Brunswijk officieel ingesteld als nieuwe directeur Energie Bedrijven Suriname

29
Leo Brunswijk nieuwe directeur NV EnergieBedrijven Suriname

Zoals eerder aangegeven is Leo Brunswijk vandaag officieel aangesteld als de nieuwe directeur van de NV EnergieBedrijven Suriname (EBS). Dit vond vanmorgen plaats tijdens een korte ceremonie (foto).

Leo Brunswijk, boer van de Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk, was eerder president-commissaris bij het staatsbedrijf. In mei 2021 werd hij in alle stilte door de raad van commissarissen benoemd tot directielid van de EBS.

In november vorig jaar ging al rond dat Brunswijk directeur van de EBS zou worden. Dit werd toen ontkent door president Santokhi. Nu drie maanden later is dit toch het geval. Naast Brunswijk (CEO) maken ook Robert Pancham (COO), Lesley Rahan (CFO) en Marcel Eyndhoven (CTO) deel uit van de nieuwe directie.

De positie van Brunswijk is niet geheel onomstreden. In augustus vorig jaar werd namelijk bekend dat hij in dit uitgelekt fraude rapport gelinkt wordt aan fraude bij EBS.

In dat rapport is te lezen hoe een onderzoek zich gericht heeft op vermeende fraude binnen de EBS, onder leiding van Brunswijk. Volgens het rapport zou Leo Brunswijk door misbruik van zijn positie als president-commissaris c.q. interim-CEO, handelingen hebben gepleegd die tot ernstige financiële benadeling van de EBS hebben geleid.


29 REACTIES

 1. In november 2022 werd door LEANDRO uit LEEDORP Santhoki ontkend dat Leo Brunswijk directeur zou worden.

  Ik baal echt van deze Liegende president. Alles wat uit zijn mond komt zijn alleen maar LEUGENS.

  Santhoki doet niet onder voor de CEO van de FIRMA LIST en BEDROG.

  Santhoki is gewoon erger dan zijn voorganger: Hij had beloofd niet aan Vriendjes en Vriendinnetjes politiek te doen.
  Ik zie geen enkele Bromtjie Djarie, ik zie alleen maar Rommel, op sleutelposities zie ik slechts soortgenoten van Santhoki en Brunswijk.

  Het BELIJD van Santhoki is een aanfluiting die zijn weerga niet kent.
  gemodereerd

 2. Dit is een goed voorbeeld van transparantie.
  Iedereen weet dat de man een boef is maar gewoon benoemen om een coalitie partij blij te maken .we kunnen een voorbeeld hieraan nemen .de juiste man op de juiste plek in deze de staatsgrabbelton.hoeraaaaa.
  gemodereerd

 3. hopelijk was dit de laatste zet van president santokhi , santokhi meer dan de helft van de bevolking heeft geen vertrouwen meer in u , heeft vp brunswijk u soms ergens mee gedreigd , dat u toch toestemming gaf , echt stap op en laat iemand anders het stokje overnemen ,
  hopelijk zien u buitenlandse vrienden dat Suriname faalt , en afstand gaan nemen , zelfde als toen die bouterse aan het bewind was
  gemodereerd

 4. Das erg toch, wat voor opleiding heeft deze brunswijk? Het wordt steeds erger voor de surinamer om stroom te betalen, foei toch pres en vp, jo sitting? Me m…..
  gemodereerd

 5. Tot dus ver ging het met horten en stotend maar nu heeft het alle schijn dat het licht voorgoed uitgaat.
  gemodereerd

 6. Corrupte, criminele recidivisten worden in die misdadige FAILED STATE beloond met politieke/maatschappelijke topfuncties. Dankzij het structurele NEPOTISME beleid van opeenvolgende regeringen.
  gemodereerd

 7. Dit kan alleen in corrupt Suriname. Met deze figuren aan het roer zal dit land nooit voorruit komen en zal het altijd een failed state blijven.
  Chan staat machteloos en is niet instaat om het tij te keren. Als ik hem was, zou ik alles in het werk stellen om voor 2025 het kiesstelsel te herzien, zodat abop nooit meer regeermacht krijgt.
  gemodereerd

 8. Walgelijk!

  Goh, wat is het rustig op soc media, geen geklaag over witteboordencriminelen, geen filmpjes, doodse stilte.
  Dit mag dan wel weer, als het maar niet de FL betreft, want dan breekt de pleuritis uit.
  Ziekelijk!
  gemodereerd

 9. TRIESTTTTTTT…….SCHAAMTELOOSSSSSSSSSSSSS
  NIET ANDERS VERWACHT VAN DIE LB . MACHTSPELLLLL
  STELLETJE BOEVENNNNNNN
  gemodereerd

 10. Ding boerikie poti wan poe poesi fu luku na mirki!
  Su is totaal naar zijn moer!

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 11. EBS mogen we afschrijven nu. Gaat nog een grotere njang patu worden. Lang leve de politiek in suriname .
  gemodereerd

 12. En die slappe chan3ka zwijgt weer in alle talen, laat hem wat zeggen en hij krijgt een klap op z’n bek van de ouwe bankrover
  gemodereerd

 13. Abop, mie sabie san oe abie na ini oe atie,… oen no abi sjeng.
  me kies loes bere foe oe agoe peng- peng.
  Tamara oe sa jere tak Chan e char a neng
  mie begie masra gado tak na ini 2025 oe har adang go na joeka kondre
  bikasie Lonny e smeer soso trasie, eng brada e smerie boko-boko kasie
  abop nanga bep ow las pasie.
  Ai,.. na mie Boesskowtoe takie 🙂
  gemodereerd

 14. Ronnie Brunswijk (VP): niet lullen, mijn familie moet ook eten, tôg en ze werken “hard”.
  gemodereerd

 15. Wanneer komt er een wet die verbiedt ministers , president,vice president om familie in de eerste en tweede graad te benoemen in hoge posten van de overheid en belangrijke instanties.

  Dit zakken vullen van familie is een form van door de wet toegestane witte boorden beoordeling.
  gemodereerd

 16. Eerst Bouterse daarna Brunswijk daarna broer Brunswijk alle drie een crimineel verleden dit zegt al genoeg over dit land .
  Vroeger schaamde ik mij over het blank zijn. Niet te geloven.
  Corruptie alom TRIEST TRIEST en dat is nog zacht uigedrukt.
  Komt nooit meer goed met Suriname en dat zeg ik niet alleen, vele met mij .
  gemodereerd

 17. Ik heb vaak geschreven dat Ch.Santhoki de Pres is, maar R.B
  en DDB maken de dienst uit. Maar wordt helaas niet door de redactie geplaatst, wordt gezien als een laster! In 2025 wordt
  Su geregeerd door een stelletje ”ongeletterde Bavianan”. Hoop
  dit nog mee te mogen maken, >>@ Henry << en alle andere Forummers, ik sluit me aan bij jullie. Niet dat ik gebrek aan woorden heb, maar dat bespaar me moeite. ''Want, jullie hebben allemaal gelijk''. Su is totaal naar zijn malle moer
  sinds 1975, en gaat nu verder naar zijn mallemoer! Ik hoop
  dat de redactie mijn posting plaats, want ik wordt als weeskind
  behandelt, reden …… ik schrijf wat ik denkt, en dat strookt
  niet met de mening van de redactie.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 18. bouterse zal zaterdag in ocer wel fel uithalen , maar deze massamoordenaar moet eens in een spiegel kijken , en bouterse je ging af als een gieter he 31 januari met het december proces , het is volop bewezen dat jij bouterse altijd leugens hebt verteld , echt wat ben jij een vies ventje , maar jij zal straks alle kleuren schijten als ze jou aanhouden , achter in de bak van de truck smijten en als je in santa boma aankomt is de isoleercel van 1 bij 2 meter voor jou tot beschikking , geen familie bezoek , geen advocaten , geen paarse vrienden , alleen een paar paarse ratten zullen jou maatjes zijn ,en dat je heel langzaam wegrot in die cel, hopelijk duurt het 19 jaar
  gemodereerd

 19. Zijn jullie eindelijk wakker uit de anti bouta slaap, de aanhangers van de oranje helden. Bijna drie jaar lang Santokhi en co lopen ophemelen.
  Pony heeft altijd gewaarschuwd voor deze valse Agema’s.
  Wat valt er te bereiken met mensen die jaren lang in een corrupte omgeving hebben gekampeerd, welles waar in andere kampen dan de NDP. De mensen van de vier partijen die de coalitie vormen hebben nooit kunnen functioneren zonder dat zij onderhands mee hebben gedaan met de NDP. Ze zijn allemaal corrupt, weten precies hoe, wat zij uithalen. Alleen naïevelingen (uit diaspora NL, die denken dat alleen de Abop corrupt is) geloven nog in sprookjes. Met de voortzetting van de “oude” politiek wordt het nooit iets. Als je carrière wilt maken in de politiek moet jij je corrupt opstellen, anders is het ophoepelen, en langs de waterkant lekker kuieren.
  En het volk is aan het pinaren, stemt straks weer op de ‘oude’ partijen, om dan weer 5 jaren te lopen klagen en geld te eisen. Sari tori Jip en Janneke
  gemodereerd

 20. Waarover heb jij het @pony

  Ik zie geen enkele ‘nieuwe’ partij de boel overnemen. Het overgrote deel zijn exponenten die zijn weggejorist uit een grote partij.

  De rest:
  Meneer botox, met zijn; ‘het volk eerst’ slogan, moet eerst zijn zoon tot orde roepen met zijn meel-oplichtings-praktijken.
  Da1891, bestaat al 100 jr, lekker aan de kant.
  Doe, de verrader vh land.
  Verder zie ik die puistenkoning cq kapper en maisha in haar ordinaire shorts echt niet dealen met internationale organisaties.
  De rest is zo onbelangrijk dat ik ze niet ken 😅. Enne, een zakenkabinet bestaat uit dezelfde mensen die nu de boel oplichten door creatief met hun boekhouding om te gaan, alleen maar om geen belasting af te dragen. Dus doe jezelf een lol.

  Wat rest, ja de meer ervaren partijen. Niks ouwe politiek, want als er iemand innovatief bezig is, dan is het de huidige president.
  Daarom snappen jullie niet wat er gebeurt, begrijpelijk als je 40jr lang op commando en van subsidies hebt geleefd.
  Die subsidies die die suri’s krijgen heb je niet in rijk Nederland. Dat snappen die revokids niet. Revokids is 50 plus jr en jonger.
  Die revolutie heeft het land en de toekomst vd mensen vernietigd.
  gemodereerd

 21. Mooi voorbeeld, zet alle analfabeten op belangrijke posities, vooral familieleden die nog niet eens een behoorlijke brief kunnen schrijven, en dan komen alle buitenvrouwen aan de beurt, en het kabinet is weer compleet en alle directieposten zijn verdeeld.
  Gaat dit nooit ophouden, we zijn dus echt een bananen republiek die niks wijzer geworden is.
  Zo triest, dat het land alleen op corruptie en vriendjespolitiek kan draaien.
  Er zijn zoveel afgestudeerden die heel wast in hun mars hebben, die krijgen geen kans omdat de gevestigde orde zijn tikkie njang niet wil afstaan
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.