zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Jubithana: "SLM klimt uit het dal"

Minister Jubithana: “SLM klimt uit het dal”

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is tijdens de begrotingsbehandeling ingegaan op de status van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM).

“De situatie bij de SLM is er een van werken naar groei, want de schulden zijn er nog en tegelijkertijd is de vliegmaatschappij bezig om haar marktaandeel weer te vergroten”, aldus de bewindsman op maandag 20 februari in De Nationale Assemblée.

De minister heeft aangeven dat de SLM onlangs de inauguratie van haar eerste vliegtuig heeft gehad. “De dry lease, welke inhoudt dat de vliegmaatschappij alleen het vliegtuig least en haar personeel wederom volledig kan inzetten.” De regeringsfunctionaris heeft opgemerkt dat de operaties op de regionale routes zijn hervat en gegarandeerd. “SLM gebruikt de ontstane rust voor het verder onderhandelen met haar schuldeisers en ook om de liquiditeitspositie te verbeteren.”

Minister Jubithana heeft benadrukt dat de luchtvaartmaatschappij nog een lange weg te gaan heeft. De bewindsman: “De rust is er, maar SLM is pas bezig uit het dal te klimmen. Deze stappen juichen wij met zijn allen toe.”

Hij accentueert echter dat Surinaamse bedrijven pas kunnen groeien, wanneer er collectief voor het Surinaams product wordt gekozen. Hij doet een beroep op niet alleen overheidsfunctionarissen, maar ook parastatalen om op de eerste plaats te kiezen voor het Surinaams product.

opening
Fernandes Express
BODO Party

12 REACTIES
 1. Vandaag is uit het dal klimmen en morgen terugvallen nog dieper de ravijn in. Waarom wordt er geen financiële up-date gegeven.
  En what a bout over het exorbitante personeelsbestand die al de financiën opslokt!!!
  SLM is een put zonder Bodem…………


  gemodereerd
 2. Minister Jubitana: :”SLM klimt uit het dal”.. Uit deze uitspraak van Jubitana blijkt dat hij de afgelopen week in diepe slaap verkeerde, hij weet namelijk niet dat Suriname, samen met de SLM, de afgelopen week met heel veel geweld door de relschoppers en plunderaars in een veel dieper dal is geworpen dan het dal waar we net uit klommen. Of misschien denkt Jubitana dat veel ramptoeristen bij SLM gaan boeken om met eigen ogen te komen zien hoe groot de aangerichte schade aan de winkels is in Paramaribo?


  gemodereerd
 3. Kiezen voor het Surinaamse product?
  Hoezo? Het Surinaamse product, in casu SLM, is van zeer inferieure 😖 kwaliteit.
  ‘Ju bit ana’, begin eerst daarin verbetering aan te brengen. Vooralsnog blijft SLM voor mij geen optie bij mijn vliegvakanties.


  gemodereerd
 4. De minister doet een beroep op dat niet alleen overheidsfunctionarissen en parastatalen in de eerste plaats kiezen voor het surinaams product.
  Minister, begin met de president. Hij en zijn consortium vliegen maar al te graag met de concurrent. Heeft niets te maken met overstappen, want je kan met de SLM naar Nederland vliegen en van daaruit met een andere maatschappij.
  Minister, hoe zit het met de IPB? Er doen verhalen de ronde dat het nog steeds lekker doorgaat. De aard van het beestje.


  gemodereerd
 5. Wat mij het meest bevreemd is dat de slm nu beter functioneert dan toen er een duur betaald haantje daar zat en ook een nog duurdere consultant rara,dit was alleen mogelijk onder het corrupte bewind van Chan en co….


  gemodereerd
 6. Dit is propaganda taal.

  Let over een maand.

  Drai tori gaat gepubliceerd worden.
  De rellen waren de schuldigen.


  gemodereerd
 7. De woorden die uit de mond komen van bewindslieden uit de regering Santokhi moet men niet serieus nemen. Alles wat deze gasten ondernemen loopt uit op een mislukking en een grote teleurstelling.Die garantie kan ik jullie geven.Mensen dit is toch niet meer geloofwaardig meer wat deze man beweerd.Hij snakt naar een succes die hij in zijn hoofd heeft gefantaseerd. Gaat het economisch zo goed met Suriname waardoor de SLM dagelijks diverse vluchten uitvoert met volle bakken aan passagiers.Mensen wees nuchter.


  gemodereerd
 8. Zolang Suriname KLM als enige buitenlandse maatschappij licentie geeft over uet luchtruim, zal SLM dieper zakken. Geef andere vliegmaatschappijen ook licentie en gebruik dat geld om SLM uit de slop te helpen. Waarom heeft KLM monopolie positie over onze luchtruim?
  Correndon, THY en Ryanair staan te popelen om vanuit Schiphol naar Su te vliegen.
  Er zit veel geld in luchtruim licentie. Waarom zijn wij als volk zo dom?


  gemodereerd
 9. ze klimmen uit een hele diepe put minister , misschien 1 cm , maar de schuld van 100mijoen US$ blijft nog staan , en zal niet minder worden , we kunnen ons niet voorstellen dat ze winst maken , en de president pot maandelijks veel geld van het volk nog steeds er in om de salarissen van die nietsnutters te betalen en kerosine en andere kosten , betaald de president niet dan zakken ze 3 meter per maand nog dieper in de put
  minister wie houdt wie voor de gek


  gemodereerd
 10. robg , ha ha ha jij en jou slm , wat een lul ben jij , ben jij hier gekomen voor 4 maanden met de slm , of met de KLM , en terug dan zeker met jou eigen vliegtuig die nog op zanderij stond , jij zat gewoon 4 maanden in het riool van de bijlmer
  robg jij bent racistisch bezig , jij haat creolen, blanken , en hindoestanen en ook indianen , moslims niet he want die weten wel wat ze met moslim haters doen , een houwer ken je toch ,
  robg jou huid zal zeker paars zijn , behalve je handpalmen en voetzolen , vertel wat voor kleur die hebben


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES