Leo Brunswijk per 1 februari nieuwe directeur van EBS

32
Vp Brunswijk bevestigd: broer Leo houdt maar 1 functie over
Leo Brunswijk

Leo Brunswijk, de broer van vice-president Ronnie Brunswijk, wordt per 1 februari 2023 de nieuwe directeur van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS).

De Surinaamse krant De West meldt dat dit nu officieel is. Het bericht is ook door diverse betrouwbare bronnen bevestigd aan de redactie van Waterkant.Net. Vernomen wordt dat er een directie team is goedgekeurd in samenwerking met de bond.

De West schreef dat Brunswijk per 1 januari 2023 met ontslag is gegaan als president-commissaris bij de EBS en ingaande volgende maand officieel de functie van CEO zal bekleden binnen het Staatsbedrijf.

De positie van Brunswijk is niet geheel onomstreden. In augustus vorig jaar werd namelijk bekend dat hij in dit uitgelekt fraude rapport gelinkt wordt aan fraude bij EBS.

In dat rapport is te lezen hoe een onderzoek zich gericht heeft op vermeende fraude binnen de EBS, onder leiding van Brunswijk. Volgens het rapport zou Leo Brunswijk door misbruik van zijn positie als president-commissaris c.q. interim-CEO, handelingen hebben gepleegd die tot ernstige financiële benadeling van de EBS hebben geleid.

Brunswijk wees alle aantijgingen over fraude van de hand.


32 REACTIES

 1. Deze man steelt al zoveel bij ebs en nu is hij directeur geworden.wat gebeurt er allemaal in Suriname.
  gemodereerd

 2. Deze man is zelf zonder licht in het binnenland opgegroeid.Hoe verwacht de regering dan dat hij een verbetering is.
  gemodereerd

 3. Wie het zwaard heeft, zegent zichzelf: Friends en Family every where Baja

  Hier heeft het Surinaamse volk kennelijk voor gestemd.

  Weg met deze gasten zou ik zeggen!!
  gemodereerd

 4. Ongeloofwaardige zooi aan het worden!

  Nu mogen jullie gaan protesteren want dit kan absoluut niet. Één vd big 5 internationale accountantskantoren heeft bewezen dat die man herhaaldelijk corrupte aanbestedingen heeft uitgevoerd, etc etc.

  Hij heeft de SLM vernietigd, maar is nooit ter verantwoording geroepen en nu vernietiging EBS. Dit is pure nepotisme, je steelt, je wordt nooit gestraft maar beloond met een directeurschap.

  Ik verwacht kamervragen, een wekenlang debat, dit gedoe moet eens een keer stoppen.
  Wat is er gebeurd met de resultaten vd fraudezaak. Wat zijn de kosten en waarom zijn de aanbevelingen niet overgenomen.
  Wat is de status vd andere lopende strafzaken naar die man?
  Wordt de VHP bedreigd door die marrons, met
  uiteenvallen vd coalitie. etc. Indien zo, stop er maar mee, want er zal dan meer volgen. Het is het niet waard. Integriteit gaat voor alles.

  Wanneer je denkt, goh het is rustig… pfff.
  gemodereerd

 5. Al ben je een geslachtsdeel, als je een kruiwagen met ijzeren
  wiel hebt, wordt je wel een directeur ergens in Su.
  >>>@ Jacobus<<< Hij heeft het licht gezien, dus nu kan hij
  makkelijk zijn zakken gaan vullen ! Over een paar jaar wordt Su
  bestiert door ''lonto edés '' zonder een goede scholing.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Vraag mij vaak af wat doe ik hier in dit corrupte land het is niet te geloven al GEFRAUDEERD te hebben en toch directeur van de ebs worden per 1 february .
  PRESIDENT SLAAPT U
  gemodereerd

 7. Zo gaat het in dat land. Alleen maar family and friends. En de president zelf kan niets hiertegen doen, want hij doet het ook. Dus straks gaat Chan Melissa benoemen tot directeur Staatsolie. Dan is de poppenkast compleet. Schaamteloos allemaal.
  gemodereerd

 8. abop, pl en nog enkele andere politieke partijen in Suriname hebben niet de personen met de juiste profielen, persoonlijkheid, capaciteiten, kennis en ervaring, enz om posten, cq van leiding gevende van ondernemingen, DNA-lid, minister, vp, enz te mogen doen.

  Uit alles wat ze doen, blijkt dat ze ongeschikt zijn en van de hoed en de rand, (inter)nationaal, wetgeving enz geen kaas hebben gegeten. Suriname heeft niets aan deze gasten.

  abop heeft bewezen dat bij de ndp ze er niets van bakten en ddb, npd niet met hun kon samen werken. Met deze regering blijkt weer dat ze er niets van bakken. Ook NPS/El Vene wilde niet met pl samen werken en had bravo verteld dat hij ongeschikt was om vp te worden. De directeuren, ministers van zowel pl als abop zijn nada, nunka, nul, notie, neks ze negatief. Ze bakken er niets van.

  Zie Sabaku project waar ook grondpapieren onrechtmatig worden gegeven aan partijgenoten ea, maar de minister van OW heeft aangegeven dat het niet kan, omdat het zijn ministerie is, die eerst het gebied in orde zou moeten maken. En tot die tijd kan en mag niets daar plaats vinden. Al de papieren die zijn afgegeven zijn gewoon nietig. Mensen die daar bouwen zullen daarom merken dat als alles weg gebulldozerd wordt ze de staat niets kunnen maken en dat hun geld in de huizen verloren zijn. Ze hebben geen poot om op te staan. Voor het gebied van Sabaku gelden niet de wetten die gelden in de dorpen van de dorpen van de Marrons in het oerwoud.

  Ook de president heeft al aan de minister die de grondpapieren, banken, notarissen, enz aangegeven dat ze niets mogen doen, omdat dit allemaal onrechtmatig is. Ze hebben geen poot om op te staan als alles wordt verwijderd en de papieren onwettig zijn. Laat zij de minister van grondzaken dat heel goed in haar oren knopen. De mensen die daar al hun geld in gestoken hebben, gaan jullie je geld maar weer bij de minister van grondzaken halen, want het is verloren geld. De huizen die jullie daar nu bouwen, zullen worden afgebroken. De gronden zijn nog niet door het ministerie van OW in staat om verkaveld te worden en ook niet aan mensen, cq de Marrons te worden toegewezen.
  gemodereerd

 9. Wat is de cv van Leo Brunswijk. Wat zijn de profielen van deze functie! Gaat hij dit kunnen ambiëren. Lijkt me te gortig voor woorden.
  Als je nagaat hoe hij reeds gefaald heeft bij zijn vorige functies, betrokken bij malversaties en corrupte handelingen en geldverduistering, dan kun je je conclusies trekken.
  Hoe kom je zo vooruit in Suriname. Is de president niet bij machte om het land te leiden.
  Ga dan weg jo……………..
  gemodereerd

 10. De beroepszeikerds hebben weeer eens heel wat te lullen.jullie gezwel veranderd niets aan de benoeming.k krijg zo het idee dat geen van jullie eenreuliere baan heeft.als we bedenken dat jullie steevast iets te kletsen hebben over suriname alsof jullie op het net leven.
  gemodereerd

 11. EBS staat hetzelfde als alle andere kaalgevreten staatsbedrijven te wachten…

  Als je geld hebt, investeer in zonnepanelen en andere alternatieve energiebronnen. Noso wo ka now echte echte.
  gemodereerd

 12. Zijn de Surinamers echt zo dom dat ze nog steeds niet begrijpen,Dat de Surinaamse Politiek en Regering alleen maar een SHOW is en een Podium is voor vriendjes politiek en Zakkenvullers.
  Hoe denk je dat zo,n aanstelling heeft plaatsgevonden? Santhoki zei tegen RONNIE ik wil een van mij op die post en mag je een van jou op een andere post.Hele Suriname is een aanfluiting,ik schaam mij om een Surinamer te noemen,ik ben erg blij dat daar weg ben,

  Groeten uit Nederland.
  gemodereerd

 13. Weer een super boef op een crusiale plek!!!!!!!!!!!!

  Binnenkort EBS failliet vanwege rovers praktijken. En weer een ongeschoolde an-alfabeet op zeer belangerijke plek. Zolang die hoofd boef in de regering zit krijg je zulke toestanden.

  Man man wanneer houd dit een keer op, Su wordt alsjeblieft wakker en gooi al die boeven in de gevangenis.
  gemodereerd

 14. Deze man heeft een kop als van een gloeilamp alleen is hij geen licht. Reeds eerder heb ik aangeven dat Suriname kapot gaat door deze narcistische klootzakken die er alleen maar uit zijn om te stelen en corruptieve praktijken op na te houden. De hele politiek in Suriname is tot op het bot corrupt, alleen maar zakkenvullers ten koste van de bevolking die maar steeds meer aan het pinaren is. De Politiek heeft ons geliefd Suriname tot de bodem van de afgrond gebracht heden ten dagen, waarvan een groot deel aan de Surinamer zelf te danken is. Mooier kan ik het niet maken.
  gemodereerd

 15. Als onderzoek heeft uitgewezen dat deze idioot heeft gefraudeerd..hoe kan hij nu dar directeur worden van hetzelfde bedrijf die hij naar de knoppen heeft helpen brengen…wtf is dit man!!
  gemodereerd

 16. Aan het eind van zijn carrière zal je de EBS-kas met een flashlight moeten verlichten om te zien wat er over is.
  gemodereerd

 17. Als de zaak rond de fraude bij EBS , waarbij Leo Brunswijk betrokken zou zijn, door de PG onderzocht is en bewezen is dat hij schuldig is,
  dan dient hij te worden vervolgd.
  Als hij desondanks toch benoemd wordt, dan zou Ronnie Brunswijk als vicepresident moeten zeggen: DAT IS EEN AANSLAG OP DE RECHTSTAAT
  gemodereerd

 18. De regering Santokhi-Brunswijk is met haar nepotistisch gedrag bezig zelfmoord te plegen en daarvoor kan Leo, als directeur van de EBS, mooi een electrische stoel laten installeren.
  gemodereerd

 19. deze regering is voor de zoveelste keer niet te vertrouwen , vorig jaar moest die leo posten in leveren en nu krijgt hij de hoogste baan bij de ebs , echt deze regering houdt zich niet aan afspraken en beloftes , wat moeten wij met zo’n regering , echt na 31 maand regeren alleen maar ellende gebracht , het werkende volk en de aov-ers en de armen gaan straks dood ze kunnen nog geen brood kopen , maar voor deze regering telt allen de rijken , en de slm moet gered worden ten koste van het arme volk , mensen deze regering moet weg , ze maken van Suriname een verdeelt land , straks haat iedereen iedereen , dit willen we toch niet
  gemodereerd

 20. en deze regering wilde toch dat er meer productie moet komen van bedrijven en ook in de landbouw en veeteelt , nou de minister van landbouw en veeteelt heeft vele bedrijven in deze sector kapot gemaakt , het bedrijf dat sukade maakte , het bedrijf dat ananas al gesneden en verpakt aanbood , en de doksenclub , er heerst vogel griep daar in Nederland en de export van broedeieren mocht niet plaats vinden in een gebied van 10 km , deze minister bepaalde hier dat de export van broedeieren in een gebied van 80 km niet mag plaats vinden , echt deze minister heeft de doksenclub kapot gemaakt , en dat die zakenman kirpalani vrij uit ging , en dit bedrijf was al bezig om een fabriek te bouwen met een slachtlijn voor kippen , dus om kipproducten te maken voor export en voor de winkels hier in Suriname , en het leverde veel arbeidskrachten op , de minister hield voet bij stuk en het bedrijf is vertrokken , nogmaals weg met deze regering
  en hij maakt de rijstsector kapot met zijn rattengif
  gemodereerd

 21. Het stroomtarief gaat met 300% verhoogd worden om de elektrificatie in de rurale gebieden te kunnen voorzien.
  Lang leve de vooruitgang en productie…
  gemodereerd

 22. Ok Brunsie. Bewijs nu dat jij de juiste man bent op de juiste plaats en als het jou lukt zullen wij niet meer over je lullen.
  Tot zover heb je in mijn ogen gefaald omdat jij zo dom was om de regels van functiescheiding te verkrachten, t.w.: Raad van commissarissen (een controlerende functie) en CEO (een uitvoerende functie)
  gemodereerd

 23. ABOP faciliteert FAMILY AND FRIENDS en Santokhi wordt daarop aangesproken.

  Surinamers zijn schijnheiliger dan Sinterklaas en zwarte Piet !

  De fouten van ABOP worden niet belicht maar worden juist onder stoelen en tafels geschoven.

  Willen wij een beter Suriname of niet.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 24. Santokhi is ook maar een mens en een hiele likker. Wanneer hij echt een man was dan zou hij hard moeten ingrijpen, desnoods ten gevolge van nieuwe verkiezingen. Maar ook hij is verzeild geraakt in de graai cultuur.
  Ik heb medelijden met de bevolking van Su.
  Zal er iemand ooit opstaan en zeggen ,,zo gaan we het doen en niet anders,,.
  gemodereerd

 25. Wie heeft ABOP gekozen ?

  Het volk.

  Ligt het dan aan ABOP ?

  Nee. Het ligt aan het volk.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.