maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: President en ministers bezoeken getroffen winkeliers

VIDEO: President en ministers bezoeken getroffen winkeliers

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Santokhi heeft vanmorgen samen met de ministers Amoksi (Justitie) en Kuldipsingh (EZ) een bezoek gebracht aan de winkeliers die getroffen zijn door de plunderaars en rovers, tijdens het protest van afgelopen vrijdag.

In DNA gaf de president gisteren aan dat er op meer dan 19 locaties ernstige strafbare feiten gepleegd zijn. Deze variëren van vernielingen tot berovingen.

De bewindslieden bekeken camerabeelden die lieten zien hoe de rovers hele winkels leeghaalden en vernielingen aanrichtten. Een winkelier gaf aan dat hij het bezoek van de president en ministers zeer waardeert.

Bekijk de live video hier:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Tref maatregelen president Santokhi.De ravage angericht door de mob mentaliteiten van pakittow en co hebben ernstige schade aangericht.Suriname heeft meer geleden en geen enkel voordelen gehad voor niemand.De mob en pakittow moeten uitgeroeid worden door ze voor lange tijd op te sluiten.Ze moeten gezien worden als een terreur .Hoe eerder ze opgeruimd worden des te beter het is voor Suriname.


  gemodereerd
 2. pakitto heeft met deze actie een investeringsstop aangericht in suriname.

  heel erg triest

  er zullen geen investeerders komen


  gemodereerd
 3. Prima dit bezoek. En nu ook een woord van de president richting de duizenden vreedzame protesteerders, ouderen, jongeren en kinderen. Deze hebben ook iets ergs meegemaakt.


  gemodereerd
 4. Uit protest moeten de Chinese ondernemers weer de zaak sluiten. Voor een heel weekend moet dat worden gedaan. Deze regering heeft laten zien dat ze de veiligheid niet kan garanderen voor de Chinese gemeenschap.


  gemodereerd
 5. Hij zou ook de slachtoffers van zijn visieloos wanbeleid moeten bezoeken. Het leed en de schade die deze bedrieger het volk heeft aangericht, is veel groter.
  Deze man bedient zich van dezelfde dictatoriale ondemocratische methoden als de koloniale gouverneurs. Sluit degenen op die kritiek op jr hebben en die je als edn vedreiging ziet.
  Het OM is ook niet onpartijdig want dan hadden zij Biervliet c.s. niet in verzekdring gesteld. De incapabele politie heeft het publiek geprovoceerd en heeft zeer onprofessioneel opgetreden.
  De president is nu helemaal vergeten dat de macht bij het volk berust. De vice president is een egotrippende leeghoofd die niet weet wat regeren is.
  Waar blijven nu de vakbonden? Juist nu moeyen zij hun stem laten horen tegen dit ondemocratisch gedrag van de president. Ik hoop dat zij in het geweer komen en de president en zijn leeghoofd laten zien waar de werkelijke macht is.


  gemodereerd
 6. kokoe toentoe , dus jij hoopt ook op een burgeroorlog , nou die zal jij krijgen , en onthoudt vast voor nu : je bent een rund als je met vuurwerk stunt: ,


  gemodereerd
 7. PAKITTOW zal op instignatie van Santokhi misschien een gevangenis straf krijgen voor beschuldigingen die nu niet hard gemaakt kunnen worden.

  Mocht Pakittow 25 Mei 2023 nog in het gevang zitten, wordt hij terstond vrijgelaten,
  een schade vergoeding van de staat. Degenen van OM of Rechterlijke macht die zich door Santokhi en consorten hebben laten misbruiken, worden opgepakt, wegens plichtsverzuim en vervolgd.

  Na 25 Mei een grote schoonmaak bij het OM, de top van het politie apparaat en het leger. De zgn veiligheidsdiensten worden opgeheven. Geen bescherming van de ex-ministers, een aantal z.a Bibis, gaan het land willen uitvluchten; het zal ze niet lukken.

  Ik geloof niet in die bull-shit dat geweld met liefde bestreden moet worden,

  Wat 17 febr. gebeurd is, is dat de regering 2,5 jaar “economisch geweld” toepast op het volk, wat verwacht men: de geest is uit de fles, wordt zeer moeilijk het weer in die fles te krijgen; laat dat duidelijk zijn.

  Gebruikt de overheid geweld, het volk zal niet schromen met geweld terug te slaan; jammer dat daarbij onschuldige burgers getroffen worden.

  Ik hoop niet dat uiteindelijk een Volksopstand uitbreekt, dan zal in de geschiedenisboeken staan: er was eens land dat Suriname heette !!!!!!!!!


  gemodereerd
 8. President en ministers,
  Niet alleen bezoeken afleggen bij de winkeliers voor geleden schaden, maar die ook daadwerkelijk vergoeden met overheids financiën. Anders zijn ze bankroet, dus nemen jullie je verantwoordelijkheid!!!!!!!!!!!!!!!


  gemodereerd
 9. @Kokoe Toentoe: Je doet er goed gaan om terug te gaan naar Ghana. Als het je ver vind is tapse ook goed. Als we maar van die onzin die je uitkraait verlost zijn.


  gemodereerd
 10. @Kokoe Toentoe 21 februari 2023 Bij 22:57

  De slachtoffers van het beleid van ZE Santokhi zijn voornamelijk onder die groep te vinden die al vanaf het begin van de benoeming van ZE Sandokhi tot president zich racistisch opstelde. Deze groep, vooral bestaande uit de Creolen en Inlanders, hebben vanaf het begin af aan de president tegengewerkt. Verder is het op 17 februari jl duidelijk geworden dat de groep die zich kwetsbaar en zielig opstelt helemaal niet zo zielig is. Bij het plunderen van de winkels is vooral luxe goederen als brommers, tv toestellen en computer componenten en kleren buitgemaakt. Als men honger lijdt dan steelt men levensmiddelen en niet goederen waarmee je elkaar de loef probeert af te steken (karaktertrekje van Surinamers).
  Gelukkig is de rust terug gekeerd en dit met dank aan de ZE President.


  gemodereerd
 11. Een bepaalde groep vertoont hetzelfde patroon, overal ter wereld. Kan geen toeval zijn. Minderwaardigheidsgevoelens leiden vaak tot enorme jaloersheid. Wat dan weer aandrijft tot diverse misdaden.


  gemodereerd
 12. De Overheid kan deze ondernemers in eerste instantie vergoeden voor de geleden schade en na onderzoek en wanneer de politie deze daders heeft opgespoord, de rechter ze veroordeeld heeft voor diefstal, ook aansprakelijk stellen voor de geleden schade en dit op hen te verhalen.

  Het leven zal duurder worden door de mindere goederen die de ondernemers hebben en dit gaat de burgers ook voelen in hun portemonnee.

  Alle dieven moeten worden opgespoord en niet 1 mag de dans ontspringen.

  Als mensen geen koopbonnen hebben van een nieuw product/goed van een bepaalde merk moet die komen verklaren hoe hij/zij aan gekomen zijn. Keihard aanpakken.

  Als men naar de videobeelden kijkt en naar de lichamelijke kenmerken, hoofdhaar, leeftijdsgroep, kan duidelijk worden aangegeven welke etnische groep/en geplunderd hebben.

  Diefstal mag niet beloond worden. Men moet werken voor geld en hiermee goederen te kunnen kopen. Zij die geen werk en inkomen hebben, hebben een groot probleem als ze in eens in nieuwe en dure spullen lopen.

  Ze kunnen hun borst flink nat maken, want de gaan het heel warm krijgen. De politie gaat met traangas ze uit hun holen halen.


  gemodereerd
 13. Minderwaardigheidsgevoelens leiden tot enorme jaloersheid. Er zijn lieden die in negatieve zin verbazen en enkele hebben hier zulks gedaan. Su is een “failed state” niets meer niet minder. Aan de zijkant staan en roepen het schip in beter vaarwater te kunnen doen varen is makkelijker gezegd dan gedaan. Zulks vooral als je geen besef hebt wat de functie van een President daadwerkelijk inhoudt. Laat dat nou het grootste probleem zijn van al die “wanna be president” figuren in Su.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES