Defensie: Gemanipuleerd verhaal achter filmpje over truck Nationaal Leger

7
Relschoppers in truck Nationaal Leger
Het moment waarop de plunderaars in de truck werden geplaatst.

Het verhaal achter het viraal-filmpje waarop te zien is hoe personen in een truck (tonner) van het Nationaal Leger in Suriname worden afgezet, is gemanipuleerd. Dit meldt het ministerie van Defensie in een persbericht.

Uit een ingesteld onderzoek is gebleken dat een aantal plunderaars na de aanhouding op vrijdag 17 februari, door politie en militairen in de tonner zijn geplaatst om vervoerd te worden naar het politiebureau.

Onderweg kwam ongelukkigerwijs traangas terecht in het voertuig, waardoor één van de inzittenden, een vrouwspersoon, onwel werd en vervolgens het bewustzijn verloor.

Politie en militairen hebben toen terstond ingegrepen en het voertuig gestopt om medische hulp te verlenen aan dit slachtoffer. Tijdens de hulpverlening hebben een aantal van de aangehouden plunderaars kans gezien om uit het voertuig te springen en weg te rennen. De vrouw is uiteindelijk met behulp van de politie vervoerd naar de EHBO.

Het ministerie van Defensie betreurt het ten zeerste dat kwaadwilligen getracht hebben de militairen van het Nationaal Leger in een kwaad daglicht te plaatsen.

Ondertussen maken fake news verspreiders overuren door allerlei zaken te verzinnen. In het belang van de openbare orde, rust en veiligheid roept het ministerie op om dit na te laten en bij te dragen aan herstel van rust en veiligheid.

Hieronder een video waarbij de plunderaars in de truck worden geplaatst.


7 REACTIES

 1. Sluit alle plundraars en vernielers die in de voertuig zaten op!
  Ook de vrouw die behamdeld werd ter plaatse.Maak geen enkel uitxondering.Politie en militaire dienst spoor de ontvluchtte plunderaars en vernielers op.Ze verdienen gestraft te worden.Geef ze de kans niet om een 2de keer als beesten te keer te gaan.
  gemodereerd

 2. speel het af in zwart-wit dan zie je dat wat zich vrijdag afspeelde , zwart heeft de overmacht en wit zie je helemaal niet
  gemodereerd

 3. Het is een koud kunstje om de ratten aan te pakken die steeds fake-nieuws verspreiden. Zolang daar geen werk van wordt gemaakt, zullen de fake berichten blijven zorgen voor onrust in de maatschappij. Niet uitgesloten dat alles uit een specifieke hoek komt.
  gemodereerd

 4. Ben heel blij dat deze organisatie zich uitspreekt over de wandaden. Er zouden meer marron organisaties dat moeten doen want wat we hebben kunnen zien is dat het overgrote deel van de rovers uit marron jongeren bestond en dat is jammer want nu gaat met denken dat alle marron jongeren rovers zijn en dat is helemaal niet zo. Ik heb nergens gelezen dat de ABOP, BEP zich uitspreken over het gedag van deze groep marron rovers. Is het omdat ze bang zijn stemmen te verliezen omdat de marron zich niet meer gesteund voelen door hun leiders die toch niets voor hun doen?? daar lijkt het wel op.

  Jammer dat ze de grote groep rovers hebben laten gaan.
  wordt tijd dat de identificatie plicht wordt ingevoerd en nageleefd wordt. Iedereen MOET zich kunnen legitimeren op straat. Elke opsporingsambtenaar moet het recht hebben burgers te vragen naar zijn / haar legitimatie krt (ID kaart). Als dat het geval was, waren de vrijgelaten rovers weer makkelijk op te sporen.
  gemodereerd

 5. De traangasgranaat gooier staat hopelijk op beeld en hopelijk krijgt die een stevige straf voor elke plunderaar die in de truck zat en evt gewapende machten want dit valt onder een gerichte aanval. Ik ben ook voor teasers!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.