Aanslag in Suriname: verdachten wilden kantongebouw opblazen

24
Aanslagplegers wilden kantongebouw in Suriname opblazen

De personen die vrijdagavond schoten hebben gelost op het kantongebouw aan de Monseigneur Wulfinghstraat in Suriname, hadden de intentie om het gebouw op te blazen. Dat blijkt uit de ter plaatse aangetroffen levensgevaarlijke projectielen, die op het terrein werden gegooid.

De redactie van Waterkant.Net verneemt ter plaatse dat twee zogeheten RPG anti-tank granaten samen met een handgranaat aan elkaar waren bevestigd. De handgranaat is echter niet afgegaan. Was dit wel het geval geweest, dan zou er sprake zijn van een enorme explosie.

Op het moment van de aanslag in Suriname, waren een politieman en een BBS’er in het gebouw aanwezig die de wacht hielden. De verdachten reden op een bromfiets en stopten voor het gebouw. Een van de mannen stapte af en gooide een zak met explosief materiaal op het terrein en loste daarna schoten met een automatisch wapen.

Er werden meerdere schoten op het gebouw gelost. Er zijn diverse kogelinslagen aangetroffen en enkele ramen zijn kapot geschoten. Ook zijn er flink wat hulzen op de weg aangetroffen. De duorijder stapte op de bromfiets waarna de mannen wegreden.

De bombsquad werd erbij gehaald waarna de projectielen werden afgevoerd. De afdeling Forensische Opsporing is op het moment van schrijven nog bezig met het onderzoek ter plaatse.

De twee RPG anti-tank raketten en kogelgaten


24 REACTIES

 1. Mop van de dag; ‘2 mannen op een opgevoerde zundap brommer plegen een aanslag met een opgegraven raket afkomstig uit wuhan’.

  Ik vertrouw erop dat de suri recherche exact weet wat ze te doen staat en weer uitstekend werk verricht.

  Zelf zou ik de omgeving tot nader orde hermetisch afsluiten.
  Gevaar dreigt uit de hoek vd suri ‘mie tagjie, plus die revo-boomer aka veelvoudige sluipmoordenaar.
  gemodereerd

 2. Wat gebeurt er in onze swietie Sranan. Dit soort dingen werd voor onmogelijk gehouden in Suriname maar zijn waarschijnlijk heel gewoon geworden voor bepaalde figuren en alleen maar voor geld en macht. Tot de bodem uitzoeken en opsporen deze beesten.
  gemodereerd

 3. 3 keer raden van waar die gevaarlijke projectielen mogelijk afkomstig kunnen zijn.
  Neem nou de zogeheten RGP anti-tank granaten; zo gemakkelijk – als bij een vuistvuurwapen – kom je niet aan dit spul.
  gemodereerd

 4. Waarheen met mn geliefd Suriname. Wordt alsmaar erger. Wat hebben we op ons dak gehld met deze regering??
  gemodereerd

 5. Dit zijn maffia praktijken zoals in Mexico en Colombia.
  Er staat Suriname heel wat te wachten als Bouterse wordt opgepakt voor zijn gevangenisstraf.
  gemodereerd

 6. Het geschrokken Surinaamse volk: “Wie wil er nu het kantongebouw in Suriname opblazen”?
  De bekende Surinaamse advocaat van de duivel Didibri: “kar nen dan mi sa froiti”.
  gemodereerd

 7. De daders makkelijk te traceren!! Daar heb je camerabeelden en elders in de straat i.d. Hoe kunnen zij verklaren dat de dader os daders op de bromfiets waren!! Dan is het volgens mij hen gezien op welk manier dan ook!! Let wel de tijden en de camerabeelden!!!
  gemodereerd

 8. Zit er geen Bouta DNA op de RPG’s!

  Dat krijg je er van als een land niet durft op te treden tegen criminelen zoals Bouterse en Boefdraad.
  gemodereerd

 9. Met de camerabeelden die in Paramaribo zijn, moet het gemakkelijk te achterhalen zijn om het spoor/ richting waar pleger van een explosie met een wilden plegen of gepleegd hebben op het gebouw het kantongebouw aan de Monseigneur Wulfinghstraat in Paramaribo.

  Welke vervoersmiddel?, uit welke richting kwamen ze aanrijden?, welke rij richting hebben ze genomen na dat de aanslag gepleegd was? Hoeveel personen?, Welke etniciteit? Welk tijdstip? Welke dag? Deze richtingen van komen en gaan volgen en zie waar het naar toe leidt en waar ze vandaan kwamen.

