zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHaïtiaanse ondernemer Saya in vrijheid gesteld

Haïtiaanse ondernemer Saya in vrijheid gesteld

-

Does Travel - naar Suriname

De bekende Haïtiaanse ondernemer Saya is vandaag in vrijheid gesteld. Dat heeft mr. Nibte zojuist bevestigd aan de redactie van Waterkant.Net.

De in Haïti geboren ondernemer wiens echte naam Sean Mixon is, werd in oktober vorig jaar aangehouden door de politie, in verband met een onderzoek naar gebruik van vervalste documenten bij de invoer van een luxe auto. Het gaat om de invoer van een peperdure Aston Martin Vantage waarbij vermoedelijk gebruik gemaakt is van valse dan wel vervalste documenten.

De advocaten van Saya hadden de rechter-commissaris eerder verzocht om zijn bewaring te weigeren en hun client naar huis te sturen. Ze merkten op dat uit het dossier blijkt dat hun cliënt, die autohandelaar is, vervolgd wordt voor onderfacturering.

De waarde van de desbetreffende auto is voor een lager bedrag opgebracht dan de werkelijke waarde. Verder merkten ze op dat alle handelaren aan onderfacturering doet.

De waarnemend inspecteur Invoerrechten en Accijnzen zegt dat ze 32 jaar douanier is en voor het eerst meemaakt dat een zaak van onderfacturering naar de zitting is. Ze vraagt zich af waarom er mensen zijn opgesloten in deze zaak.

Alle getuigen die vandaag zijn gehoord geven aan dat onderfacturering buiten proces word afgehandeld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Evenals Bordo, geen zuivere koffie.
  Hoepel deze man op naar z’n land van geboorte.
  Dit soort ongure figuren inspireren andere ongure figuren.


  gemodereerd
 2. Zo zie je maar dat er veel corruptie is.
  Deze dingen moeten justitiële gevolgen hebben.
  De meeste ambtenaren van de douane zijn corrupt.
  Ze nemen tjoekoes zelf meegemaakt maar niet aan meegewerkt dus belasten je opzettelijk meer. Omdat je niet meedoet aan corruptie.
  ALS IEDEREEN ZO DOET DAN KAN HET MISSCHIEN DE GOEDE KANT OPGAAN.
  CORRUPTIE IS OVERAL MAAR SURINAME GEBEURT HET OPENLIJK NIEMAND DIE ER WAT VAN ZEGT IEDEREEN KIJKT DE ANDERE KANT OP


  gemodereerd
 3. Die gasten die op de mensen van de regering lijken en al jaar en dag auto handelaar en cambio’s hebben, daar vraagt men niets.
  Bij sommigen hoeft de container niet eens open. Sur is zo corrupt. We staan al met 1 been op de zwarte lijst.


  gemodereerd
 4. Kon-koni: ala busmeti é nyan ksaba, má ná mi wan é tyari a nen.
  Saya: ala Wagi importeur é onderfactureer, má ná mi wan den é sroto.


  gemodereerd
 5. En…? In vrijheid of voorlopige vrijheid?
  Komt er een vervolg of is hij onschuldig bevonden?


  gemodereerd
 6. Als hij opgesloten is kan hij geen boete meer betalen.
  Hft zn straf al gehad. Hij hft zichzelf en zijn landgenoten in dom avontuur gezet door ze nr vhp te brengen. Geen werk voor ze


  gemodereerd
 7. Zooo, jammer…weer een crimineel vrij. Is een schande voor de douane en de staat dat onder facturering oogluikend wordt toegelaten. Maar er zouden teveel koppen rollen bij de douane dus de douane top heeft duidelijk invloed gehad op deze zaak De koper betaald wel de volle pond. Wie beschermd die??
  Het zal dan niet lang meer duren of money hond zal weer ten tonele verschijnen……jammer. Sutiname.was lekker rustig zonder deze idioot op social media


  gemodereerd
 8. Die man heeft geld, dus natuurlijk gaat iedereen het voor hem opnemen. Als mevrouw douanier weet heeft van onderfacturering, waarom heeft ze nooit aan de bel getrokken? Nu hij vrij is, kan hij alsnog sinterklaas en kerstman spelen


  gemodereerd
 9. wat een teringzooi hier in Suriname , en zeker madam , zij krijgt moordenaars , verkrachters , oplichters , stelers en nog meer gespuis vrij , nou mensen we hebben hier in Suriname geen rechtelijke macht zo te zien , madam is de macht , regering pas maar op


  gemodereerd
 10. De les!

  Waarom krijgen buitenlanders die totaal geen affiniteit hebben met suri, stemrecht en een surineds niet!

  Eerder aangegeven; de verruwde criminaliteit is op conto van buitenlanders; drugs, goud, relationele sfeer, mensenhandel.

  En wij, wij mogen helemaal niets!

  Sluit die grenzen en voed je eigen mensen.


  gemodereerd
 11. zulke moeten ze het land uit schoppen su wordt er niet beter van kijk goed naar zn kop ziet hij er eerlijk uit noway


  gemodereerd
 12. @Debby het sijn de gasten bij de douane dienop jou lijken, die tjoekoe nemen en deze rotzooi in stand houden….begin die op hun donder ye geven door steeds maar alles in de schoenen v d regering te schuiven. en by the way…..tijdens de regeerperiode van jouw paarse ratten NDP vrienden is de corruptie ontstaan…hun hebbe suriname opgefucked…..zijn niet in hun perioden de cambios en autohandelzsaken aps paddestoelen uit de grond verrezen??? Wie stonden zij aan zijn bij die paarse ratten!!!! Zijn het niet dezelfde mensen die op de huidige pres lijken????? Ja Debby….zie maar conve markt, Tjotelall of hoe die klojo ook mag heten….fam parmessar met al hun cambio’s en casino’s. dit zijn er maar een paar…ja debby..ze kijken allemaal op de huidige pres maar zijn grote paarse ratten net als jou.


  gemodereerd
 13. @Filia….helemaal met je eens. Jammer dat geen enkele douanier er wat van zegt eant ze vreten allemaal mee.
  Heb ie de huizen van sommige douaniers gezien…..de auto’s die ze rijden…..neeee dat kan je alleen betalen van tjoekoe en corruptie. Containers met bouwmaterialen worden vrijgegeven….douanier mag bij de importeur gratis bouwmaterialen halen….auto’s worden wreed ondergefactureerd…de meewerkende douane mag tegen weggeefprijs en soms zelf gratis, een auto ophalen bij de autohandelaar…dit zijn maar een voorbeeld om aan te geven hoe dat gaat. En het HELE douane korps kijkt de andere kant op want ze krijgen allemaal hun cut-off. Jammer dat onze Belastingdienst niet functioneerd.


  gemodereerd
 14. @wat….het is niet madam haar schuld ……ze weet de mazen ind e wet te vinden waardoor ze alle gespuis vrij pleit. De vraag is…wat doet het om om de mazen te dichten. Dat is een schande….dat er niet aan gedaan wordt.


  gemodereerd
 15. Debby 3 januari 2023 Bij 21:44
  Die gasten die op de mensen van de regering lijken en al jaar en dag auto handelaar en cambio’s hebben, daar vraagt men niets.
  Bij sommigen hoeft de container niet eens open. Sur is zo corrupt. We staan al met 1 been op de zwarte lijst.

  Geef dan die namen van die mensen dan door zodat het openbaar ministerie onderzoek daar naar kan doen maar ga niet als een kip zonder kop hier lopen te schreeuwen.
  Bovendien was in eerste instantie de aanklacht dat Saya in drugs zou handelen. Weet ik niet. Wat ik wel weet is dat deze man veel Haitianen naar Suriname toe heeft gehaald en daarvoor goed is betaald.


  gemodereerd
 16. In Switi Sranang meet men met 2 maten. Saya is op basis van rancune opgesloten. De Vhp weet hier meer van. Ben je een ja knikker, dan heb je nergens last van. Lever je kritiek, dan ben je het haasje. Zeer laf gedrag. Er word al sinds jaar en dag onder gefactureerd. Dus het argument om deze man op te sluiten was een beetje verdacht. Deze regering heeft gewoon boter op zijn kop…!


  gemodereerd
 17. @ Debby
  Er komt alléén rotzooi uit je vingers, en riool lucht uit
  je nek. ”Het is beter als jij, je muil dicht houdt”.
  Trouwens de zwarten als jij, zijn werkschuw. Niet alle zwarten
  want, ik werk gewoon voor mijn eten! Je bent gewoon jaloers op de Hindoestanen dat is alles, en jij probeert iederéén onder
  1 kam te scheren. Maar dat heeft te maken met je IQ.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES