OM: ‘Pakittow voorgeleid voor onder andere poging doodslag’

11
Pakittow brengt verklaring uit en gaat live

Stephano ‘Pakittow’ Biervliet is dinsdag 21 februari bij de rechter-commissaris (RC) voorgeleid voor onder andere poging doodslag, verstoring van de openbare orde, opruiing, openlijke geweldpleging, brandstichting, gekwalificeerde diefstal, zware mishandeling.

De RC heeft nog geen besluit genomen over de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling van de verdachte. Dat meldt de Unit Public Relations van het Openbaar Ministerie Suriname in een persbericht.

Naar aanleiding van de protestactie van 17 februari zijn met Pakittow nog 113 personen aangehouden, waarvan dertig gelijk zijn heengezonden.

Dinsdag zijn 83 personen voorgeleid bij de officieren van justitie. Deze personen worden verdacht van o.a. poging doodslag, diefstal, opruiing, wederspannigheid en vernieling. Bij de voorgeleidingen van heden zijn tien personen, waaronder jeugdigen, heengezonden vanwege het ontbreken van een redelijk vermoeden van schuld aan enig strafbaar feit.

De verdachten zijn verhoord op de bureaus Nieuwe Haven en Geyersvlijt. Vanwege de grootte van de groep heeft het OM besloten deze verdachten niet virtueel te horen, maar in persoon.

Dinsdag meldde Siebrano Pique zich samen met zijn advocaat Derrick Veira aan bij de politie van Nieuwe Haven. Hij mocht na verhoor naar huis. Raoul Abdoelrahman en Lesley Welzijn zijn na te zijn voorgeleid in verzekering gesteld:


11 REACTIES

 1. Iran 2.0 voor protest wordt je publiekelijk opgehangen. Een waarschuwing voor eenieder durf het niet te doen

  Be careful what you wish for mister incompetent president
  gemodereerd

 2. Het is te hopen dat hem een fikse straf wordt opgelegd, het gaat immers om poging tot doodslag! Voor alle duidelijkheid, in een democratisch land is de maximale gevangenisstraf daarvoor 10 jaar. Er dient een voorbeeld te worden gesteld!
  gemodereerd

 3. Allemaal in koor; ‘Het is hun democratisch recht om te protesteren 🙄.’

  Maar wat is hun democratische PLICHT?
  Of bestaat dit niet…..
  gemodereerd

 4. Sluit ze op!
  Met hun achter slot en grendel is Suriname veilig.Geen plunderaars ,vernielers en rovers geen mob die de boel onveilig maak.
  gemodereerd

 5. Pakittow, is het slachtoffer van een echte narcist, een persoon die zich wreekt op mensen die kritiek op zijn beleid hebben.Het is deze Pakittow die zich liet gebruiken door de bedriegers van de VHP die nu de regeermacht in handen hebben.Het is gewoon een ervaringsregel met deze figuren die niemand kan vertrokken. Ze misleiden je gewoon. Een onderonsje van Santokhi met zijn mensen bij het OM hebben Pakittow genekt. Bij de volgende verkiezing kan de VHP het vergeten.Ook de Abop zal meegetrokken in de neerval van de VHP.Na de volgende verkiezing moet er ook een hele schoonmaak moeten plaatsvinden bij het OM, de Rechterlijke Macht,enz.enz
  gemodereerd

 6. @RobG
  Niemand heeft de hulp van pakittow de plunderaar,rover en vernieler, nodig om verkiezingen te winnen!
  Je kan beter een etiket op pakittow zijn voorhoofd plakken met de woorden..A NO MIE..en eentje voor bouta, je 2 beste maatjes..
  gemodereerd

 7. Robg alleen jouw heilig verklaarde didibri is een narcist en jij bent zijn flying monkey.
  gemodereerd

 8. De bestormers en activisten van het Capitool zijn flink gestraft. Soms zelfs jaren. In Brazilië zitten ze nog in voorarrest, eerst Carnaval vieren.

  Volgens mij zijn de straffen voor het belagen vd gewapende eenheden hoger. Het getuigt van geen respect. Moet hij ook niet voor de krijgsraad. De impact op de bevolking telt ook mee volgens het wetboek v strafrecht, verzwarende omstandigheden.
  gemodereerd

 9. ” …
  Maar wat is hun democratische PLICHT?
  … ”

  Juist ja !

  Dat volk wil wel de lusten maar niet de lasten / verantwoordingen !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 10. Ze Santokhi een narcist.? Ik herinner me de woorden van de fascistische narcist Bouterse nog wel; ik ben door God gezonden en niemand die mij gaat afzetten.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.