  Gelet op de gevonden projectielen, de inslagen in het gebouw kan nagaan worden welke projectielen dat zijn en kan gemakkelijk worden afgeleid waar ze vandaan kwamen, wie erover kan beschikken.

  Ook waren er wapens van het leger verdwenen en of uit een woning en in de onder wereld terecht gekomen. Deze wapens zijn nog steeds niet gevonden door justitie en politie, MP.

  Wie kan er belang bij hebben om het Kantongebouw aan de Monseigneur Wulfinghstraat Paramaribo te willen opblazen? Uit die hoek moet men de daders van deze daad moeten zoeken.
  gemodereerd

 10. De safe city camerabeelden zullen meer duidelijkheid in deze zaak moeten brengen. De president kan heel gemakkelijk een verzoek indienen voor meer camera’s bij de Chinese staat onder het mom van meer veiligheid en surveillance voor de Surinaamsche en Chinese bevolking.
  China heeft in vele landen ook geheime politie diensten om Chinese staatsburgers in de gaten te houden. Dat zal in Suriname ook niet anders zijn…
  Het wordt dan net als Cuba waar je meer grip op de bevolking hebt, dat is toch wat zijne excellentie wil…
  gemodereerd

 11. De politie en de BBS’ers moeten voortaan vaker ROADBLOCKS houden op de weg van en naar LEONSBERG.
  gemodereerd

 12. De daders waren in elk geval op een motorfiets en in die hoek moet men uitkijken naar de daders.
  gemodereerd

 13. Zo snel kogelijk alle fascisten van de ndp beweging oppakken en preventief opruimen. ZE Santokhi doet er goed en verstandig aan om de hulp van het buitenland in te roepen. Ook de hulp van de Mossad is van harte welkom om deze lafhartige terroristen op te sporen en uit te schakelen. Ik heb het al zo vaak gezegd. Dit land zal nooit vooruitgang kennen zolang de Afro kakkerlakken van de ndp niet uitgeschakeld zijn.
  gemodereerd

 14. Interessant om te weten waar de granaten vandaan komen… laat me raden….uit de verdwenen voorraad van de vorige president? Trouwens….ook die zaak is in de doofpot belandt.
  gemodereerd

 15. Vroeger, in de 80er jaren van de vorige eeuw, zou zo’n aanslag zeker gelukt zijn. Maar wanneer de opdrachtgever/baas 75+ oud is, kan er iets mis gaan, omdat hij dement begint te worden en niet alles meer op een rijtje heeft.
  gemodereerd

 16. De daders opsporen, oppakken en dusdanig mishandelen totdat zij gaan zingen wie de opdrachtgever is!! De bom vervolgens in hun reet duwen en laten exploderen samen met de opdrachtgever of gevers!! Wiep den bun mars ji den!!
  gemodereerd

 17. Denk je eens in dat de opzet gelukt was! Dan was de Kathedraal die op hetzelfde complex uitkomt er ook aan en nog meer !
  Vorig Kantongebouw een straat verder is toch ook ten gevolge van machtswellust eraan gegaan?
  Ik hoop niet dat mijn gevoel uitkomt en dat er meer van zulks volgt voor en na 31 januari.
  Het is tijd om te hamsteren.
  gemodereerd

 18. debby , jou geliefd land , lul het is niet jou land , de bijlmer in Amsterdam is jou krot , en het is niet deze regering die dit doet , maar jou vriend ddb doet dit , over 17 dagen gaat hij de bak in en hij poept elke dag in zijn broek , debby jij moet hier komen om hem te verschonen en te troosten want ddb houdt van jongens uit de bijlmer
  en die antitank granaten waren zeker in de wapenkamer van ddb , en debby , alles wat in die wapenkamer is heeft hij gestolen van het leger voor mei 2020
  gemodereerd

 19. Vergeet bordo niet. Ik vertrouw die ene kabuladanser ook niet
  Alml smeerlappen op n rijtje.
  gemodereerd

 20. Sammy the Queen , hier kunnen wij niet hamsteren , zelfs een basis product is niet te betalen , en groentes , fruit , vis , kip , varken of rund van eigenbodem is onbetaalbaar voor vele Surinamers , en door deze aanslag zal straks alles nog duurder worden
  nu de president niet in het land is gebeurt deze aanslag , wel raar , misschien kan hij beter daar blijven
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.