woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameOp meer dan 19 locaties ernstige strafbare feiten gepleegd

Op meer dan 19 locaties ernstige strafbare feiten gepleegd

-

Does Travel - naar Suriname

President Santokhi is maandag voor de aanvang van de begrotingsbehandeling in het hoogste college van Staat ingegaan op de recente uit de hand gelopen protestdemonstratie. De regeringsleider heeft in ’s lands vergaderzaal aangegeven dat de rechtstaat Suriname nog functioneert. “Alle instituten van de rechtstaat functioneren. Het huis van de democratie is geattaqueerd geworden, maar de democratie functioneert”, aldus het staatshoofd.

De regeringsleider heeft opgemerkt dat er geen vergunning was aangevraagd voor de protestdemonstratie van 17 februari. “Ondanks dat er geen aanvraag was heeft het Korps Politie Suriname na afstemming met de regering, indachtig de democratische beleving in Suriname overleg gepleegd met de organisatoren.” President Santokhi zegt dat het overleg geruime tijd voordat de activiteit werd uitgevoerd was gepleegd.

Volgens het staatshoofd was het doel van dit overleg om de coördinatoren de ruimte te bieden om op een vreedzame wijze uiting te geven aan hun gevoelens van onvrede. “Wij beseffen dat de samenleving het moeilijk heeft en dat de samenleving de kans en ruimte moet krijgen om hun gevoelens kenbaar te maken.” Hij accentueert dat dit altijd moet gebeuren binnen de spelregels van wet en recht.

“Nadat de manifestatie aanvankelijk vreedzaam verliep kreeg deze op een bepaald moment een grimmig karakter”, stelt president Santokhi in De Nationale Assemblee. Hij geeft aan dat er op meer dan 19 locaties ernstige strafbare feiten gepleegd zijn. Deze variëren van vernielingen tot berovingen. “Surinamers zijn slachtoffer geworden van fysiek geweld.” De eerste onderzoekingen wijzen al aan dat er in georganiseerd verband is gehandeld. “De mensen zijn aangestuurd. Ik geloof best dat er een groepje daar aanwezig was die echt hun gevoelens en emoties wilden uiten, maar van een grote groep kan ik dat niet zeggen”, verduidelijkt het staatshoofd aan het parlement.

De regeringsleider geeft aan dat het erop lijkt dat de rust enigszins is teruggekeerd. “De regering is overgegaan tot normalisatie. Echter met dien verstande dat de veiligheidsdiensten voor langere tijd in de hoogste staat van paraatheid zullen blijven. Door de regering wordt de crisis serieus aangepakt”, onderstreept het staatshoofd.

De president heeft aangegeven dat de calamiteiten die op vrijdag 17 februari jongstleden zijn begonnen van zeer ernstige aard zijn. “Indien door de regering geen buitengewone maatregelen waren getroffen, dan zouden wij nu nog verder van huis zijn.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Ik hoop dat alle NIET SURINAMERS die met deze baldadigheden hebben meegedaan met de hoogste spoed het land worden uitgezet en eventueel hun negorijen en bezittingen in Suriname worden vernield door brandstichting.
  Ook Surinamers die deze daden hebben gepleegd moeten behalve hun gevangenneming moet hun bezit en toegang tot alle andere districten dan het district van geboorte ontzeggen. Zij en hun gezinsleden komen voor geen enkel sociaal project in aanmerking in de komende 20 jaren.
  De streken van hun marronbloed moeten duidelijk als verjaard worden bestempeld. Het gezwel moet nu eindelijk uit de gemeenschap worden gesneden. Weg met de rovende moordende en ongeciviliseerde figuren.


  gemodereerd
 2. Als chan denkt dat hij de mensen tot rust hft gebracht danbhft hij ht hlad mis. Ze gaan nu ondergronds toeslaan wanneer men ht niet verwacht. Je hebt het land verpest. Brunsie zit erbij maar wie beslist over die dubieuze leningen, bouwingen in nicketie en wie gaan op reis?? Vhp alleen.


  gemodereerd
 3. Het zou beter zijn als de herrie schoppers zichzelf aangeven als ze zich herkennen op de beelden die rondgaan op sociale media. De mensen die zo te keer zijn gegaan zouden zich in alle ernst moeten afvragen wat voor leven ze lijden. Er zijn genoeg andere doelen die de schepper hen bied om hun leven hier op aarde te volbrengen. Ze hebben alle gelegenheid om de weg die ze opgaan te keren. Dit gaat nergens over en zal eindigen in alleen maar ellende. Stop ermee en keer om.


  gemodereerd
 4. Eigen schuld meneer de President. Kort na uw aantreden gaf ik u het advies om uw leger uit te breiden met een peloton Gurka’s strijders uit Canada. De reden is dat mij ter ore kwam dat een bepaalde bevolkingsgroep het nooit accepteren zal dat de president niet op hen lijkt. Er werd zelfs gedreigd om een 2e Rwanda genocide te ontketenen en wel op Hindoestanen (door de zwarten steevast racistisch met Koelies aangeduid). U wilde niet luisteren en zie wat het gevolg is. Wat gaat u nu doen want 17 februari jl. is de voorbode van geweldsuitbarstingen. Zolang u de fascisten van de NDP niet uitschakelt, zal het politiek instabiel blijven en zal geen een buitenlands bedrijf in Suriname durven te investeren. Met dank aan de terroristen uit het binnenland.


  gemodereerd
 5. Wat wil onze president eigenlijk, heeft hij nog nooit gehoord dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken? Als je je als ‘bóbó gedraagt, gaat men je als zodanig behandelen;
  Als voor het organiseren van een protest demonstrative een vergunning nodig is, mag er zonder vergunning niet gedomstreerd worden, punt uit.
  Als een crimineel door een rechter tot 20 jaar veroordeeld is, moet die crimineel meteen opgesloten worden, of, die crimineel mag, vanaf het moment dat de rechter zich over de zaak gebogen heeft, zijn mond alleen in de rechtszaal open doen, die crimineel mag vooral geen enkele bedekte of onbedekte bedreiging uiten naar de rechters of de staat toe. Laat een regering dit allemaal toe, dan krijg je inderdaad dit soort toestanden en stinkende wonden in het land.


  gemodereerd
 6. Kort samen gevat, Su zal in de toekomst geregeerd worden
  door Criminelen dommen Apen en types zoals @ Debby.
  Omdat Chan een slappeling is, ten aanzien van zijn gezag.
  Sta op, en laat alle Criminelen, ook van de vorige regering
  oppakken of ”Elimineren”. (Zie reactie van @ Henkes)
  >>>@ Debby<<<
  Lees eerst wat je getoetst hebt voordat je, je mening plaatst.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 7. Het recht moet zegevieren door een passende straf op te leggen, TIP : De Wijdenboschbrug of de 8 dec methode . PUNT UIT…NEKS NO FOUT,IF AI BOS MIK A BOS !


  gemodereerd
 8. Ook de journalisten hebben toch een beetje schuld aan.
  Alle activisten zeggen dat protesteren een grondrecht is van het volk.Dan is het taak van de journalist te vertellen dat de zin door gaat met:Behoudens de beperkingen die de wet op legt.
  De wet verbiedt dat je bij demonstratie iemands auto in brand steekt.Dat vergat de journalist aan de lieve demonstranten te zeggen en zijn auto ging de fik in.


  gemodereerd
 9. vervelend om te zeggen: maar alleen 1 bevolkingsgroep doet deze ondeugd.

  het lijkt alsof ze er plezier in hebben en geen andere agenda hebben voor studie of werk.

  soso ogri.

  brengt land en volk diep ten onder.

  er moet een plan komen om deze mensen in hun dorpen aan werk te helpen. dit is niks.

  Inzetten op rijstvelden Saramacca en coronie zou ook mooi zijn. Toch ligt alles daar stil.


  gemodereerd
 10. Ik geloof best dat er een groepje daar aanwezig was die echt hun gevoelens en emoties wilden uiten, maar van een grote groep kan ik dat niet zeggen”, verduidelijkt het staatshoofd aan het parlement.
  =====
  Beste Chan, het zou je sieren om de waarheid onder ogen te zien en niet te veel de feiten verdraaien. Er waren die dag een paar duizend mensen komen protesteren. Een zeer kleine groep criminelen hebben zich misdragen en dienen volgens wet en recht opgepakt en bestraft te worden. Deze kleine groep die het parlementsgebouw binnendrongen waren niet eens 50. De misdadigers die met stenen gingen gooien idem dito. De rest omheen deze misdadigers waren mensen die voornamelijk bezig waren om met hun mobiel alles te filmen. Ze namen een fatu daarzo. Juist het grootste deel van de betogers waren daar vreedzaam aan het betogen. Dus wees voor een keertje respectvol tegenover dat deel dat vreedzaam heeft geprotesteerd en probeer ook na te gaan wat mis is bij de huidige regering.

