zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSurinaamse regering draagt ambulanceboot over aan dc Apoera

Surinaamse regering draagt ambulanceboot over aan dc Apoera

-

Does Travel - naar Suriname

Op het commissariaat van het ressort Kabalebo te Apoera heeft zondag de overdracht van een nieuwe ambulanceboot plaatsgevonden. President Santokhi heeft in aanwezigheid van de gemeenschap de sleutels van het vaartuig overhandigd aan dc Josta Lewis. Bij die gelegenheid heeft de gemeenschap kennis gemaakt met de nieuwe residerende arts die in bijzijn van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid medicamenten heeft ontvangen uit de handen van de districtscommissaris.

Het unieke bij deze ontwikkeling is dat er lokale bewoners van Apoera, die voorgedragen zijn door het commissariaat, getraind zijn bij de Maritieme Authoriteit Suriname (MAS) voor een vaarbewijs om de boot-ambulance te besturen. President Santokhi heeft naast de sleutels van de boot ook de vaarbewijzen overhandigd. Bij de overhandiging van de vaarbewijzen heeft het staatshoofd de aanwezigen opgeroepen zich ook te laten trainen bij de MAS. “Ik wil graag zo’n vaarbewijs overhandigen aan een vrouwelijke bootbestuurder”, aldus het staatshoofd. Het staatshoofd benadrukte het belang van het naleven van het onderhoudsplan, welke intussen al gereed is.

Er is verder gezorgd voor een partij medicamenten die urgent noodzakelijk zijn voor de gemeenschap. Het gaat om een reguliere zending van medicamenten. “Niet altijd hebben we de zendingen goed zien lopen, daar moeten we eerlijk zijn maar we hebben een behoorlijke partij medicamenten van het Mungra Medisch Centrum (MMC) die worden overgedragen naar de arts”.

Verder zijn er plannen met het MMC dat er vanuit het centrum een basis arts wordt ingezet. Vanuit het ministerie wordt getracht te zorgen voor een structurele aanpak. Een belangrijk zorgpunt is het creëren van duidelijkheid welke organisatie in Apoera verantwoordelijk is voor de medische zorg. “In 2018 heeft de president gevraagd dat de Medische Zending moest vertrekken en plaats moest maken voor het Mungra Medisch Centrum, zonder duidelijke afspraken. Het Mungra Medisch Centrum is toen overrompeld om dit over te nemen. Het medisch personeel wist op gegeven moment niet eens meer welke organisatie verantwoordelijk was voor de zorg en medicamenten”, deelt minister Ramadhin.

De overheid is nu bezig vanuit het ministerie met de Medische Zending en Mungra Medisch Centrum, waarbij het ministerie en het Surinaamse staatshoofd bemiddelen voor een goede samenwerking in de medische zorg.

De medische zorg in Suriname heeft de aandacht van de regering. Het aspect van preventie van ziekte middels een gezonde levensstijl moet daar een belangrijke plaats innemen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Wat een poppenkast allemaal. Hele grote VHP delegatie met de vliegtuig naar Kabalebo. Wat kost dat allemaal. Wel een hele leuk uitje. Waren ze maar ook zo voortvarend met het aanpakken van de steeds stijgende koers en de armoedebestrijding in Suriname.


  gemodereerd
 2. Belachelijke vertoning, een president niet waardig,het openen van een bakkerijtje van een partijgenoot en sponsor,een ijsfabriek cadeau gedaan door een bevriende natie.
  Dit soort ceremonies moet je overlaten aan de dc die de overheid al meer dan genoeg vertegenwoordigd. De arme belasting betaler moet maar voor de kosten opdraaien om die hele samtekraan per helikopter te vervoeren,terwijl de dc er met een boot ernaar toe kon.
  Meest waardeloze president ooit,dan maakt een andere drol zich nu al op om plesident te worden,God behoede ons…..


  gemodereerd
 3. Vliegen met hely’s om wat show te maken. Dan moeten de mensen voor karig loontje werken. Buitendien hadden ze al een boot. Als jullie denken grond bij de indianen te gaan stelen gaan jullie lelijk op je neus kijken.
  Vreemd dat ABOP erbuiten gehouden is


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES