Nieuwe SLM Boeing 737-800 heet SABAKU

10
Nieuwe SLM Boeing 737-800 heet SABAKU

Vandaag vond op de Johan Adolf Pengelluchthaven van Suriname de naamonthulling plaats van de nieuwe B737-800 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij Surinam Airways. Het vliegtuig heeft de naam SABAKU gekregen.

De naamonthulling was onderdeel van de officiële inzegening van dit vliegtuig, vanmorgen om 09.00u op Zanderij.

Op 9 december 2022 werd de lease agreement aangaande dit vliegtuig met AerCap, een van werelds grootste lease maatschappijen ondertekend. Hierna werd in de USA het vliegtuig technisch gereed gemaakt en de demo flight uitgevoerd.

Na te zijn vertrokken vanuit Arizona-USA landde de B737-800 na een ongeveer acht uur durende vlucht op vrijdag 30 december op Surinaamse bodem. Dit onder leiding van de Surinaamse piloten, Gezagvoerder Miguel Jap, Captain Robin Waldring en instructeur Ferdinand Costerman-Boodt.

Dit vliegtuig zal zal op de regionale route worden ingezet en zal ervoor zorgen dat Surinam Airways kostenefficiënt kan vliegen vanuit Suriname. Het vliegschema van de SLM is inmiddels aangepast:


10 REACTIES

 1. Wij hebben toch al eerder TJON TJON en SABAKU gehad? Met de vele vertragingen en slechte service, zou de naam BAKRU of TEMEKU beter op z’n plaats zijn.
  gemodereerd

 2. zelfs de president was bij de inzegening , en regeringsvertegenwoordigers , en de president zei dat hij trots is dat er straks ?? gevlogen kan worden , president makkelijk voor u om geld in de slm te pompen , dat geld had het volk toe had moeten komen en niet de slm
  u gaf toe dat de slm 75 miljoen US Dollar in het rood staat , en dat het naar blauwe cijfers moet , dus zolang u nog aanzit gaat u geld van het volk in de slm pompen , hopelijk zal deze regering vallen voor februari , zij zorgen ervoor dat de rijken ook de ndp-ers rijker worden en het gewone volk telt niet mee
  en die president- directeur of zo iets van de slm zei dat alles wat nu bereikt is mogelijk werd gemaakt met de ondersteuning van de regering , nou menses duidelijk genoeg toch , het IMF heeft deze financiële injecties gedoogd zeker zodat de regering zijn gang kon gaan
  gemodereerd

 3. nou ook die minister van transport was aan het woord , hij heeft er geen ballen verstand van , maar ook hij zorgde ervoor dat gemeenschapsgeld naar de slm vloeide , en hij zit ook nog reclame te maken voor de slm , Surinamers kies voor de slm en niet voor een andere vliegmaatschappij voor uw vlucht
  minister van transport denkt u werkelijk dat de slm het redt , American Airlines stopt in maart met vluchten van Miami naar Suriname en terug omdat er geen boterham valt te verdienen , en de slm gaat vanaf 12 maart op de dinsdag-donderdag-zaterdag vliegen op Miami , en zij de slm zal er wel een boterham aan verdienen , wie houdt wie voor de gek
  en het zal ons niet verbazen als ze de eerste vlucht naar Miami maken met die kist , die kist direct aan de ketting gelegd wordt , want er zijn bedrijven in de VS die nog veel geld van de slm moeten hebben , het bedrijf AELF MSN 224 moet nog 4,1 miljoen US Dollar hebben van de slm , en die grijpen de kans let maar op in maart
  gemodereerd

 4. Ondanks alle negatieve slachtoffer-verhalen, doomdenkers, angsthazen etc waren er 80.000 toeristen in suri met de feestdagen.
  Sabaku is dus broodnodig.

  Applaus voor de politie voor de beveiliging vd toeristen.

  @Wat, wees nou eens een keer realistisch, geld geven aan het volk is weggegooid geld.
  Trainingen verzorgen en werkgelegenheid creëren is de clue. Er zijn grote tekorten op de arbeidsmarkt. Uiteraard uitgezonderd de pensionadas, maar ook die kunnen enkele uren gaan werken. Zijn tss de 55 en 60jr.
  Hier tss de 67 en 70 werkt men nog.
  gemodereerd

 5. Dit vliegtuig is uit Arizona gehaald. In Arizona zit het grootste vliegtuigkerkhof van de wereld waar men oude vliegtuigen dumpt.

  Een en een is twee. Ik hoop echt dat de onderhoud zeer goed gedaan wordt en men hier niet in corrupt is aub.

  Verder wens ik SLM heel veel succes en hoop ik dat er geen gratis snoepreisjes meer uitgedeeld worden. Ik begrijp ook wel dat duizenden gezinnen gevoed moeten worden maar het personeelsbestand is te veel om dit bedrijf op lange termijn gezond te blijven houden.
  gemodereerd

 6. Werkelijke vliegschema SLM straks:
  Maandag: vliegt niet want geen geld voor kerosine
  Dinsdag: Vliegt niet want president moet alweer naar conferentie
  Woensdag: Vliegt niet want technisch probleem
  Donderdag: Vliegt niet want weer geen geld voor kerosine.
  Vrijdag; Vliegt wel want gevuld met IPB-er die gaan shoppen in Miami
  Zaterdag: Vliegt niet want heeft SLM heeft geen lease kosten betaald
  Zondag: Vliegt niet meer want vliegtuig in beslag genomen.
  gemodereerd

 7. Als men de Surinaamse vliegtuigen Afrikaanse namen geeft, dan roep je onheil over je !!!
  gemodereerd

 8. Jongens niet zo negatief, het nieuwe jaar is net begonnen👍
  Aks de regering toch met geld wilt smijten dan liever in de SLM dan in de (privé) broekzakken van ……….
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.