  Beste Chan, jij zit in een kabinet waarin meer dan de helft van de ministers incompetent zijn, voornamelijk van de ABOP en PL ministers. Ik zie deze ministers meer op partijbijeenkomsten dan daadwerkelijk met landsbelang bezig. Jij zou gaan reshuffelen, maar onder druk van de VP is dat niet doorgegaan. Dus het zou fijn zijn als er meer daadkracht was getoond. Het roven van stukken grond gaat gewoon door. Voornamelijk door de ABOP en de heer Jogi. Op het Sabaku project zijn de mensen nu reeds bezig te bouwen en je doet er niets aan.

  Beste Chan, laat de regering zelf het goede voorbeeld geven en hun uitgaven versoberen. Je klaagt dat er geen geld is en er grote schulden zijn, maar toch ben je met family and friends op snoepreisje van meer dan een miljoen US-dollars naar Dubai gegaan. Is het zo moeilijk om het grootste deel van de maatregelen eerst door de rijken te laten dragen.


  gemodereerd
 11. De regering zal voor deze schade in eerste instantie moeten betalen aan de ondernemers en deze schade achteraf verhalen op de daders die het hebben veroorzaakt e/o voor schuldig zijn.

  Let op!
  Ook emotionele schade en slachtofferhulp is schade en moet ook in worden meegenomen.

  Chan heeft gezegd dat hij wil dat de economische activiteiten zo snel weer moeten beginnen, dus zal hij hier ook snel met de betaling aan de ondernemers voor geleden schade moeten betalen, waardoor zij met hun ondernemingen weer kunnen beginnen en ook de klanten weer gebruik van hun goederen kunnen maken.


  gemodereerd
 12. Tijd om de criminelen zwaar te straffen.Suriname heeft meer last en schade overgehouden van deze illegale protest fiasco.Het heeft geen enkel voordelen maar juist een heleboel nadelen met zich meegebracht.
  En dan nog denken de surinamers dat roven en plunderen een goed ding is om te doen.Overigens een woord van dank aan de surinaamse regering olv Santokhi dat recht en wet gehandhaafd wordt om orde en rust te herstellen.Een bewijs dat Suriname olv regering Santokhi Democratie nog bestaat.
  Spoor de rest van de plunderaars en vernielers op.Zij moeten gestraft worden.


  gemodereerd
 13. @ Sammy the Queen….je kon het niet beter verwoorden dan mij. Helemaal mee eens. Deze ellendelingen moeten verbannen worden naar hun eigen geboorte district/ dorp. Een idd, niet in aanmerking komen voor sociale projecten, En u zegt terecht hun familie ook niet want die vreten mee uit de gestolen goederen. Dit gedrag moet rigoureus afgestraft worden en op zodanig wijze dat deze ellendige relschoppers/ rovers en hun familie, het komende 20 jaar gaan voelen


  gemodereerd
 14. @passant
  De getroffen ondernemers vergoeden om het later op de daders te verhalen. Voor de drommel niet. De belastinggelden kunnen beter worden aangewend. What about
  de winsten die gemaakt werden voor 17 februari?
  En dan de daders, van een kale kip kun je geen veren plukken.


  gemodereerd
 15. Ray, je kletst uit je nek.Blijf net als Santokhi en Brunswijk je hoofd maar in de grond steken en doen alsof er niets aan de hand is. “ A no mie “ mentaliteit van jouw tra-la-la regering.Karma……is een bitch. Toen Santokhi die Pakittow goed kon gebruiken was er geen vuiltje aan de lucht. Pakittow heeft zelfs 5 dagen en nachten in het NIS geslapen om de zege voor Santokhi veilig te stellen.Nu gaat Santokhi zich ingraven en laat hij Pakittow insluiten.De rekening gaat Santokhi nog goed gepresenteerd krijgen.


  gemodereerd
 16. @RobG
  Je bent een idioot en zal voor altijd eentje blijven.Pakittow wil de genade van Santokhi hebben waarom?
  Is het Santokhi geweest dat pakittow de opdracht had gegeven om terreur te zaaien.O, ja pakittow mag overal gaan slapen om belangrijk over te komen zolang het bij slapen blijft en niet tot terreur overgaat.
  Nu moet pakittow de consequenties van zijn mob mentaliteiten en van zijn volgelingen onder ogen zien en voelen.En jij moet ophouden altijd achter de verkeerde personen te staan. .bouta en pakittow staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis en jij ook.


  gemodereerd
 17. dus rob pakittow is een ho er. noh?
  alles hij maar kan vangen?
  Lijkt somo wel

  Het is duidelijk dat deze mon golen niet tegen het BELEID zijn, maar tegen een persoon en wel zijne excellentie de heer C. Santokhi. De man die ons door de zware stormen moet leiden.
  Corona heeft hij kunnen verslaan, de immens hoge staatsschuld is hij aan het reduceren, dit alles met behulp van het buitenland. Dit zelfde buitenland dat buiten de deur moest blijven om de moordenaar vrij spel te kunnen geven.
  Was het niet deze moordenaar die alle sociale media wilde uitschakelen. Ja die die neg
  er die geen ne ger wil zijn maar Indiaan. Schaamt hij zich voor zijn volk?
  Dan ben je eeen kaolo saka saka en ook die figuren die voor hem opkomen. Allemaal voor geld.
  De verklaring is evident de moordenaar gaat heel binnenkort brommen en dat moet worden voorkomen. Hoewel \het kan worden voorkomen door gewoon zelfmoord te plegen


  gemodereerd
 18. De bestorming van het Capitool in Washington: was dat ook alleen maar 1 bevolkingsgroep? De bestorming op het parlementsgebouw in Brasilia: was dat ook alleen maar 1 bevolkingsgroep?
  De val van het dictatoriale koppel Ceausescu in Roemenië: was dat ook alleen maar 1 bevolkingsgroep? Overal waar onrecht is, zullen mensen opkomen voor gerechtigheid.
  De val van de corrupte mevrouw Corazon Aquino op de Filipijnen: was dat ook maar 1 bevolkingsgroep?


  gemodereerd
 19. paarse lullen , echt jullie zijn zo blij dat die ondernemers beroofd en gemolesteerd werden , maar galbakken , jullie paarse vrienden die dit gedaan hebben staan allemaal op beeld , en zullen allemaal opgepakt worden en bestraft en hun leven hebben ze zelf verpest want niemand wil nog met hen te doen hebben
  en paarse lullen , die paarse vrienden van jullie die het DNA onderhanden genomen hebben staan ook mooi in beeld , als ze opgepakt zijn en hun straf hebben uit gezeten , is er voor hen ook geen leven meer hier in Suriname
  en paarse lullen wat gingen jullie paarse vrienden , de dna leden jones en tsang af als een gieter , en liegen dat ze deden , en nu huilt die jones dat ze hem hardt aangepakt hebben , jones paarse lul , ook jij moet je aan de bevelen van de politie houden bij calamiteiten , maar nee stoer doen , verdomd ze hadden jou achter in de laadbak van die truck moeten smijten


  gemodereerd
 20. @robg

  Nope, die man zat in het NIS om het paars gajes in de gaten te houden en vooral voor zijn eigen partij PRO. Hij was toen al een concurrent.
  Na de voor hem teleurstellende uitslag is hij toen ook een paar dgn verdwenen. Boos vanwege de weinige stemmen.


  gemodereerd
 21. @JZwartmans,

  Chandrika is het slachtoffer van zijn eigen leugen. Hij doet zich voor als Hindoe, maar belijdt het christendom. Daarmee bedriegt hij de Hindoes. De ontevredenen – ze zijn ALTIJD ontevreden – hebben dit door en buiten zijn bedrog uit, wetende dat hij de christelijke relschoppers (hun dus) niet zal aanpakken.
  Waren de relschoppers Hindoes geweest dan ben ik ervan overtuigd dat zij allemaal nu van achter de tralies de wereld zouden zien.


  gemodereerd
 22. Als de beveiliging van Paramaribo ZOO het hek goed had afgesloten, had je vandaag de dag geen vernielingen, plunderaars, en mishandelingen !!!!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES