vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname vraagt Nederland om te helpen met uitrusting politie

Suriname vraagt Nederland om te helpen met uitrusting politie

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering heeft aan Nederland gevraagd om te helpen met de uitrusting van de politie. Dit naar aanleiding van de rellen vrijdag in Paramaribo, waarbij de Surinaamse politie niet goed was voorbereid op de ongeregeldheden.

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra had vrijdag en in het weekeinde contact hierover met zijn Surinaamse ambtgenoot Albert Ramdin.

Vrijdag bestormden demonstranten het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) door de poorten kapot te stoten en stenen te gooien op de aanwezige politie.

De in het nauw gedreven agenten losten waarschuwingsschoten. Daarna klommen tientallen demonstranten over de hekken en werden het gebouw en de aanwezige orde handhavers met stenen bekogeld. Hierop werd met traangas gereageerd.

Hoekstra noemde deze aanval op DNA ‘zeer zorgelijk’. Hij verklaarde zijn ‘volle, volle steun’ voor de regering van president Chan Santokhi. Het Nederlandse kabinet bekijkt wat het aan de vraag van de Surinaamse regering kan doen, zei de minister in de Tweede Kamer.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. We hebben alle hulp nodig .
  Nederland ,steun Suriname met alles dat noodzakelijk is.De brutale tijdperk van bouta en co mag nooit meer terug keren.
  Alvast bedankt Nederland.


  gemodereerd
 2. Suriname vraagt Nederland om hulp ? Waarom zorgt Suriname niet zelf ervoor dat ze hun zaken op orde hebben en stoppen ze met bedelen om hulp. Want als Suriname gewoon bereid zou zijn om ervoor te betalen hoeven ze Nederland niet te bedelen. Vandaag beleden we Nederland, morgen bedelen we China en overmorgen bedelen we India.


  gemodereerd
 3. Jullie gaan alladol reizen dan willen jullie gratis spullen??
  Jullie houden van bedelen.
  Wat hft Dijkstedl toen gebracht?? Hij zou €650.000 brengen


  gemodereerd
 4. NODIG

  5 APACHE,S
  2 X F16
  1.000.000 RUBBER KOGELS
  1.000.000 BOMMEN TRAANGUNS
  BETERE AUTOMATIC GUNS VOOR SKOWTOE.

  per 31 maart 2023 nodig 20.000 extra manschappen plus bovenstaande. want ddb gaan we gevangen nemen.

  suriname wil ook 100.000 nieuwe cellen bouwen om ndpers op te sluiten.


  gemodereerd
 5. Is goed als Nederland gaat helpen. Maar ik ben niet dol op de bedel mentaliteit van de Surinaamse regering. Waarom wordt er niet bezuinigd op de luxe uitgaven van de regering. Minder dure auto’s en minder met de helikopter op verkiezingscampagne. De honderden adviseurs die de president en vice-president op hun kabinet aangesteld heeft kost Suriname tientallen miljoenen. Als je het wagenpark van de Nederlandse ministers zou vergelijking met die van Suriname, dan zouden de Nederlandse ministers jaloers moeten zijn.


  gemodereerd
 6. Typisch Suriname…die nooit goed voorbereid is. Ook al weet men dat na zovele demonstraties het een keer echt gaat escaleren kan men toch niet vooruit denken en van tevoren reageren.

  Als het ook aankomt op ‘yang, dringi, meki prisiri’ dan weet de gemiddelde Surinamer wel zijn hersens te gebruiken. Buiten die comfortzone weet men niets meer.

  Op 30 december en ervóór klaagt men, want alles is zo duur en op 31 december viert men feest (nationale feestdag) met flink wat vreten, alcohol en muziek. Als er flink op gevreten, gedanst en geflirt word en alles voorbij is klaagt men weer hoe duur het leven is.

  Als je de gemiddelde Surinamer vraagt om op te letten op de uitgaven en dit te matigen word je raar aangekeken, want je moet toch ook plezier kunnen hebben?!?

  Typisch Suriname…


  gemodereerd
 7. De hele wereld moet Suriname nu te hulp komen omdat de democratie in groot gevaar is. De eerste stap die Nederland doen moet is de haatzaaierij die uit Nederland zelf komt, vooral door Creolen in Amsterdam, keihard aanpakken. Aangezien de meesten van de Surinamers daar, zogenaamd de mensen die trots zijn op hun afkomst, van een uitkering leven doet de gemeente Amsterdam er goed aan om hun uitkering tijdelijk te beëindigen. In elk geval is een flink deel van de steunbetuigingen in de ban gedaan. Dan moet Nederland ook wapens naar Suriname sturen waarmee politie en het leger goed voor de dag kunnen komen. Niet alleen vuurwapens en mitrailleurs maar ook waterkanonnen en tasers en wapenstokken zijn welkom.
  Verder moeten politie en leger over goede beschermende (wel aan de situatie in Suriname aangepast) kleding beschikken.
  Ook moet Nederland de training van het politieapparaat voor zijn rekening nemen.
  Samen pakken wij het tuig en de terroristen keihard bij de ballen aan.


  gemodereerd
 8. Vraag hulp aan China. De prioriteit ligt bij het beschermen van de Chinese ondernemers.


  gemodereerd
 9. Ray
  Vene heeft gedacht als ik hem olsuit breken er rellen uit en de gevolgen kunnen wel eens heel heel groot zijn.
  Maar kijk nu eens.
  Daarom MOET Santokhi een ander pad inslaan. De moordenaar moet gaan brommen. Laat er maar een gevcht ontstaan om het leiderschap van de NDP/ Ik denk dat als de imbeciel opgesloten is en er een nieuwe leider is de VHP met het nieuwe NDP enXXX goed zou kunnen regeren.
  laten ze eerst elkaar de tent uitvechten
  Het volk zal dan de grote winnaar zijn


  gemodereerd
 10. Doorpakken regering Santokhi en kijk of je die gore moordenaar ook met een speciale regeling meteen kan uitleveren aan Nederland.


  gemodereerd
 11. Alweer??? Verdorie, hou toch op met het bedelen.
  We hebben goud, maar dat wordt voor privé doeleinden gebruikt.
  Nederland stuur niks!!!
  Betaal het zelf.


  gemodereerd
 12. Het was een tjoe-tja, met andere woorden een vooropgezet plan om de aandacht af te leiden van de echte redenen van de demonstraties.


  gemodereerd
 13. Deze Nederlands billen likkende president en zijn domme minister van buitenlandse zaken stellen zich weer als bedelaars op.
  Het is walgelijk hoe onderkruiperig deze regering zich opstelt naar Nederland en Guyana toe. Niet voor niets is de partijkleur van de vhp, oranje!


  gemodereerd
 14. De asshole die vindt dat Suriname een onafhankelijke land heeft en zelf haar boontjes moet doppen, snapt veel zaken niet hoe deze wereld, samenlevingen, overleven, samen werken, afhankelijkheid in elkaar zit.

  Er bestaan geen onafhankelijke landen, sommige landen hebben, kennis, kapitaal, macht, wapens, enz en andere landen hebben grondstoffen, armoede, schulden, enz.

  Landen die geen grondstoffen, weinig, meestal westerse landen halen hun grondstoffen uit “ derde wereldlanden/ grondstoflanden.

  Ook andere belangen spelen een rol, geschiedenis, behouden van de soort, het kapitaal, bewapening, ziekten beheersen/ bestijden die de mensheid bedreigen, rampen, het over leven vd mens, enz.

  Daarom hebben landen elkaar nodig na de Tweede Wereldoorlog werd de VN opgericht om oorlog en vrede, talrijke andere zaken vd wereld gezamenlijk op te lossen.

  Nederland en Suriname hebben ook een vand met elkaar, dus op grond daarvan zal en kan Nederland Suriname niet in de steek laten. Dat was ook afgesproken toen het land op 25 November 1975 onafhankelijk werd. Deze zaken gelden niet alleen tussen deze twee landen zo maar met vele andere westerse landen en hun voormalige kolonien. maar ook andere samenwerkingen om andere reden, zoals Verenigd Koningkrijk met Israel of USA met Israel, Ook Rusland heeft vele relaties met landen in de wereld omdat ze het communitische model daar in die landen willen.

  Ook China speelt haar rol om een wereldmacht te willen zijn.

  En zo zijn er ook andere landen die een sterke rol in de wereld willen zijn.

  Dat Suriname of Antillen een band met Nederland gaan blijven hebben komt ook dat het kleine landen zijn en door die band en geschiedenis die veel bepaalt heeft in deze gebieden, weer Nederland dat ze altijd deze gebieden met mensen zullen moeten blijven ondersteunen.

  Net zo als USA en UK ook altijd Israel gaan blijven ondersteunen. Dit zijn maar twee voorbeelden die ik wil aanhalen voor mensen/ assholes die vinden dat Suriname onafhankelijk is en haar eigen broek moet ophouden. Eens was USA ook een kolonie van UK, nu zijn ze een vd Machtigste landen in de wereld, maar deze twee landen hebben een zeer sterke band met elkaar sls het om oorlog of vrede gaat en werken nauw met elkaar samen als het om oorlog gaat.

  Dus ophouden met die onzin dat Suriname onafhankelijk is en haar eigen broek moet ophouden. Suriname is een veels te klein land, weinig inwoners, zelfde taal als Nederland, een deel vd geschiedenis met Nederland is hetzelfde, er wonen veel Surinsmers in Nederlsnd, enz.

  Wel moet gezegd worden dat als sinds het statuut van 1954 er een goede voorbereiding was geweest, Suriname financieel, economisch, productief, opleidingsniveau, ontwikkeling, enz veel beter kon zijn. Niey zoveel ongeletterden behoefde te hebben.

  Suriname en Nederland hebben vele fouten gemaakt bij de tot stand koming vd onafhankelijkheid. Aan de ene kant zag Nederland Suriname als een wingewest, wat ontwikkelingshulp geven, waar een klein gedeelte vd bevolking zich konnontwikkelen, schoolopleiding, door ds leerplicht zeker 6 de klas lagere school konden krijgen, er was de eerste machinale productie en rijstindustie, een moderne houthande producie en export Bruynzeelonderneming/ wel lage lonen bij de Surinaamse werknemers, er was Billiinton en Alcoa/ Suralco, het Surinaamse geld was 2 x zoveel waard als de Nederlandse gulden. Nederland gaf ook ontwikkelingshulp/ geld aan Suriname, ook Suralco zorgde dat er miljoejen US- $ in Suriname kwam.Ondanks dat waren veke zaken voor grote delen vd Surinamers niet in place, zoals voor boslandbewoners/ boslandonderwijs, vele Surinamers woonden in krotten of zeer slechte huizen, hutten, kampen, zeer slechte voorzieningen voor vele arme Surinamers, sociale zaken, onderwijs was wel goed, maar tot een zekere hoogte middelbaar onderwijs, maar velen haalden het niet en het vervolg onderwijs moest in Nederland plaats vinden, vaak met een beurs.

  Er is nooit een onderzoek gekomen
  of een rapport waarom Suriname tussen het Stsruut en de onafhankelijkheid niet een topland/ kapitalistich land geworden is?

  De brvolking was niet meer dan zeg maar 350.000 inwoners, waarvan meer dan zo’. 1/3 in Paramaribo woonachtig was.

  Er zijn veel fouten gemaakt bij de tot stand koming vd onafhankelijkheid en het leger draaide Surinaamse vooruitgang de nek om. Is dit bewust door Nederland gebeurd of was het de schuld van Suriname? Voor vele Surinamers kwam de onafhsnkelijkheid als een bliksemschicht bij heldere hemel. Er waren tegenstanders bij de Hindustanen, Javanen, ea , de Creolen zagen het wel zitten. Ook was er een stroom van Surineds naar Suriname, maar de stroom Surinsmers uit Suriname met de Bijlmerexpres was heel eeg groot.

  Slecht beleud van henk aron vd nps en het leger
  hebben Suriname de nek omgedraaid. Nederlsnd zou helpen met een leger, mijn hemel! Het werd de ondergang voor Suriname. Er was ook 3,5 miljard Nederlandse gulden overeenkomst aan Suriname voor 15 jaar. Suriname moest dit geld besteden om in Nederland heel dure goederen bestellen en om
  allerkei experts te betalen. Velen denken dst Duriname dat geld gekregen had, maar ze konden alleen maar bestellingen doen bij Nederlsndse ondernemingen. Nederlsnd had Suriname stevig aanhaar keel gepakt en met het leger hulp van Kolonel Hans Valk de nek omgedraaid.

  Suriname was in de houtgreep en kon alleen aftikken. Nederland af van Suriname en Surinsme is meer leven dan dood.

  Het enige wat over gebleven is is de VHP onder leiding van Z.E. president Chan Santokhi die de grote schulden met de crediteuren probeert af te lossen en de hoop vd grote olie-en gasvoorraden in oa blok 58 voor de kust. Jammef dat er krachten in Suriname zijn, die vinden dat Suriname een oliebron moet verkopen.Een bron, waar nov niet nekend is hoeveel aadolie in zit. A man dati wani fu kier Sranasma in a black mobie/ kino, film.

  Deze regering onder leiding van presiden Chan Santokhi is de beste die Suriname heeft gehad sinds 25 November 1975. Ze zijn bezig met de crediteuren te praten over de grote schulden met hoge renten om deze onder betere omstandigheden af te lossen, langere looptijd, lage renten, gedeeltelijke kwijtschelding, enz. Maar de realiteit is niet gemakkelijk. Het IMF wil Suriname helpen met betalingsbalans steun, maar dan zal Suriname eerst haar huishoudboekje in orde moeten hebben, oa BTW invoeren, olie-en gasprijzen, die overal in de wereld gestegen zijn verhogen, maar ook kijken of de royalties van goud bij Iamgold, Newmont, de kleine poknokkers belastingen gaan betalen, rondhout en visexport meer valuta moet binnen brengen.


  gemodereerd
 15. De hindoestanen op dit forum die Bouterse alle schuld in de schoenen schuiven, sommigen waren nog niet eens geboren , moeten teruggaan naar de jaren 70, 1973.

  Wie heeft Abaisa op een lafhartige manier, van achteren, doodgeschoten?
  Een hindoestaanse politieman … meer bekend als blaka Kolader.

  De talloze branden, na de afkondiging van de onafhankelijkheid door Arron, wie waren de brandstichters????? Exponenten van de VHP.

  Wat lullen vandaag, jongens als Jogi { okrololi }, Gajadien, bounty van Samson.
  Het volk gaat 25 Mei 2025 VOORGOED met jullie afrekenen.


  gemodereerd
 16. Begi begi bakra kondre,help ons want we hebben het weer verprutst.
  Een aantal hypocrieten die steeds maar lullen over die moordenaar ddb, zwijgen als het graf over de moordenaar bigi bravo die zo innig die leugenaar chan omhelst.


  gemodereerd
 17. @StadsGerillia je kunt wel een Hindoestaan de schuld geven voor de dood van Abaisa, maar feit is wel dat de toenmalige regering onder leiding van Jules Sedney (geen hindoestaan) een samenscholingsverbod instelde. Zijn regering gaf daarbij volmacht aan de politie om zonder enige consideratie op betogers en andere samenscholingsvormen te schieten. Uiteindelijk is dat ook gebeurd. Dus rot ff lekker op met je hersenloze opmerkingen.


  gemodereerd
 18. Lesley , vliegtuigen en helikopters heeft geen zin , maar alle andere dingen zijn hier hard nodig , en mensen klagen dat wij Surinamers bedelen , maar die droplullen wonen in Nederland , mensen langs de zijlijn die alleen maar negatief zijn tegen deze regering
  ze moeten ook die bijlmer man naar hier sturen in een kooi, en dan kunnen de agenten hier de uitrustingen op uit proberen , zeker weten een geslaagde oefening ,
  ddb zal wel in zijn broek doen vanavond-vannacht


  gemodereerd
 19. Yerdo

  Inderdaad was Bobo Jules minister-president in 1973, maar in een regering samen
  met de VHP van J. Lachmon.

  Wie had in de Ether toen verkondigd dat hij het volk zou laten VERHONGEREN ???
  Was toch J. Lachmon !!!!! De zgn ” grote ” leider/lijder !!!!!!

  Wie waren de brandstichtesr in 1973 ??? Het waren toch exponenten van de VHP,
  ga je dat ook ontkennen????

  De situatie in 1973 was DUIZENDMAAL erger dan wat 17 febr. jl gebeurd is.
  Het huis van het volk is toen toch ook in de fik gestoken, plat gebrand ???

  Nogmaals, 25 Mei 2025 gaat het Volk voorgoed/definitief met jullie, de VHP
  afrekenen. De VHP komt NOOIT MEER aan de macht, I’m telling you.


  gemodereerd
 20. Nederland doet er verstandig aan om de navelstreng met dat corrupte, criminele narcoland definitief door te knippen. 48 jaar lang onafhankelijkheid met uitsluitend veroordeelde massamoordenaars, drugscriminelen, bankrovers, fraudeurs, witwassers, rovers en dieven aan de macht, heeft deze toestand tot gevolg. Niks geen hulp aan deze kansloze FAILED STATE. Lekker je eigen broek ophalen en nooit meer op de klaag, vraag en bedeltoer in Nederland komen.


  gemodereerd
 21. “Bedelen”
  Één van de kernwoorden van de paarse brainwash-machine. Net papegaaien, pfff.

  Materiaal is hard nodig, jarenlang zijn de veiligheidsdiensten verwaarloosd, ook Defensie.
  Versleten kleding, doorkijk schoenen, haperende guns, geen nieuwe technische hulpmiddelen, geen training, kapotte auto’s en smerige politie gebouwen.
  Das nou een onderdeel vh schaakspel; geef ze pakketten en investeer niet in KPS en Defensie, maak ze kaput.
  Is dat duidelijk!


  gemodereerd
 22. Waterkanonnen, uzi’s, veel munitie (GEEN Rubber kogels)
  @Passant: Tijdens de onderhandelingen voor de onafhankelijkheid, zaten onze leiders samen met Nederland aan tafel. Zij (onze toenmalige leiders) zijn destijds akkoord gegaan met de voorwaarden!
  En, wat is terecht gekomen van al die investeringen die gedaan zijn?
  Spoorlijn aanleggen van Par’bo naar wat de 2e hoofdstad moest worden. De dwarsliggers kwamen uit Brazilie. Allemaal weggegooid geld! Surinamers zijn slechte onderhandelaars en hebben totaal geen lange termijn visie. Probeer niet de schuld op Nederland te schuiven, maar trek zelf het boetekleed aan.


  gemodereerd
 23. Nederland
  Bewapen de politie van Suriname met vol automatische wapens…………..
  Is de enige oplossing.
  Minister van Justitie geef toestemming om bij anargie direct met scherp te schieten, anders helpen uitrustingen ook niet veel.


  gemodereerd
 24. DONDER OP GEHELE OUDE POLITIEKE LEIDERS VAN SURINAME,NEEM GEVANGEN DE INDIVUDUEN DIE OP DE OPSPORINGS LIJST STAAN OM EEN STRAF UIT TE ZITTEN .ROVERS BENDE


  gemodereerd
 25. Is toch abnormaAl dat van die Passant. Zeker iemand die geen vrienden heeft en hier de betweter wil uithangen. De redactie heeft medelijden en laat zn reactie maar staan. Het enige dat meteen opviel tijdens scrollen wat dat die gek dit de beste regering vind sinds 1975. Wat een zielige malloot die vergeet wat Venetiaan heeft gedaan na die puinhoop van Bosje zonder zijn vriendjes van het IMF. Smerige verdraaier


  gemodereerd
 26. @passant
  “De asshole die vindt dat”

  1 van die mensen ben jij zelf
  suriname moet zijn bek houden over wat nederland MOET doen
  het land geeft veel te veel geld uit aan…………NIETS
  kijk naar die 1100 die werken bij ROS saramacca die niets doen en toch betaald krijgen
  dat is minimaal al 2 miljoen per maand
  er werken veels teveel mensen bij de regering die totaal nutteloos zijn
  veel teveel auto’s die op kosten van de staat staan
  veel te hoge salarissen voor nietsnutten in de regering o.a dna ministers en president
  zodra dit soort gevallen aangepakt worden, gaat het al een hele stap beter met suriname en is er veel minder geld nodig
  het regeringsapparaat is het grootste probleem van suriname en het grootste gedeelte van de bevolking werkt er aan mee door hun handje maar op te blijven houden
  deze bevolking is totaal niet zelf redzaam en zal altijd geld van anderen nodig hebben aangezien ze zelf niets of nauwelijks iets produceren
  dus het enige wat chan doet met zijn reisjes is bedelen bij diverse regeringen
  want iets te bieden heeft hij niet met zo’n nutteloze bevolking, geen product, geen mensen, geen kennis
  maar goed passant, blijf jij die asshole maar likken van chan met al je domme commentaar
  zolang suriname zelf de eerste stappen niet neemt? glijdt het steeds dichter bij de afgrond.
  de wereld is niet gebouwt om de luie surinamer te helpen, iets waar ze over de hele wereld om bekend staan…hun verdomde LUIHEID


  gemodereerd
 27. Lesley 21 februari 2023 Bij 17:42
  NODIG

  5 APACHE,S
  2 X F16
  1.000.000 RUBBER KOGELS
  1.000.000 BOMMEN TRAANGUNS
  BETERE AUTOMATIC GUNS VOOR SKOWTOE.

  per 31 maart 2023 nodig 20.000 extra manschappen plus bovenstaande. want ddb gaan we gevangen nemen.

  suriname wil ook 100.000 nieuwe cellen bouwen om ndpers op te sluiten.

  Hier wordt voor gezorgd !
  Ik stel voor om die 20.000 extra manschappen te vervangen door een peloton Gurka’s of een groepje Taliban strijders. Die weten als geen ander hoe de orde hersteld dient te worden.


  gemodereerd
 28. @ StadsGerillia 22 februari 2023 Bij 01:09
  De hindoestanen op dit forum die Bouterse alle schuld in de schoenen schuiven, sommigen waren nog niet eens geboren , moeten teruggaan naar de jaren 70, 1973.

  Wie heeft Abaisa op een lafhartige manier, van achteren, doodgeschoten?
  Een hindoestaanse politieman … meer bekend als blaka Kolader.

  wat een grimmige reactie die ook nog eens jouw racistische inborst aangeeft. Over de miljoenen aan dollars die Hindoestaanse ondernemers in de partij van Bouterse en in de staat Suriname hebben gestoken lees ik in jouw reactie niets over. Stel nu eens dat er in dit land geen Hindoestanen zouden zijn, wie zou voor jou zorgen? Jouw soort kan niet eens 1 cassaveplant verbouwen. En het was jouw God en Heer Bouterse die het zelf zei; wij negers kunnen en hebben niet de ondernemingsgeest als de Hindoestanen die wel hebben.
  Dan over de schietpartij op Abaisa. Vergeet niet dat Abaisa meerdere keren gewaarschuwd was dat hij zich rustig diende te houden en dat hij vooral niet de held moest uithangen. Eind februari 1973 organiseerde hij weer een demonstratie en weer liep het uit op rellen met de politie. Ja, er werd op hem geschoten en werd hij dodelijk getroffen.
  Hoeveel van jouw soortgenoten is niet vermoord door hun eigen ouders door hen als slaven aan de blanken te verkopen? Waarom maak jij je niet druk om hen?


  gemodereerd
 29. Ipv medicamenten, vraagt men om politie uitrusting?? Wat is het plan? En waarom steeds onszelf neerhalen en gaan bedelen bij de Nederlanders. Die zo hun bedenkingen hebben over het reilen en zeilen in ons land.

  Chan begin met produceren, start dat proces op, dat geeft vooruitzichten…


  gemodereerd
 30. haha lollo
  Lol 22 februari 2023 Bij 01:36
  Begi begi bakra kondre,help ons want we hebben het weer verprutst.
  Een aantal hypocrieten die steeds maar lullen over die moordenaar ddb, zwijgen als het graf over de moordenaar bigi bravo die zo innig die leugenaar chan omhelst.

  Hedt dioet pijn noh.
  hypocrieten noh als ze schrijven over een moordenaar, die intellectuelen in de rug neerschiet en ontkent , dat is hypocriet noh? meisje haal je kop uit die man z’n aar s


  gemodereerd
 31. @PJUL: Als ik het goed heb is Abaisa in maart ’73(over precies 1 maand) voor het gebouw van Olveh neergeschoten dus kan hem niets van daarna in de schoenen geschoven worden.
  @StadsGerillia: Jouw naam zegt al genoeg kijkende naar de spelling. ik weet niet van wie jij geschiedenis onderwijs hebt gekregen en ook je inzicht in bepaalde dingen is een groot vraagteken. Ik zou willen zeggen GA JE SCHAMEN WANT KA JU NO SABI.
  Abaisa is niet van achteren neergeschoten. Alleen het gebouw vd Richard Voulaire& Otto Tang(K) werd in de fik gestoken en niet door stakers maar door een geronselde groep hoekstenen die dagelijks SF2.50 een portie eten en een cola kregen van de toenmalige min v Sociale Zaken en partijgenoot van Bobo Sjuul Sedneu FRANK ESSED. alle andere genoemde vernielingen werden na de staking van 73 gesticht. De stakers waren niet crimineel bezig en zeker ook niet racistisch want iedereen noemde je toen BRADAof SISA. Veel werd geschonken zoals kip eieren en fruit door de fam Vervuurt van ONS BELANG en verder schonken de Hindostaanse boeren groente ter beschikking vrachtwagens vol werden aangeleverd. Ik hoop dat je ophoudt met onwaarheden te verkondigen en racisme te prediken want jij was er duidelijk niet bij toen en wat jij hebt gehoord is van mensen die net als jou racistish zijn en aan geheugenverlies lijden of die net als jij gewoon doorgesnoven zijn. DE GROTE STAKING VAN 1973 kan je niet vergelijken met het plunderaarsfeestje van afgelopen vrijdag.
  Oja nog iets die verdorven militairen die de start zijn geweest van de ondergang van Suriname zaten toe allen in Nederland revootjes te spelen.

  —AAPJE WIL OOK EEN PIJPJE ROKEN—-
  StadsGerillia 22 februari 2023 Bij 01:09
  De hindoestanen op dit forum die Bouterse alle schuld in de schoenen schuiven, sommigen waren nog niet eens geboren , moeten teruggaan naar de jaren 70, 1973.

  Wie heeft Abaisa op een lafhartige manier, van achteren, doodgeschoten?
  Een hindoestaanse politieman … meer bekend als blaka Kolader.

  De talloze branden, na de afkondiging van de onafhankelijkheid door Arron, wie waren de brandstichters????? Exponenten van de VHP.

  Wat lullen vandaag, jongens als Jogi { okrololi }, Gajadien, bounty van Samson.
  Het volk gaat 25 Mei 2025 VOORGOED met jullie afrekenen.


  gemodereerd
 32. laat Nederland hun eigen troep opruimen.
  Ze hebben zelf hulp nodig bij ongeregeldheden.
  Dit is een binnenlandse aangelegenheid.
  wanneer leren we op eigen benen staan dit is geen oorlog van Rusland en Oekraïne


  gemodereerd
 33. Nederland , jullie moeten stevige gummiknuppels met terugslag sturen , met een mep krijgen ze er twee , hard rubberrenkogels met wapens , en vele stroomstootwapens , en stuur ook 20 mariniers hier heen om bouterse op te pakken , want hij is de veroorzaker


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES