokhi in Suriname die ons in betere wateren kan leiden op dit moment.

  De nietsnutten, gelukzoekers oproerkraaiers, geteisen, hangmatliggers. hangmensen op hoeken van straten zonder enige kennis vd politiek, economie, crisismanagement. persoonlijkheid, goed gedag, internatiomale reputatie, bankrovers, goudrovers, domeingrondriovers, rondhoutrovers, let op ook captain of industry, ndp-ers, enz. moeten zich myis stil houden. Ze moeten allemaal worden opgesloten.


  gemodereerd
 2. ddb heeft niet alleen 15 onschuldige personen die vochten voor een democratische rechtsstaat gesteund door het Surinaamse Volk Vermoord, maar ook de economie, sociale leven, bestaan, van alle Surinsmers.

  ddb, de andere 15 coupplegers, heeft alle Surinamers vermoord, straatarm gemaakt, uit Suriname verdreven, naar Ned, EU, Frans-Guyana, USA, Canada, Antillen, enz., ook de Marrons uit hun dorpen naar Paramaribo met alle gevolgen. bravo kocht een diploma en trok de kleding vd keizer aan en wil nu president worden. Lachwekkender kan het niet worden.
  Nog meer ellende, ik houd mijn hart vast. Al hij president wordt. is het code rood. Alarm fase 1, Vrouwen en kinderen eerst het land uit.

  En moeten de jongens van Wees Paraat gereed zijn. Zij die gaan sterven groeten u.
  Voor Volk en Vaderland.

  Zie wie Suriname om een stomme militaire vakbond heeft vernietigd.

  Nergens in de wereld hebben militairen die aan de touwtjes trokken welvaart en welzijn voor hun bevolking gebracht, dus zal ook niet in Suriname gebeuren met een leeg hoofd als bravo.


  gemodereerd
 3. Waar zijn de ouders, familie van deze kinderen? Ze moeten toch een vader en moeder hebben?

  Zie de oorzaak en het gevolg.

  Deze mensen ouders/mensen hebben veel hulp nodig. Het is een hardnekkige probleem sinds de afschaffing vd slavernij dat ze doelloos rondlopen en leven.

  Wellicht dat door de slavernij zij zodanig in de waar zijn geraakt en niet meer weten hoe ze de draad moeten op pakken in hun leven. Wat ze wel weten generatie na generatie is kinderen als konijnen verwekken en in de steek laten. De mannen lopen weg en nemen niet de verantwoordelijkheid.

  Ook de kerk, school kan deze kids niet in goede banen leiden en dit patroon blijft door gaan. Als anderen voor hun bepalen, zijn ze niet in staat zich zelf te helpen. Dit patroon zie je ook voor degenen die kiezen om voor de overheid te willen en gaan werken. Als ze niet genoeg geld hebben, worden ze boos, agressief, stelen, anderen de schuld geven, slavernij, enz. De oorzaak van het probleem ligt nooit bij hen zelf.


  gemodereerd
 4. Mevrouw Hart,onze jongeren willen zo in een politie pickup bak gezien worden.Dat is pas stoer en klim je hoger in de hiërarchie bij de andere ontspoorden.Beschaving bij brengen is niet aan hun besteed.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES