zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAutoriteiten ontdekken illegale houtkap in Copie Natuurreservaat; 8 verdachten aangehouden

Autoriteiten ontdekken illegale houtkap in Copie Natuurreservaat; 8 verdachten aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

Een gezamelijke team van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) en Natuurbeheer heeft op donderdag 23 februari samen met RBT-Midden en de recherche van Nieuwe Grond een succesvolle operatie uitgevoerd in het Copie Natuurreservaat van Suriname.

De operatie werd uitgevoerd naar aanleiding van een alert en uitgewerkte satelliet informatie van SBB. Bij onderzoek bleek er sprake te zijn van illegale houtkap in het gebied.

Er zijn tot nog toe 8 personen aangehouden wegens het overtreden van de natuur beschermingswet. Verder zijn de volgende zaken in beslag genomen: een skidder, terreinauto, generator, waterpomp, gasflessen, lasmachines en andere gereedschappen.

De gevelde houtblokken zijn in beslag genomen door SBB en volgens de procedures afgehandeld.

De natuurbeschermingswet schrijft duidelijk, dat het verboden is om activiteiten te ontplooien in een natuurreservaat zonder schriftelijk toestemmning van de beheerder (hoofd) LBB.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. kun je met een waterpomp of met gasflessen of met een lasmachine bomen vellen , jullie moeten de illegale houtkappers met foto en naam op alle mediakanalen zetten , en ze aan de tand voelen dat ze zeggen wie de opdrachtgever is en die dan ook met foto en naam overal plaatsen , dit zijn criminelen en wie zijn de dupe flora en fauna


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES