Wordt Pakittow poging tot doodslag ten laste gelegd voor inrijden truck op militaire politie?

25
Wordt Pakittow poging tot doodslag ten laste gelegd voor inrijden truck op politie?

Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet zit nog steeds vast, nadat hij zich zaterdag bij de politie in Suriname meldde. De demonstratie waar hij het brein achter was liep binnen de kortste keren uit tot een chaos, waarbij de door hem opgeroepen demonstranten met stenen gooiden, vernielingen aanrichtten en diverse handelszaken hebben geplunderd.

Het is nu nog niet duidelijk wat hem ten laste wordt gelegd, maar kijkende naar de feiten en beelden zou het zomaar kunnen dat het gaat om poging tot doodslag en wel op het moment dat de grote soundtruck inrijdt op de orde handhavers.

Pakittow stond namelijk zelf op de door hem ingezette soundtruck vanwaar hij het publiek toesprak. Hij dirigeerde de soundtruck ook richting het kabinet van de Surinaamse president, waar de weg werd geblokkeerd door de zogeheten Crowd Control van de militaire politie.

Op beelden die door diverse media en personen zijn gemaakt, is te zien en te horen dat Pakittow de mensen oproept om naar voren te gaan om de linie van de militairen te doorbreken. Ook de bestuurder van de soundtruck wordt opgedragen naar voren te rijden zoals te zien is op de beelden.

Op een bepaald moment staat de truck heel dicht op de manschappen en wordt er gas gegeven, met gevaar voor het leven van de militairen die daar staan. Uit nood worden er schoten in de lucht en gericht op het voertuig gelost. De Crowd Control voert een charge uit, waardoor hen veel ellende bespaard is gebleven.

Pakittow zou kunnen worden aangewezen als de aanstichter van hetgeen er op dat moment met de truck misgaat omdat hij zou hebben aangespoord om door te rijden. De truck die hij gebruikt voor zijn protestactie, valt sowieso zonder zijn verantwoordelijkheid. Maar de kans is ook groot dat hij voor alles wat er mis is gegaan verantwoordelijk gesteld wordt.

In een live filmpje kort na de chaos, gaf Pakittow aan dat hij op de truck bedreigd zou zijn door onbekende mannen. Zij zouden volgens Pakittow de opdracht hebben gegeven om de truck door te laten rijden.

Dinsdag zal Pakittow voorgeleid worden bij de rechter-commissaris (rc) en wordt duidelijk wat de strafbare feiten zijn, waarvan hij verdacht wordt.

UPDATE – Volgens het OM wordt de 30-jarige Pakittow ervan verdachte zich schuldig te hebben gemaakt aan verstoring van de openbare orde, medeplichtigheid tot openlijke geweldpleging tegen personen of goederen, medeplichtigheid tot brandstichting, medeplichtigheid tot diefstal door meer of twee verenigde personen en medeplichtigheid tot vernietiging of beschadiging van goederen.


25 REACTIES

 1. dinsdag krijgt madam hem wel vrij , ondanks dat beelden duidelijk zijn , OM trap niet in de mooie praatjes van madam , maar sla nu met een vuist op tafel en wijs madam de uitgang
  gemodereerd

 2. Een aanname doen heeft niets te maken met de waarheid.
  Self fulfilling prophecy. De wereld is slecht, en het zal slecht aflopen met de mensheid. Iemand met een depressie zal daarna alleen maar bewijzen zien dat deze voorspelling inderdaad klopt
  gemodereerd

 3. Deze zaak moet niet overhaast worden behandeld. Grondig en degelijk onderzoek, met concrete bewijzen.
  Voorarrest verlengen tot nader orde , omdat de impact te groot is op de samenleving.

  Nu blijkt dat er helemaal geen toestemming is gevraagd voor deze demo. Geen toestemming, geen begeleiding, dus men moet niet zeiken.

  KPS en Defensie hebben het uitstekend gedaan met de voor hun beschikbare middelen. Dik verdiend applaus.
  gemodereerd

 4. Ik denk het wel verwijzend naar de beelden van zijn vorige actie op het kruispunt Zwartenhovenbrug/dr S Redmondstraat waar hij heel uitdagend voor een grijze suv ging staan terwijl hij uitriep dat de bestuurder de auto als een moordwerktuig ozi riep. Een agent is naar de auto gelopen en heeft iets tegen de bestuurder gezegd ik denk zoiets als laat je niet uitdagen.
  Ik hoop dat er bodycanbeelden zijn om hem ermee om zn oren te slaan.
  gemodereerd

 5. In mijn optie is er maar 1 straf voor deze super ”LUL”
  en dat is van het Bosje brug afduwen! No wan tak taki,
  klari a saka saka, so his biting!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Wordt de schoonzoon van Sadjoe ook opgesloten. Stoer spelen mt machine geweer em houwer.
  Krijgt men vergunning voor zulke wapens???
  Over die gasten praat niemand. Chan is bang dat paktow die hij gebruikt hft hem nu tot val brengt. De regering is al gevallen
  gemodereerd

 7. Wat Suriname NU nodig heeft is een no nonsens zakenkabinet,dat buiten de gecorrumpeerde politieke partijen maatregelen treft om de zaak recht te trekken!
  gemodereerd

 8. Bij de recent gehouden protestmanifestatie tegen het wanbeleid en de corruptie van de VHP bewindslieden is een ding duidelijk geworden. Het volk is op enkele personen na niet meer bang voor de politie en de speciale diensten van Santokhi die met scherp schoten. Mensen laten zich niet zomaar meer intimideren en stoven niet in grote aantallen weg. No oil and gas voor deze rovers. In 2025 is het gebeurd met deze regering.
  gemodereerd

 9. Dit artikel is te suggestief. Pakkitow is niet iemand die geweld zou aanmoedigen. Ik denk dat de regering enorm geschrokken is van de opkomst en gaat proberen de heer Pakkitow een heleboel onwaarheden ten laste te leggen. Het OM wordt onderhands enorm beïnvloed door de huidige regering. Dat hebben we afgelopen jaren vaker meegemaakt.
  gemodereerd

 10. Straf deze pakittow .Hij is de mob boss en de brein achter deze ramp geweest.Hij moet verantwoordelijk gehouden worden.Accepteer geen excuses van hem.Zijn plaats is niet de straat vrij rondlopen maar de gevangenis!
  Hij is een gevaar voor Suriname.
  gemodereerd

 11. ME in Suriname heeft andere materiaal nodig dan ze nu hebben, oa:
  – bereden politie te paard,
  – een vrachtwagen dat water dat met waterslangen en spuit met kracht op de actievoerders en gericht op hun gezicht achter hoofd plat op hun muilen en achterhoofd direct kan laten vallen, daarna nog krachtige stralen in hun gezicht geven, waardoor ze zijn uitgeschakeld en naar adem happen. De gewone politie met ploertendoders, lange gummy knuppel kunnen daarna direct in actie komen met politiehonden en ze flink op zwepen tot helemaal uitgeschakeld zijn. Hierdoor zijn ze uitgeschakeld, is er orde, rust en veiligheid. Als de opstaan weer flink zwepen met de gummy tot ze niet meer kunnen lopen.

  – peper spray,
  – politie honden uit Holland,
  – traangas,
  – meer wapens en munitie, waarmee gericht geschoten wordt/ geen rudder kogel, maar echt lood/koper. Voorgoed uit schakelen en een daad stellen. Wie niet naar bevelen vd politie luistert moet voorgoed uitgeschakeld worden.
  Juiste training en instructies vd Nederlandse politie hoe op te treden bij demonstraties
  gemodereerd

 12. @RobG
  Woont je hersen in je tenen?!
  Jij moet opgepakt en gevangen gezet worden.Heb je meegedaan aan plunderen ,vernielen en roven?Hoeveel bromfietsen en ander goed heb je in je huis bewaart?
  Je leeft mee met pakittow en zijn leeghoofdige mob volgelingen.Roep ze op dat ze moeten gaan werken en ophouden met hun berovingen!Jij ook..go wroko…
  gemodereerd

 13. @Debby en RobG
  Behoren jullie tot de terreur mob groep van pakittow en co?
  Wanneer zijn jullie weer van plan om op rooftocht te gaan?
  gemodereerd

 14. Rob.G een typische NDP er die Stekeblind is of Oneschoolde Debiel is, Alle Ecomische Ellende komt van Barbaarse plundering door Boefdraad en Bouterse
  gemodereerd

 15. @ debby… I am sure your perspectieve would be different if you were on the other site my dear! of zou je de rover die bij jou is komen roven en die je op heterdaad had betrapt, met gouden handschoenen aanpakken?? ik denk het niet.
  next time, denk eerst na voor je wat post hoor want je maakt je belachelijk…trouwens…meer dan 50% van Suriname is laaggeschoold en aan je reacties te zien hoor je bij dat percentage
  gemodereerd

 16. @RobG: voor het geval je het nog niet wist, jij en alle plunderaars (we hebben ze gezien tijdens de plunderingen) behoren tot de laagste soort van het land! Jullie hebben totaal geen liefde voor het land en maken alles wat hardwerkende mensen in jaren opgebouwd hebben, in een uur kapot.
  Het had je gesierd als je je had gedistantieerd van alle plunderingen die hebben plaatsgevonden. Een woord was al genoeg, maar we weten het, jullie zijn uitschot van de allerlaagste soort! Maar, de dagen van jou landrover zijn geteld, onthoud dat!
  gemodereerd

 17. Opsluiten deze mislukkelingen samen met de duivel en de duiveling die 3.5 miljard usd. hebben gestolen van het volk.
  gemodereerd

 18. @Passant
  Aan jouw lijstje voor de zekerheid ook tasers toevoegen aub. En dan het liefst van 1200 Volt zodat het vlees snel en pijnloos dichtschroeid.
  gemodereerd

 19. Jullie allen die hier reageren zijn geen haar beter dan de demonstranten en plunderaars, dat is deels te danken aan het jaren zeventig beleid van deze regering haat elkaar en verscheur de natie. Suriname heeft jullie niet Nodig
  gemodereerd

 20. Die paarse ratten, robgolo en debieus zullen ten alle tijde alles afkeuren, wat niet tot hun paarse afgod gotrofather opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, behoort……
  Als je een hart hebt; dan keur je alles af, wat er vorige week vrijdag is gebeurd én alles wat deze paarse criminele corrupte boevenbende ons land heeft misdaan vanaf 25 februari 1980. Maar ja, wishfull thinking.
  gemodereerd

 21. @ RobGay

  Ach ja Robje dat hoop ik ook voor jou, dat de NDP weer aan het bewind komt! Dan kan je weer wat gratis eten en drinken in het Ocer! ”Want je behoort tot de kern bloedzuiger van het land”.
  En neem Domme @ Debby mee, misschien kan ze met jullie
  hulp wat beters lullen, dan nu het geval is! Stelletje zielige
  poten zijn jullie allemaal. Maar stelen kunnen jullie als de beste
  van heel zuid America, dat mag gezegd worden. >>>@<<<
  Passant Waterkanon taser honden etc, etc, etc. te veel allemaal. ''Ieder agent voorzien van Uzi is genoeg''. Ongedierte moeten bestreden worden, en als het kan zoveel mogelijk!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 22. RobG 21 februari 2023 Bij 11:54
  Bij de recent gehouden protestmanifestatie tegen het wanbeleid en de corruptie van de VHP bewindslieden is een ding duidelijk geworden. Het volk is op enkele personen na niet meer bang voor de politie en de speciale diensten van Santokhi die met scherp schoten. Mensen laten zich niet zomaar meer intimideren en stoven niet in grote aantallen weg. No oil and gas voor deze rovers. In 2025 is het gebeurd met deze regering.
  =======================================

  Er is met scherp geschoten, RobG was erbij maar is jammer genoeg niet dood en ook niet geraakt door één van die kogels. Niemand is gewond geraakt door de schoten van de speciale diensten van Santokhi.
  RobG ontmaskerd, hij blijkt een gore leugenaar te zijn.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.